Η Nintendo μηνύει τους δημιουργούς ενός πασίγνωστου emulator για ένα συγκεκριμένο λόγο

Το Tears of the Kingdom κατέβηκε 1 εκ. φορές πριν καν κυκλοφορήσει επίσημα
28 Φεβρουαρίου 2024 08:42
Η Nintendo μηνύει τους δημιουργούς ενός πασίγνωστου emulator για ένα συγκεκριμένο λόγο

Η Nintendo μηνύει την εταιρία Tropic Haze, τους δημιουργούς του πασίγνωστου Yuzu emulator, ισχυριζόμενη ότι το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom κατέβηκε πειρατικά πάνω από 1 εκατομμύριο φορές, μιάμιση εβδομάδα πριν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του. 

Η μήνυση κατατέθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών του Ρόουντ Άιλαντ, με την Nintendo να δηλώνει ότι η Tropic Haze είναι υπεύθυνη για την παράνομη διανομή πειρατικών αντιτύπων του πρόσφατου Zelda, πριν καν κυκλοφορήσει στην κονσόλα της στις 12 Μαΐου του 2023. 

Σήμερα, το Yuzu παρέχει σε οποιονδήποτε χρήστη του ίντερνετ τα μέσα να αποκρυπτογραφήσει παράνομα και να παίξει σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι του Nintendo Switch, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας γενιάς της Nintendo και των πιο δημοφιλών παιχνιδιών - χωρίς να πληρώσει ούτε μια δεκάρα για κονσόλα της Nintendo ή για το ίδιο το παιχνίδι. Και για να είμαστε σαφείς, δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Yuzu και να παίξει παιχνίδια του Nintendo Switch. 

Η Nintendo αναφέρει στην αγωγή της ότι οι δημιουργοί του emulator θα πρέπει να δικαστούν και να καταβάλουν το ποσό των 150.000 δολαρίων ως αποζημίωση “για να δείξει σεβασμό στη δουλειά της και στα πνευματικά δικαιώματα”.  

Τέλος, η Nintendo ισχυρίζεται ότι η σελίδα του Yuzu στο Patreon επιτρέπει στους προγραμματιστές της να κερδίζουν 30.000 δολάρια κάθε μήνα παρέχοντας στους συνδρομητές καθημερινές ενημερώσεις, πρώιμη πρόσβαση σε παιχνίδια και άλλες ειδικές λειτουργίες.