Κόντρα Xbox – PlayStation: Η Microsoft έτοιμη να κάνει νέα υποχώρηση με το Call of Duty

Για να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές για την εξαγορά
14 Δεκεμβρίου 2022 01:27
Κόντρα Xbox – PlayStation: Η Microsoft έτοιμη να κάνει νέα υποχώρηση με το Call of Duty

Οι καταιγιστικές εξελίξεις από το μέτωπο της εξαγοράς της Activision Blizzard συνεχίζονται, με το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg να αποκαλύπτει τώρα πως η Microsoft είναι διατεθειμένη να κάνει μια νέα υποχώρηση για να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, έχοντας να αντιμετωπίσει το FTC των Ηνωμένων Πολιτειών στα δικαστήρια και καθώς περιμένει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, η Microsoft φαίνεται πως είναι πλέον πρόθυμη να επιτρέψει το Call of Duty στο PlayStation Plus. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, ο αμερικανικός κολοσσός προτείνει τώρα το 10 ετών συμβόλαιο που αρνήθηκε να υπογράψει η Sony, να εμπλουτιστεί περεταίρω.

Η εταιρία του Xbox θέλει να δώσει στο PlayStation τη δυνατότητα να προσθέσει το Call of Duty και στη δική της συνδρομητική υπηρεσία, το PlayStation Plus, αν επιθυμεί να το κάνει αυτό. Να σημειωθεί πως η Microsoft έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως αν ολοκληρωθεί η εξαγορά, σκοπεύει να προσθέσει όσο περισσότερα παιχνίδια της Activision Blizzard γίνεται στο Xbox Game Pass, κάτι που θα έκανε την υπηρεσία να διαφοροποιείται έναντι του ανταγωνισμού.

Για την ιστορία, η Microsoft αρχικά είχε προτείνει συμβόλαιο τριών χρόνων για τη διάθεση του Call of Duty στις PlayStation πλατφόρμες, το οποίο η Sony είχε χαρακτηρίσει δημόσια ως «ανεπαρκές», σε ένα από τα πρώτα…κεφάλαια, της μεγάλης κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κολοσσών του gaming.