Razer ManO'War Review

Το ασύρματο PC Gaming Headset της εταιρίας
11 Ιουνίου 2016 09:52
Razer ManO'War Review

Σχεδόν δεν την προλαβαίνουμε την Razer. Ακόμη καλά-καλά δε δίνει το ένα προϊόν της στην αγορά, έρχεται το επόμενο. Αν η ίδια τα καταφέρνει και είναι ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κοινού, κανένα πρόβλημα. Στους Unboxholics έφτασαν τα Razer ManO’War, ένα set ασύρματων ακουστικών που προορίζονται κυρίως για gamers. Η εταιρία τα προωθεί ως «PC Gaming Headset» ωστόσο τα ακουστικά λειτουργούν και με το PS4. Ένας μικρό πομποδέκτης κρύβεται στο κάτω μέρος ενός εκ των δύο ηχείων και μέσω αυτού τα ακουστικά επικοινωνούν με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με την τεχνολογία των 2.4GHz να διαβεβαιώνει πως μεταφορά του σήματος θα γίνεται ακαριαία, απροβλημάτιστα και σε μεγάλη απόσταση.

Η Razer λέει 12m εμβέλεια και νομίζω πως είμαι σε θέση να το επιβεβαιώσω. Άκουγα χωρίς διακοπές ή παρεμβολές, σε όλο το μήκος και το πλάτος του σπιτιού, ακόμη κι αν μεσολαβούσαν τοίχοι. Αν πάλι θέλετε το κάτι παραπάνω, με το πακέτο αγοράς δίνεται και ένα καλοσχεδιασμένο extension καλώδιο με όμορφη βάση για τον πομποδέκτη. Η Razer επίσης ισχυρίζεται πως αν τα χρησιμοποιείτε για περίπου δύο ώρες καθημερινά, η μπαταρία τους θα κρατήσει πάνω-κάτω 7 μέρες. Με βάση τις δικές μου δοκιμές, η μπαταρία των ακουστικών κρατάει σίγουρα 4-5 μέρες, με το LED φωτισμό στα πλαϊνά απενεργοποιημένο, νούμερο, αρκετά ικανοποιητικό θα έλεγα. Η φόρτιση γίνεται με καλώδιο USB που συμπεριλαμβάνεται επίσης στη συσκευασία.

Τα ManO’War είναι ογκώδη ακουστικά, μιας και καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του κεφαλιού, όταν χρησιμοποιούνται. Δε ξέρω κατά πόσο βολικά είναι σε άτομα με μικρό κεφάλι. Έχουν ένα τεράστιο headband, στην εσωτερική πλευρά του οποίου υπάρχει ένα μαξιλαράκι με αφρολέξ, καλυμμένο με δερματίνη. Το μαξιλαράκι, δυστυχώς δεν είναι αρκετά παχύ, με αποτέλεσμα να νιώθεις μία σκληρή αίσθηση όταν τα φοράς. Το μεγαλύτερο μέρος των ακουστικών αποτελείται από πλαστικό, ικανοποιητικής ποιότητας, με εξαίρεση φυσικά τις μεταλλικές γρίλιες στα ηχεία. Σε γενικές γραμμές είναι εύκαμπτα και δίνουν επιλογές για καλύτερη προσαρμογή στο κεφάλι, αλλά δεν αναδιπλώνονται. Αυτό που βρήκα ίσως μεγαλύτερο απ’ ότι χρειαζόταν, είναι τα μαξιλαράκια των ηχείων. Αφενός απομονώνουν ικανοποιητικά -όχι τέλεια- τον ήχο, αφετέρου σε κάποιους εκτός από αφτιά θα καλύπτουν και λίγο…λαιμό. Βέβαια, όλο αυτό έχει να κάνει με τους τεράστιους μαγνήτες νεοδυμίου που χρησιμοποιούν οι οποίοι σε διάμετρο φτάνουν τα 50mm.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν πραγματικά εντυπωσιακής έντασης ήχο, ειδικά για ασύρματα ακουστικά. Τόσο οι υψηλές, όσο και οι χαμηλές συχνότητες και το μπάσο, με ενθουσίασαν, ωστόσο θα ήθελα περισσότερα στις μεσαίες, τουλάχιστον όσον αφορά τη μουσική. Στα παιχνίδια, ενεργοποιώντας το, εν τέλει λειτουργικό, Virtual Surround 7.1 της Razer, τα ManO’War, με αυτούς τους μαγνήτες, είναι απολαυστικά. Μην περιμένετε την πυκνότητα και τη στιβαρότητα του ήχου των Kraken 7.1, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά κοντά θα έλεγα. Και για να μιλήσω λιγάκι με νούμερα, τα ManO’War έχουν απόκριση συχνότητας από 20Hz έως 20kHz, αντίσταση 32Ω, ευαισθησία στο 1kHz 112Db και μέγιστη ισχύ εισόδου 30mW.

Όντας gaming ακουστικά, δε θα μπορούσε να λείπει και το μικρόφωνο, το οποίο φωλιάζει στο αριστερό ηχείο και επεκτείνεται όταν απαιτηθεί. Το ψηφιακό μικρόφωνο των ManO’War είναι αρκετά εύκαμπτο και έρχεται με φωτεινό δακτύλιο στην άκρη για την ένδειξη της σίγασης. Στα της απόδοσής του, το unidirectional μικρόφωνο προσωπικά δε με ικανοποίησε και το βρήκα αισθητά κατώτερο από αυτό των Kraken. Δε λέω ότι δε θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του και πως οι χρήστες στην απέναντι πλευρά δε θα σας ακούν καθαρά, αλλά έχουμε δει μικρόφωνα της Razer σε καλύτερη μοίρα.

Αυτό που βρήκα φοβερά χρηστικό είναι το γεγονός, ότι μετά την εγκατάσταση των drivers, ο χρήστης μέσω των δύο ροδελών στο κάτω μέρος των ακουστικών έχει έλεγχο της έντασης και της ευαισθησίας των ηχείων και του μικροφώνου αντίστοιχα, με ανάλογη ένδειξη στην οθόνη. Γενικά, μου άρεσε πολύ το πόσο plug ‘n play είναι η όλη φιλοσοφία των ManO’War και ειδικά αν έχετε εγκατεστημένο το Razer Synapse 2.0 σας δίνεται και μία πληθώρα επιλογών, όπως το Bass Boost που ενισχύει το μπάσο και άλλα. Τα ManO’War φέρουν την Chroma σφραγίδα της εταιρίας που σημαίνει ότι το λογότυπο στα δεξιά και αριστερά των ηχείο φωτίζεται και μπορεί να δεχτεί αμέτρητους χρωματισμούς και αρκετά εφέ, στα γούστα του χρήστη. Προσωπικά, σας προτείνω να απενεργοποιήσετε φωτισμό μιας και έτσι κερδίζετε τουλάχιστον 1-2 μέρες μπαταρίας.

Τα Razer ManO’War κυκλοφορούν στη χώρα μας με τιμή που ξεκινάει από τα €197, νούμερα αναμενόμενο κατά την άποψή μου. Το σίγουρο είναι ότι σε γενικές γραμμές, πέρα από το ογκώδες ύφος τους, ικανοποιούν.