The Day Before: Τεράστια και ξαφνική καθυστέρηση για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι

Η κοινότητα ξεκίνησε να κατηγορεί την ομάδα ανάπτυξης για παραπλάνηση
25 Ιανουαρίου 2023 13:34
The Day Before: Τεράστια και ξαφνική καθυστέρηση για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι

Σε μια ξαφνική ανακοίνωση προέβη μόλις η ομάδα ανάπτυξης FNTASTIC, η οποία αποφάσισε να καθυστερήσει εννέα ολόκληρους μήνες το άκρως αναμενόμενο The Day Before. Σε περίπτωση που δε γνωρίζεται, πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο MMO, το οποίο είναι ένα από τα πιο wishlisted παιχνίδια που θέλουν οι περισσότεροι χρήστες στο Steam.

Οι παίκτες θα πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε μέχρι τις 10 Νοεμβρίου του 2023 για να την κυκλοφορία του παιχνιδιού, η οποία μέχρι πρότινος ήταν προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, γι’ αυτό οφείλεται ένα νομικό θέμα. Συγκεκριμένα, ένας ιδιώτης είχε προλάβει να κατοχυρώσει το όνομα ‘The Day Before’ πριν την εταιρία και έτσι τώρα εμποδίζει την κυκλοφορία του project.

Το μήνυμα της ομάδα ανάπτυξης FNTASTIC για την καθυστέρηση του The Day Before:

Αγαπητοί fans!

Λίγο πριν την κυκλοφορία, το Steam μπλόκαρε τη σελίδα του παιχνιδιού μας μετά από αίτημα ενός ιδιώτη, εξαιτίας του ονόματος The Day Before.

Όπως γνωρίζετε, το παιχνίδι μας ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2021. Κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης, το εμπορικό σήμα του παιχνιδιού The Day Before ήταν διαθέσιμο.

Μετά την ανακοίνωση του παιχνιδιού, ο εν λόγω ιδιώτης συμπλήρωσε πριν από εμάς αίτηση και κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα του The Day Before στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι θα ακολουθήσει τώρα;

Προηγουμένως, δε γνωρίζαμε για την ύπαρξη αυτού του θέματος. Το μάθαμε μόλις στις 19 Ιανουαρίου του 2023, όταν λάβαμε μια καταγγελία από τον ιδιώτη και ένα αίτημα να επικοινωνήσουμε μαζί του. Τώρα ανακαλύπτουμε όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού και θα λύσουμε τα πάντα.

Προηγουμένως σχεδιάζαμε να δημοσιεύσουμε ένα εκτενές gameplay βίντεο μέσα στο μήνα, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Θα δημοσιεύσουμε ένα βίντεο το συντομότερο δυνατό.

Ως αποτέλεσμα, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναβάλουμε την κυκλοφορία του παιχνιδιού για τις 10 Νοεμβρίου του 2023. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να απογοητεύσει πολλούς από τους fans μας, ωστόσο θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα κυκλοφορήσουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι.

Παραμένουμε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό και στο πώς θα παραδώσουμε σε εσάς το καλύτερο δυνατό προϊόν. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε στην υποστήριξή σας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το παρασκήνιο πίσω από την καθυστέρηση είναι κάπως περίεργο. Συγκεκριμένα, πριν η ομάδα φέρει στα φώτα της δημοσιότητα το νομικό θέμα, το The Day Before διαγράφτηκε από το Steam. Αρχικά οι developers δήλωσαν πως αυτό έγινε εξαιτίας ενός bug της πλατφόρμας της Valve, το οποίο ωστόσο δε φάνηκε να επηρεάζει κανένα άλλο παιχνίδι. Τελικά, παρόλο που το στούντιο ισχυρίστηκε αρχικά πως πρόκειται για bug, μετά ανακοίνωσε πως το θέμα τελικά αφορά το copyright του ονόματος.

Οι ομολογουμένως περίεργες τοποθετήσεις της FNTASTIC έχουν κάνει διάφορα μέλη της κοινότητας να αμφισβητούν το όλο project, με πολλούς να φτάνουν στο σημείο να το χαρακτηρίζουν ως «παραπλανητικό» ή ως «απάτη». Συγκεκριμένα, η ομάδα κατηγορείται πως δεν έχει δείξει ποτέ πραγματικά gameplay πλάνα και τώρα που είχε υποσχεθεί πως θα δημοσίευσε ένα τέτοιο βίντεο, ξαφνικά το παιχνίδι έλαβε σχεδόν ετήσια αναβολή.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το The Day Before χαρακτηρίζεται ως ένα open world survival game MMO, το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική που είναι γεμάτη ζόμπι και επιζώντες που σκοτώνονται μεταξύ τους για φαγητό, όπλα και αυτοκίνητα. Το παιχνίδι φαίνεται να συνδυάζει στοιχεία άλλων λατρεμένων τίτλων, όπως τα The Last of Us, DayZ και The Division, και είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον την κοινότητας από το πρώτο του κιόλας trailer, το οποίο είχε γίνει viral.