Χριστούγεννα 2022: Τα 10 παιχνίδια που βρήκαν οι περισσότεροι gamers κάτω από τα δέντρα τους

Αποκαλύφθηκαν οι retail πωλήσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο
28 Δεκεμβρίου 2022 13:50
Χριστούγεννα 2022: Τα 10 παιχνίδια που βρήκαν οι περισσότεροι gamers κάτω από τα δέντρα τους

Η εταιρία GfK έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας τα στατιστικά της για την gaming αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκαλύπτοντας πρακτικά ποια παιχνίδια βρήκαν την περασμένη Κυριακή οι gamers κάτω από τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα τους.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το FIFA 23 ήταν ο μεγάλος νικητής τα φετινά Χριστούγεννα, αφού κατέκτησε την κορυφή των UK Charts για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι πούλησε περισσότερα retail αντίτυπα απ’ οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι μέσα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μάλιστα, οι πωλήσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα ήταν αυξημένες κατά 16%.

Στη δεύτερη θέση των charts βρέθηκε το Call of Duty: Modern Warfare 2, με εβδομαδιαία αύξηση πωλήσεων 2%, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε το God of War: Ragnarok. Συνεχίζοντας, όπως φαίνεται, φέτος τα Χριστούγεννα πολλοί αγόρασαν Nintendo Switch κονσόλες, κάτι που βοήθησε σημαντικά τις αποκλειστικές κυκλοφορίες της υβριδικής κονσόλας, αλλά και το… Sonic Frontiers!

Ο τίτλος της SEGA μπήκε ξανά στην πρώτη δεκάδα, με την Switch έκδοση του να είναι η δημοφιλέστερη. Ξανά στις πρώτες θέσεις των charts σκαρφάλωσε και το Mario + Rabbids: Sparks of Hope, με τα Mario Kart 8 Deluxe, Pokémon Scarlet & Violet, Nintendo Switch Sports και Minecraft: Switch Edition να βρίσκονται επίσης εντός δεκάδας.

Τα δέκα εμπορικότερα retail παιχνίδια στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου:

  1. FIFA 23
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2
  3. God of War: Ragnarok
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Pokémon Violet
  6. Nintendo Switch Sports
  7. Sonic Frontiers
  8. Pokémon Scarlet
  9. Mario + Rabbids: Sparks of Hope
  10. Minecraft: Switch Edition