Κόντρα Xbox - PlayStation: Στελέχη της Sony πέταξαν στα κεντρικά της Microsoft (ΦΗΜΗ)

Εν όψει της τεράστιας εξαγοράς της Activision Blizzard
17 Φεβρουαρίου 2023 23:19
Κόντρα Xbox - PlayStation: Στελέχη της Sony πέταξαν στα κεντρικά της Microsoft (ΦΗΜΗ)

Μέσα στους τελευταίους μήνες έχουμε δει να ξεσπά μια μεγάλη δημόσια κόντρα μεταξύ του Xbox και του PlayStation, με αφορμή την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard που προσπαθεί να ολοκληρώσει η Microsoft, εφόσον πάρει την άδεια των ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως. Μεταξύ των αξιοσημείωτων εκατέρωθεν κατηγοριών συμπεριλαμβάνεται η άρνηση της Sony να υπογράψει τα συμβόλαια του Xbox για το Call of Duty, χαρακτηρίζοντας την αρχική δέσμευση «ανεπαρκή», ενώ από τη μεριά του ο αμερικανικός κολοσσός κατηγόρησε πρόσφατα το PlayStation πως προσπαθεί να παραπλανήσει τις ρυθμιστικές αρχές.

Τώρα, μια νέα φήμη κάνει το γύρο του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, μετά την εμφατική δήλωση του CEO της Activision Blizzard πως η Sony αρνείται μέχρι και να «απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις», ο Florian Mueller του blog FOSS Patents που ασχολείται μεταξύ άλλων με ειδήσεις που αφορούν την εξαγορά, εντόπισε μια ενδιαφέρουσα πτήση από το Λονδίνο στο Σιάτλ. Αυτή πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από ένα ιδιωτικό σκάφος που ανήκει στη Sony, με προορισμό την πόλη όπου βρίσκονται τα κεντρικά της Microsoft και του Xbox. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το jet της Sony πετάει εκεί μετά από 18 μήνες.

Το blog επισημαίνει πως η πτήση ήταν έκτακτη, κουβαλώντας εξαιρετικά υψηλόβαθμα στελέχη της Sony. Μάλιστα, επικαλείται και μια ανώνυμη πηγή, αναφέροντας πως πιθανότητα οι δύο εταιρίες έχουν αρχίσει πλέον να μιλάνε για να τα βρούνε.

Φυσικά, όπως εξηγεί και ο δημοσιογράφος του The Verge, Tom Warren, πέρα από τα κεντρικά γραφεία του Xbox και της Microsoft, στο Σιάτλ βρίσκονται και δύο σημαντικά στούντιο του PlayStation. Ο λόγος γίνεται για τη Bungie και τη Sucker Punch Productions. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, η πτήση στις Ηνωμένες Πολιτείες να έγινε για κάποια επίσκεψη σε αυτές τις ομάδες ανάπτυξης και να μην αφορά το όλο θέμα της εξαγοράς της Activision Blizzard.

Αυτή τη στιγμή η Microsoft βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την βρετανική αρχή ανταγωνισμού (CMA) και το αμερικανικό FTC. Στο όλο θέμα εμπλέκεται έντονα και η Sony, αφού είναι η εταιρία που αντιστέκεται περισσότερο στο deal, με τη Microsoft να την τραβά στα δικαστήρια, ζητώντας να δημοσιεύσει απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες.

Μένει να δούμε, λοιπόν, αν οι φήμες αληθεύουν και αν η Microsoft και η Sony τα βρήκαν μετά από την υποτιθέμενη συνάντηση στις αρχές του μήνα.