Συνελήφθη ο δημιουργός του Sonic, Yuji Naka

Είναι ύποπτος για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών
20 Νοεμβρίου 2022 21:28
Συνελήφθη ο δημιουργός του Sonic, Yuji Naka

Ο γνωστός game designer Yuji Naka που εργαζόταν για χρόνια στη SEGA, έχοντας δημιουργήσει τον πασίγνωστο χαρακτήρα Sonic μόλις συνελήφθη!

Όπως μεταφέρει το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης FNN, η εισαγγελία της περιφέρειας του Τόκιο συνέλαβε τον Naka, για μια υπόθεση που αφορά τη συνεργασία της Square Enix με την ιαπωνική ομάδα ανάπτυξης Aiming. Συγκεκριμένα, ο Naka ήταν υπάλληλος της Square Enix τη στιγμή που η publishing εταιρία υπέγραψε συμφωνία με την Aiming για την ανάπτυξη ενός Dragon Quest spin-off για smartphones.

Ο Naka, λοιπόν, επισημαίνεται ότι αγόρασε 10.000 μετοχές της Aiming για 2,8 εκατομμύρια γιεν (20.000 δολάρια), πριν από την ανακοίνωση του project αυτού και έτσι είναι ύποπτος για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών. Συγχρόνως, οι Taisuke Sasaki και Fumiaki Suzuki, δύο πρώην υπάλληλοι της Square Enix που και αυτοί συνελήφθησαν, αγόρασαν συνολικά 162.000 μετοχές, έναντι 47,2 εκατομμυρίων γιεν (337.250 δολάρια).

Πιστεύεται ότι τα τρία πρώην μέλη της Square αγόρασαν μετοχές της Aiming με την ελπίδα ότι η τιμή τους θα ανέβαινε μετά την ανακοίνωση του Dragon Quest τίτλου.

Για την ιστορία, ο Naka είχε αποχωρήσει εδώ και χρόνια από τη SEGA, αναλαμβάνοντας έναν αντίστοιχο ρόλο στη Square Enix από το 2018, αναπτύσσοντας το Balan Wonderworld. Εν τέλει, μετά την αποτυχημένη πορεία του εν λόγω τίτλου, έφυγε και από τη Square Enix τον Ιούνιο του 2021. Αυτή τη στιγμή ο Naka έχει και άλλους ανοιχτούς λογαριασμούς με την Square, αφού νωρίτερα φέτος της έκανε αγωγή, κατηγορώντας την πως τον αφαίρεσε από director του Balan Wonderworld έξι μήνες πριν την κυκλοφορία.