Sennheiser HD 380 Pro Review

Μικρά, ευέλικτα, ποιοτικά και...επαγγελματικά
05 Σεπτεμβρίου 2017 13:11
Sennheiser HD 380 Pro Review

Μέχρι στιγμής, τα ακουστικά που σας έχω παρουσιάσει στους Unboxholics, αφορούσαν κυρίως τους gamers, καθώς και τους λάτρεις της μουσικής. Ήρθε η ώρα της Sennheiser, η οποία ανήκει στην ελίτ των κατασκευαστριών που δραστηριοποιούνται στον επαγγελματικό ήχο. Τα Sennheiser HD 380 Pro, λοιπόν, είναι ακουστικά που προορίζονται πρωτίστως για επαγγελματική χρήση, δηλαδή σε ηχολήπτες, βιντεολήπτες, sound και video editors, μουσικούς παραγωγούς κλπ. Εμείς τα αγοράσαμε για τις ανάγκες των γυρισμάτων, να ακούει δηλαδή ο κάμερα μαν, αυτό που έρχεται στην κάμερα από το εκάστοτε μικρόφωνο. Ας τα πάρω όμως από την αρχή. Τα HD 380 Pro έρχονται σε μία πολύ λεπτή, πάνινη θήκη με σκληρή επένδυση ώστε να τα προστατεύει όταν μεταφέρονται.

Τα ίδια τα ακουστικά, είναι αυτό που κάποιος σε επαγγελματικό περιβάλλον χρειάζεται. Είναι δηλαδή μικρά, έχουν ατελείωτες επιλογές ως προς το δίπλωμα και τη προσαρμογή, ενώ εφαρμόζουν εξαιρετικά στο κεφάλι. Ο μελετημένος πλαστικός σχεδιασμός και το γεγονός ότι ζυγίζουν μόλις 220gr, χαρίζουν μία πραγματικά άνετη και ξεκούραστη χρήση, κάτι που ενδείκνυται για πολύωρα sessions. Το ωοειδές σχήμα των ηχείων, καθώς και η σφιχτή φύση του σκελετού, έχουν ως αποτέλεσμα την απίστευτη απομόνωση του ήχου. Αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο για εμάς, να ακούμε μόνο ότι έρχεται στα ακουστικά από το μικρόφωνο.

Το καλώδιο είναι σπιράλ, πράγμα σωτήριο όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους, και καταλήγει σε επιχρυσωμένο audio jack 3.5mm. Στη συσκευασία όμως δίνεται και ένας αντάπτορας για θύρες 6.3mm το οποίο μάλιστα βιδώνει πάνω στο αρχικό audio jack για μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε ότι αφορά στα νούμερα, τα HD 380 Pro έχουν απόκριση συχνότητας από 8 έως και 27.000 Hz, η αντίσταση  βρίσκεται στα 54Ω, ενώ η μέγιστη ένταση φτάνει τα 110dB. Ο ήχος τους, όντας monitor ακουστικά, είναι ακριβώς αυτό που κάποιος θα περίμενε, δίνουν δηλαδή στα αφτιά του χρήστη, ακριβώς αυτό που στέλνει η πηγή, χωρίς να φορτώνουν εφέ, χωρίς να υπερβάλουν στα μπάσα και χωρίς να ζεσταίνουν το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ούτε για δείγμα.

Όσον αφορά την ποιότητα, αναμενόμενα, έχουν κρυστάλλινα αποτελέσματα και απολύτως ισορροπημένες τις ψηλές, τις μεσαίες και τις χαμηλές συχνότητες. Είναι λοιπόν ακουστικά για επαγγελματίες, αλλά εγώ έχω την εντύπωση πως οι λάτρεις του καθαρού και του ψύχραιμου ήχου, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και για να ακούσουν μουσική, αλλά και να παίξουν βιντεοπαιχνίδια. Εγώ τα δοκίμασα και στο PC, και στο PS4 αλλά και στο κινητό και οφείλω να ομολογήσω πως με κάλυψαν και με το παραπάνω, μιας και είμαι από αυτούς που δεν θέλουν υπερβολές σε μπάσα και το equalizer των γούστων μου είναι στο flat.

Είτε είστε επαγγελματίας, είτε θέλετε κάτι πιο εκλεπτυσμένο στον ήχο σας, επενδύστε άφοβα τα €120 που ζητάνε και δε θα χάσετε.