Στα δικαστήρια ο δημιουργός του Sonic μετά τη φυλάκισή του το Νοέμβριο

Συνεχίζονται οι περιπέτειες για τον Yuji Naka
29 Δεκεμβρίου 2022 16:59
Στα δικαστήρια ο δημιουργός του Sonic μετά τη φυλάκισή του το Νοέμβριο

Προς τα τέλη του Νοεμβρίου σας είχαμε ενημερώσει πως ο δημιουργός του Sonic, Yuji Naka, συνελήφθη, αφού ήταν ύποπτος για συναλλαγές με χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών. Τελικά, η υπόθεση του Naka θα φτάσει μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Τμήμα Ειδικών Ερευνών της Εισαγγελίας του Τόκιο απήγγειλε και επίσημα κατηγορίες στον Naka, για επένδυση εκατομμυρίων γιεν χρησιμοποιώντας εμπιστευτικές πληροφορίες που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί για το ευρύ επενδυτικό κοινό. Ειδικότερα, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο δημιουργός του Sonic δεν θα είχε κάνει ποτέ επένδυση στην mobile development ομάδα Aiming, αν δεν γνώριζε ότι η Square Enix σκοπεύει μελλοντικά να ανακοινώσει συνεργασία μαζί της. Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη πότε θα πραγματοποιηθεί η σχετική δίκη, ενώ δε γνωρίζουμε ούτε ποιες μπορεί να είναι οι ποινές που ενδέχεται να επιβληθούν.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η όλη υπόθεση αφορά τη συνεργασία της Square Enix με την ιαπωνική ομάδα ανάπτυξης Aiming. Συγκεκριμένα, ο Naka ήταν υπάλληλος της Square Enix τη στιγμή που η publishing εταιρία υπέγραψε συμφωνία με την Aiming για την ανάπτυξη ενός Dragon Quest spin-off για smartphones. Ο Naka, λοιπόν, αγόρασε 10.000 μετοχές της Aiming για 2,8 εκατομμύρια γιεν (20.000 δολάρια), πριν από την ανακοίνωση του project αυτού! Συγχρόνως, οι Taisuke Sasaki και Fumiaki Suzuki, δύο άλλοι, πρώην υπάλληλοι της Square Enix που και αυτοί είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο, αγόρασαν συνολικά 162.000 μετοχές, έναντι 47,2 εκατομμυρίων γιεν (337.250 δολάρια). Τα τρία πρώην μέλη της Square αγόρασαν τις μετοχές της Aiming με την ελπίδα ότι η τιμή τους θα ανέβαινε μετά την ανακοίνωση του Dragon Quest τίτλου.

Για την ιστορία, ο Naka είχε αποχωρήσει εδώ και χρόνια από τη SEGA, αναλαμβάνοντας έναν αντίστοιχο ρόλο στη Square Enix από το 2018, αναπτύσσοντας το Balan Wonderworld. Εν τέλει, μετά την αποτυχημένη πορεία του εν λόγω τίτλου, έφυγε και από τη Square Enix τον Ιούνιο του 2021.