Κόντρα Xbox-PlayStation: Και άλλος Αμερικανός γερουσιαστής «τα βάζει» με τη Sony

Παίρνει διαστάσεις το θέμα
16 Απριλίου 2023 17:36
Κόντρα Xbox-PlayStation: Και άλλος Αμερικανός γερουσιαστής «τα βάζει» με τη Sony

Όπως φαίνεται, η τεράστια κόντρα μεταξύ του PlayStation και του Xbox που έχει ξεσπάσει εν όψει της εξαγοράς της Activision Blizzard, συνεχίζει να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες πολιτικές διαστάσεις στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τώρα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Βόρειας Ντακότα, Kevin Cramer, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Sony, Kenichiro Yoshida, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τις συμφωνίες της εταιρίας για τις exclusive κυκλοφορίες του PlayStation, εκφράζοντας την ανησυχία του για την υποτιθέμενη συμπεριφορά της Sony που δε σέβεται τον ανταγωνισμό. Στην επιστολή, ο γερουσιαστής Cramer υποστηρίζει ότι η κυριαρχία της Sony στην αγορά και οι προσπάθειές της να διατηρήσει τη θέση της, απειλούν τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης για τη Βόρεια Ντακότα.

Ο Cramer υπογραμμίζει τη στρατηγική της Βόρειας Ντακότα να γίνει ηγέτης στην εκπαίδευση όσον αφορά την επιστήμη των υπολογιστών και την κυβερνοασφάλεια, τονίζοντας τη σημασία της προετοιμασίας των μαθητών για μια καριέρα στη gaming βιομηχανία. Ο γερουσιαστής υποστηρίζει ότι οι πρακτικές αποκλεισμού της Sony, όπως η πληρωμή publishers παιχνιδιών για να μην διανέμουν τα παιχνίδια τους σε αντίπαλες πλατφόρμες, μπορεί να καταπνίξουν τον ανταγωνισμό και να περιορίσουν τις επιλογές τόσο για τους παίκτες όσο και για τους developers.

Η επιστολή κατηγορεί επίσης τη Sony ότι ασκεί πιέσεις κατά της προτεινόμενης εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, ενώ αναφέρεται και στην πρόσφατη εξαγορά της Bungie από τη Sony. Ο γερουσιαστής ζητά μη επεξεργασμένα αντίγραφα διαφόρων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών για exclusives, συμφωνιών που εμποδίζουν τρίτους publishers να κυκλοφορούν παιχνίδια σε άλλα συστήματα και εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας που περιγράφουν το σκεπτικό πίσω από την εξαγορά της Bungie.

Για την ιστορία, ο γερουσιαστής Cramer δεν είναι το πρώτο μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ που κατηγορεί τη Sony για αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά. Τον περασμένο μήνα, δύο επιστολές Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών προέτρεψαν την εμπορική αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Katherine Tai και την υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo να αντιμετωπίσουν το ζήτημα στην αγορά της Ιαπωνίας.

Περισσότερα σχετικά μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.