Microsoft: «Πολλά αποκλειστικά του PlayStation είναι καλύτερης ποιότητας»

Απαντά στις δηλώσεις της Sony
24 Νοεμβρίου 2022 18:13
Microsoft: «Πολλά αποκλειστικά του PlayStation είναι καλύτερης ποιότητας»

Με τις διάφορες επιτροπές ανταγωνισμού παγκοσμίως να έχουν κάτω από το μικροσκόπιό τους την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, η εταιρία έρχεται τώρα να απαντήσει στις δηλώσεις του PlayStation, το οποίο προσπαθεί να βάλει φρένο στο deal.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στη CMA, τη βρετανική αρχή ανταγωνισμού, η Microsoft μίλησε για τα αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation, τα οποία χαρακτήρισε ως «καλύτερης ποιότητας» σε πολλές περιπτώσεις, σχολίασε τους χαρακτηρισμούς για τη Nintendo, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η Sony καταβάλει προσπάθειες για να μπλοκάρει περιεχόμενο από το Xbox.

Τα σχετικά αποσπάσματα των μακροσκελών δηλώσεών της ακολουθούν παρακάτω:

Οι δηλώσεις της Microsoft για τα αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation:

Εκτός από το γεγονός ότι είναι η κυρίαρχη εταιρία όσον αφορά τις κονσόλες, η Sony είναι επίσης και ένας ισχυρός game publisher. Το μέγεθος της Sony είναι περίπου ισοδύναμο με αυτό της Activision και σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του game publishing τμήματος της Microsoft.

Το 2021 υπήρχαν πάνω από 280 αποκλειστικοί first-party και third-party τίτλοι για το PlayStation. Σχεδόν πενταπλάσιοι σε σχέση με το Xbox. Η Sony έχει περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια από τη Microsoft, πολλά από τα οποία είναι καλύτερης ποιότητας.

Τόσο τα αποκλειστικά first-party παιχνίδια της Sony όσο και της Nintendo συγκαταλέγονται μεταξύ των παιχνιδιών με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Το σημερινό αποκλειστικό περιεχόμενο της Sony περιλαμβάνει σημαντικούς first-party τίτλους, όπως τα The Last of Us, Ghost of Tsushima, God of War και Spiderman.

Μάλιστα, η Microsoft αφήνει να εννοηθεί ότι η Sony καταβάλει ενεργά προσπάθειες για να μην κυκλοφορεί περιεχόμενο στο Xbox.

Η Sony έχει συνάψει συμφωνίες με third-party publishers, οι οποίες απαιτούν τον "αποκλεισμό" του Xbox από το σύνολο των πλατφορμών στις οποίες οι εν λόγω publishers μπορούν να διανέμουν τα παιχνίδια τους.

Η απάντηση της Microsoft ειδικά για τους ισχυρισμούς της Sony για το Call of Duty:

Είναι αδιανόητο ότι η Sony που έχει την κορυφαία κονσόλα με προβάδισμα που ξεπερνά το 2 προς 1, δε θα μπορούσε να ανταγωνιστεί επειδή δεν θα είχε πρόσβαση σε ένα μόνο franchise.

Η απάντηση της Microsoft ειδικά για τους ισχυρισμούς της Sony για τη Nintendo:

Η Nintendo προσφέρει μεγαλύτερο εύρος mature περιεχομένου από ότι το Xbox.

Η CMA χαρακτήρισε λανθασμένα το Nintendo Switch ως προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες. Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός δε λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι πιο mature/adult παιχνίδια είναι διαθέσιμα στο Switch και προωθούνται ενεργά, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού του Switch στο YouTube.

Η χρήση της καινοτομίας από τη Nintendo δεν θα πρέπει να υποβαθμίζει το γεγονός ότι εξακολουθεί να προσφέρει μια εμπειρία που ανταγωνίζεται το Xbox και τη Sony, και έχει καταφέρει να το κάνει αυτό επιτυχημένα, χωρίς να υπάρχει το Call of Duty στην πλατφόρμα της (παρά το γεγονός ότι οι προηγούμενες κονσόλες της Nintendo είχαν Call of Duty περιεχόμενο).