Hori Racing Wheel for Xbox One

Μία από τις λιγοστές προτάσεις για την κονσόλα της Microsoft
10 Φεβρουαρίου 2016 13:29
Hori Racing Wheel for Xbox One

Μπορεί το Xbox One να έχει μερικούς από τους κορυφαίους racing τίτλους της αγοράς, όπως είναι η σειρά Forza, του λείπει όμως μία αξιόλογη γκάμα περιφερειακών που σχετίζεται με αυτό το genre. Σήμερα θα σας δείξω μία από τις λιγοστές προτάσεις για τους κατόχους της κονσόλας της Microsoft. Στο στούντιο των Unboxholics έφτασε το Racing Wheel της Hori για το Xbox One, μία απλή τιμονιέρα που έρχεται για να καλύψει τις πολύ βασικές ανάγκες του ψηφιακού οδηγού και τίποτα περισσότερο. Να σημειώσω πως κουβαλάει και την επίσημη άδεια της Microsoft.

Η συσκευασία εκτός από μερικές σημειώσεις, περιέχει, φυσικά το τιμόνι και την πεταλιέρα. Τα δύο κομμάτια συνδέονται μεταξύ τους μέσω καλωδίου, αρκετά ικανοποιητικού μήκους. Η ίδια η τιμονιέρα συνδέεται με το Xbox One μέσω USB καλωδίου και το σημαντικό είναι ότι δεν απαιτεί κάποια επιπλέον τροφοδοσία. Ξεκινάω με την τιμονιέρα. Καταρχάς έχουμε τιμόνι 9 ιντσών, διάμετρος η οποία σαφώς και δεν καλύπτει τους απαιτητικούς και είναι ιδανικό για παιδιά ή ανθρώπους με μικρά χέρια. Εγώ ζορίστηκα λιγάκι μέχρι να συνηθίσω το μέγεθος, αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να εξοικειωθείς. Η περιστροφή του τιμονιού φτάνει 90 μοίρες δεξιά και αριστερά, πράγμα που σε πολύ κλειστές στροφές, ορισμένα οχήματα τα βρίσκουν σκούρα. Ευτυχώς, αν βοηθάει και το παιχνίδι, πειράζεις την ευαισθησία του τιμονιού και το πρόβλημα λύνεται σχετικά εύκολα. Έχει όμως αυστηρή επιστροφή στην ευθεία. Αυτό που σίγουρα λείπει από την τιμονιέρα είναι η δόνηση και το force feedback, χαρακτηριστικά που κατά την άποψή μου απογειώνουν την εμπειρία.

Η τιμονιέρα στο τραπέζι ή στο γραφείο ασφαλίζει μέσω 5 πολύ καλής προσαρμογής βεντουζών, που πιάνουν ακόμη κι αν δεν πιέζεται το τιμόνι προς την επιφάνεια. Γενικά ασφαλίζει χωρίς προβλήματα σε όλων των ειδών τις επιφάνειες, ακόμη κι αν αυτές δεν είναι απολύτως λείες και γυαλιστερές. Υπάρχουν μικροκουνήματα, αλλά το σίγουρο είναι ότι η τιμονιέρα δε θα μετακινηθεί ή θα σας φύγει, εκτός αν το παρακάνετε με τις κινήσεις σας.

Κατασκευαστικά, η πλαστική της φύση δε μπορεί να κρυφτεί, ωστόσο τα σημεία που έρχονται σε επαφή με τα χέρια είναι προσεγμένα και δίνουν μία ικανοποιητική αίσθηση. Το τιμόνι, στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ντυμένο με λάστιχο, ενώ και τα pads για τις ταχύτητες έχουν αυστηρή, κλίκυ και βαριά αίσθηση. Το button layout μοιάζει εξαιρετικά πολύ με αυτό ενός τυπικού controller, μιας και δίνονται στις αναμενόμενες θέσεις, σχεδόν όλα τα πλήκτρα. Τα πλήκτρα έχουν καλή αίσθηση κατά τα πάτημα και σε τόσο βαριά όσο πρέπει ώστε να μην πατιούνται εύκολα από λάθος κατά την οδήγηση. Ένα από τα θετικά στοιχεία είναι ακριβώς επειδή δίνονται όλα τα πλήκτρα του Xbox One controller, η τιμονιέρα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομη, χωρίς τη χρήση της πεταλιέρας.

VIDEO REVIEW

 

Η πεταλιέρα τώρα, ασφαλίζει στο έφαφος μέσω ποιοτικών λάστιχων, ενώ για ακόμη καλύτερη προσαρμογή δίνεται και ένα αναδιπλούμενο πάνελ, που αφενός καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, αφετέρου χαρίζει πρόσθετη σταθερότητα. Στα πεντάλ, δίνεται γκάζι και φρένο, με τις επιφάνειες αυτών να είναι αρκετά φαρδιές ούτως ώστε να μη συγχίζεται ή χάνεται ο χρήστης. Η διαδρομή και στα δύο πεντάλ είναι μεγάλη και απαιτείται λίγη προσπάθεια, κάτι που κατά την άποψή μου είναι must σε όλες τις πεταλιέρες.

Η αίσθηση της οδήγησης, σε παιχνίδια όπως το Forza Motorsport 6 είναι καλή και γενικά απροβλημάτιστη. Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει αυτούς που θέλουν εξομοιωτή και σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει εκπληκτικά επίπεδα ρεαλισμού. Είναι μία πρόταση που δίνει την αίσθηση της οδήγησης με τιμόνι, με όμορφο τρόπο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Στην ελληνική αγορά θα τη βρείτε με τιμή που ξεκινάει από τα €90 περίπου, ενώ σύντομα θα δείτε στο κανάλι και άλλα προϊόντα της εταιρίας.