Minecraft: Μόλις διορθώθηκε ένα πρόβλημα που υπήρχε εδώ και 11 χρόνια!

Μέσα από την τελευταία ενημέρωση
04 Μαΐου 2023 21:23
Minecraft: Μόλις διορθώθηκε ένα πρόβλημα που υπήρχε εδώ και 11 χρόνια!

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Minecraft, το νέο snapshot όπως τα αποκαλεί η Mojang, μόλις διόρθωσε ένα πρόβλημα που υπήρχε στο πασίγνωστο παιχνίδι εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Ναι, το bug είναι από το μακρινό 2012, όταν η Mojang ήταν ακόμη ανεξάρτητο στούντιο με επικεφαλής τον Markus Persson, πριν δηλαδή την εξαγορά από τη Microsoft το 2014.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το bug, γνωστό ως MC-1133, εμπόδιζε τους παίκτες από το να ακούνε βήματα όταν ο χαρακτήρας τους πλησίαζε την άκρη ενός block στο παιχνίδι. Η μηχανή γραφικών του Minecraft θεωρούσε λανθασμένα ότι ο χαρακτήρας βρισκόταν στον αέρα και όχι σε στέρεο έδαφος, με αποτέλεσμα να μην ακούγονται οι ήχοι των βημάτων.

Πλέον, λοιπόν, το περπάτημα οπουδήποτε θα παράγει σταθερά ήχους βημάτων, ανεξάρτητα από τη θέση του παίκτη πάνω στο κάθε μπλοκ. Επιπλέον, το περπάτημα στον πυθμένα του ωκεανού θα παράγει επίσης ήχους βημάτων, αλλά σε χαμηλότερη ένταση και τόνο.

Για την ιστορία, η ενημέρωση φέρνει και άλλες αλλαγές, όπως η κατάργηση της απαίτησης για smithing template στο template slot και η προσθήκη του jukebox στη στην καρτέλα των Redstone Blocks στο Creative Mode.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα όλων των αλλαγών του Snapshot 23W18A:

ADVENTURE ADVANCEMENTS

The Power of Books : Read the power signal of a Chiseled Bookshelf using a Comparator

CHANGES

For ease of use, the Smithing Table no longer requires a Smithing Template to be in the template slot before placing an itemstack into the other slots

Jukebox has been added to the Redstone Blocks creative tab

STEP SOUNDS

Walking on a block will now always play a step sound

It was previously not the case if you were walking along the edge of a block with air or fluid besides it

Walking on the ocean floor will produce a step sound for the block you are walking on at a lower volume and pitch

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού πατώντας εδώ.