Μια αποκλειστικότητα του PS5 έρχεται στο Xbox Game Pass

Μετά από ένα χρόνο αναμονής
16 Μαρτίου 2023 13:51
Μια αποκλειστικότητα του PS5 έρχεται στο Xbox Game Pass

Το Ghostwire: Tokyo, το οποίο είχε κυκλοφορήσει ως console launch αποκλειστικότητα του PlayStation 5 πριν από ένα χρόνο, έρχεται τώρα και στις Xbox κονσόλες, εμπλουτίζοντας μάλιστα και τον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass.

Πρόκειται σίγουρα για μια ιδιάζουσα περίπτωση, αφού το εν λόγω παιχνίδι προέρχεται από την Tango Gameworks, την ομάδα ανάπτυξης του Shinji Mikami, που ανήκει στη Bethesda και κατ’ επέκταση στο Xbox. Ωστόσο, πριν η Microsoft εξαγοράσει την Zenimax Media, η Sony είχε υπογράψει ως αποκλειστικότητες τόσο το Ghostwire: Tokyo όσο και το Deathloop. Πλέον, με την κυκλοφορία του τίτλου της Tango στο Xbox, κλείνει και επίσημα αυτό το κεφάλαιο στην ιστορία της Bethesda, η οποία απ’ όσο γνωρίζουμε θα κυκλοφορεί τα επόμενα παιχνίδια της (Starfield, The Elder Scrolls 6, κλπ.) αποκλειστικά στις πλατφόρμες της Microsoft.

Έτσι, λοιπόν, το Ghostwire: Tokyo αναμένεται να κυκλοφορήσει στα Xbox Series X και Xbox Series S στις 12 Απριλίου. Ταυτόχρονα θα γίνει διαθέσιμο για όλες τις πλατφόρμες το μεγάλο The Spider’s Thread update, το οποίο θα προσθέσει αρκετό νέο περιεχόμενο στον τίτλο. Μεταξύ άλλων, ο ιδιαίτερος κόσμος του θα εμπλουτιστεί με νέες περιοχές για εξερεύνηση, όπως ένα στοιχειωμένο γυμνάσιο, το main story θα αποκτήσει μεγαλύτερα cutscenes, το photo mode θα αποκτήσει νέες επιλογές, ενώ δε θα λείψουν και οι quality-of-life βελτιώσεις.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η μεγάλη ενημέρωση θα προσθέσει στο παιχνίδι και ένα roguelike game mode. Σε αυτό οι παίκτες θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να ολοκληρώνουν ένα gauntlet με 30 stages που επιλέγονται τυχαία από ένα σύνολο 130 levels. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση μέσα από τον player που ακολουθεί.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, στο review των Unboxholics ο Γιώργος Πρίτσκας είχε επισημάνει:

Όπως ακριβώς και η πόλη του, το Ghostwire: Tokyo είναι ένα μίγμα από μοντέρνα και παλιά στοιχεία. Οι αδυναμίες του είναι πολλές και σημαντικές, τόσο στον βαρετό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον ανοικτό του κόσμο όσο και στο αρκετά ρηχό action κομμάτι του. Ωστόσο, διαθέτει και μια μοναδική προσωπικότητα που χτίζεται από την πιστή και αληθοφανή απεικόνιση του Tokyo, την pulp προσέγγιση του μεταφυσικού και την ευαισθησία με την οποία πλάθει τις δικές του ιστορίες φαντασμάτων. Είναι μια αλλόκοτα μελαγχολική, ιαπωνική εκδοχή των ghostbusters και, ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αντίστοιχο. Ως μια πολύ αντιφατική εμπειρία, είναι αρκετά αυτά που θα πρέπει να παραβλέψετε για να απολαύστε τις πετυχημένες πτυχές του, ωστόσο, αν τα καταφέρετε, νομίζω, έχει κάτι αξιόλογο να σας προσφέρει.

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.