Το Xbox έφτιαξε νέο χειριστήριο από ανακυκλωμένα υλικά

Γνωρίστε το ‘Remix Special Edition’
05 Απριλίου 2023 18:46
Το Xbox έφτιαξε νέο χειριστήριο από ανακυκλωμένα υλικά

Με αφορμή την Ημέρα της Γης που πλησιάζει, το Xbox μόλις αποκάλυψε ένα νέο επίσημο συλλεκτικό χειριστήριο, το οποίο είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά και έχει μάλιστα και εικαστικές λεπτομέρειες που τιμούν τον πλανήτη μας. Ο λόγος γίνεται για το ‘Xbox Wireless Controller – Remix Special Edition’.

Αυτό το χειριστήριο διαθέτει «ανακτημένα πλαστικά» και έτσι το ένα τρίτο του είναι κατασκευασμένο από επαναχρησιμοποιημένα υλικά, όπως απομεινάρια ανταλλακτικών χειριστηρίων της γενιάς του Xbox One, καλύμματα προβολέων αυτοκινήτων, πλαστικές κανάτες νερού και CDs. Με την ενσωμάτωση αυτών των υλικών, το Xbox διερευνά τρόπους για να χρησιμοποιεί λιγότερο νέο πλαστικό και να μειώνει τα απόβλητα.

Περνώντας στην εμφάνιση, το Remix Special Edition χειριστήριο έχει μοναδικό σχεδιασμό που αντλεί έμπνευση από τα φυσικά τοπία της Γης. Τα διάφορα γήινα χρώματά του ξεχωρίζουν, ενώ δε λείπουν και οι πιο έντονες πινελιές. Για παράδειγμα το κουμπί Xbox, το D-pad και τα bumpers/triggers είναι φωτεινής πράσινης απόχρωσης, εμπνευσμένα από τις λειχήνες που βρίσκονται στα τροπικά δάση του Ειρηνικού της δυτικής Βόρειας Αμερικής.

Μάλιστα, τα bumpers, τα triggers και τα grips των δύο λαβών δεν έχουν απλά τελίτσες όπως τα κανονικά controllers. Αντιθέτως, διαθέτουν ένα μοτίβο τοπογραφίας, ως αναφορά στο δυναμικό τοπίο της γης. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στη συσκευασία περιλαμβάνεται επίσης και το επίσημο επαναφορτιζόμενο πακέτο μπαταριών του Xbox, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να μην χρησιμοποιούν μπαταρίες μιας χρήσης, για να μη δημιουργούν περαιτέρω απόβλητα.

Το Remix Special Edition χειριστήριο είναι φυσικά συμβατό με τις Xbox Series X, Xbox Series S και Xbox One κονσόλες, με Windows υπολογιστές, καθώς και με mobile συσκευές Android και iOS. Είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία παγκοσμίως και θα κυκλοφορήσει στις 18 Απριλίου. Στην Ελλάδα η τιμή του ανέρχεται στα 89,99 €.