Επικεφαλής Xbox: «Και 11/10 να πάρει το Starfield ο κόσμος δε θα πουλήσει τα PS5s του»

Εμφατικές δηλώσεις από τον Phil Spencer
07 Μαΐου 2023 23:38
Επικεφαλής Xbox: «Και 11/10 να πάρει το Starfield ο κόσμος δε θα πουλήσει τα PS5s του»

Όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα ο Phil Spencer έσπασε τη σιωπή του για τη δύσκολη εβδομάδα του Xbox, με τα αρνητικά reviews του Redfall που ήρθαν μόλις μερικές ημέρες μετά το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της Activision Blizzard από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Xcast podcast, κάνοντας μάλιστα και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις για την γενικότερη κατεύθυνση του Xbox.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Spencer ρωτήθηκε αν η Microsoft έχει παραμελήσει την εμπειρία των κατόχων των Xbox κονσολών, εστιάζοντας περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε στην PC πλευρά. Η απάντηση του ήταν αρκετά μακροσκελής, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Microsoft δεν έχει ως στόχο να πουλήσει περισσότερες κονσόλες από τη Sony ή τη Nintendo.

Μάλιστα, ο Spencer έκλεισε λέγοντας: «Και 11/10 να πάρει το Starfield ο κόσμος δε θα πουλήσει τα PS5s του», ενώ επισήμανε πως το μερίδιο αγοράς του Xbox δεν θα αλλάξει αν η Microsoft αρχίσει να φτιάχνει σπουδαία παιχνίδια.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ένα απόσπασμα των δηλώσεών του παρακάτω, μεταφρασμένο στα ελληνικά, καθώς και ολόκληρη τη συνέντευξη:

Έχουμε διαφορετικό όραμα. Είναι το εξής: Να παίζεις τα παιχνίδια που θέλεις, με τους ανθρώπους που θέλεις, οπουδήποτε θέλεις. Θέλουμε το Xbox να είναι κάτι που οι άνθρωποι που αγοράζουν τις Xbox κονσόλες νιώθουν πως είναι μέρος του, προφανώς, αλλά το ίδιο και όταν παίζουν στο PC ή στο cloud. Να νιώθουν κανονικά μέλη του οικοσυστήματός μας. Τα μέλη του Xbox Game Pass μπορούν να παίζουν σε πολλές διαφορετικές συσκευές και δεσμευόμαστε πως αυτό θα συνεχίσει να ισχύει.

Δεν έχουμε σκοπό να νικήσουμε τις κονσόλες της Sony ή της Nintendo.

Δεν υπάρχει πραγματικά μια καλή λύση, μια νίκη για εμάς. Και γνωρίζω ότι αυτό θα αναστατώσει πολλούς ανθρώπους, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι στην τρίτη θέση στην αγορά των κονσολών και οι άλλοι δύο παίκτες είναι τόσο δυνατοί όσο είναι στην προκειμένη περίπτωση και έχουν σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ, πολύ ξεκάθαρο στόχο να κλείνουν συμφωνίες και να κάνουν άλλα πράγματα που κάνουν δύσκολο για εμάς το να είμαστε το Xbox…και αυτό είναι κάτι για το οποίο ευθυνόμαστε εμείς, κανένας άλλος.

Το όραμά μας είναι ότι όλοι όσοι παίζουν στην κονσόλα πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν μια εξαιρετική εμπειρία και ότι είναι πολίτες πρώτης κατηγορίας. Έχουν επενδύσει πολλά στην πλατφόρμα μας. Αλλά δεν είμαστε σε θέση...

Και το βλέπω εκεί έξω, βλέπω σχόλια ότι αν απλά φτιάχνατε σπουδαία παιχνίδια, όλα θα άλλαζαν. Δεν είναι αλήθεια ότι αν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε σπουδαία παιχνίδια, ξαφνικά θα δούμε το μερίδιο αγοράς στις κονσόλες να αλλάζει με δραματικό τρόπο.

Χάσαμε τη χειρότερη γενιά που μπορούσαμε να χάσουμε με το Xbox One, όταν όλοι έφτιαξαν την ψηφιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών τους.

Έτσι, όταν πηγαίνετε και χτίζετε στο Xbox, θέλουμε η κοινότητα του Xbox να αισθάνεται φοβερά, αλλά αυτή η ιδέα ότι αν επικεντρωθούμε περισσότερο σε σπουδαία παιχνίδια στην κονσόλα μας, με κάποιο τρόπο θα κερδίσουμε την κούρσα, δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα των περισσότερων ανθρώπων.

Το 90% των ανθρώπων που κάθε χρόνο μπαίνουν σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης για να αγοράσουν μια κονσόλα είναι ήδη μέλη σε ένα από τα τρία οικοσυστήματα. Και η ψηφιακή τους βιβλιοθήκη βρίσκεται εκεί. Αυτή είναι η πρώτη γενιά όπου τα μεγάλα παιχνίδια που παίζουν είναι παιχνίδια που ήταν διαθέσιμα και στην προηγούμενη γενιά. Όταν σκέφτεστε το Fortnite, το Roblox και το Minecraft, η συνέχεια από γενιά σε γενιά είναι τόσο ισχυρή.

Βλέπω πολλούς ειδήμονες εκεί έξω που θέλουν να επιστρέψουμε στην εποχή που όλοι είχαμε κασέτες και δίσκους και κάθε νέα γενιά ήταν μια καθαρή αρχή και μπορούσες να αλλάξεις ολόκληρο το μερίδιο της αγοράς. Αυτός δεν είναι ο κόσμος που ζούμε σήμερα.

Δεν υπάρχει κάποιος κόσμος όπου το Starfield θα πάρει 11 στα 10 και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πουλάνε τα PS5 τους. Δεν πρόκειται να συμβεί.