The Legend of Vox Machina: Οι top σκηνές μάχης

Φυλαχτείτε, έρχονται!
01 Μαρτίου 2022 12:19
The Legend of Vox Machina: Οι top σκηνές μάχης

Η φρέσκια adult σειρά κινουμένων σχεδίων The Legend of Vox Machina της Amazon Studios και της Critical Role μας βάζει σε ένα σύμπαν μαγείας, περιπέτειας και άφθονου κάφρικου χιούμορ μ’ ένα ανεπανάληπτο team ηρώων να μπαίνει αβίαστα στην καρδιά μας. Η παραγωγή αυτή που αντλεί έμπνευση από την αντίστοιχη καμπάνια παιχνιδιού ρόλων φαντασίας Dungeons & Dragons, ήδη ολοκλήρωσε την πρώτη της σεζόν. Ακούγονται οι ηθοποιοί: Laura Bailey, Taliesin Jaffe, Ashley Johnson, Matthew Mercer, Liam O'Brien, Marisha Ray, Sam Riegel και Travis Willingham.

Και ενώ αναμένουμε με αδημονία τη συνέχεια, συγκεντρώσαμε σε ένα special αφιέρωμα για τον 1ο κύκλο τις κορυφαίες σκηνές μάχης που ξεχωρίσαμε βλέποντας το απίθανο αυτό αντισυμβατικό και φωνακλάδικο παρεάκι να περιδιαβαίνει στον φανταστικό κόσμο της ‘Exandria’ και να δίνει πόνο όταν πρόκειται για αδρεναλίνη και καλοπέραση. Οι επτά αυτοί εκκεντρικοί νοματαίοι με την τρελή λατρεία για ποτό, μπλεξίματα και δράση, τα βάζουν με απόκοσμες δυνάμεις που θέλουν να σπείρουν τον όλεθρο στο βασίλειο αλλά ένα είναι σίγουρο: οι τύποι δεν πτοούνται εύκολα και δεν παραδίνουν τα όπλα με τίποτα! Για όσους δεν έχουν δει ακόμη το σόου, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την spoiler free κριτική μας. Όσοι πάλι το έχετε παρακολουθήσει και δεν χορταίνετε να ανατρέχετε ξανά και ξανά σε σκηνές του, ορίστε ένα tour στις best of αναμετρήσεις που μας επιφύλασσε η καταιγιστική πλοκή του.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθούν spoilers!


Το πρώτο κακό συναπάντημα με τους Briarwoods | Επ. “The Feast of Realms”

Η αρχική συνάντηση των πρωταγωνιστών με το σατανικό ζεύγος της Λαίδης και του Λόρδου Briarwood δεν θα μπορούσε να μην είναι επεισοδιακή και ταυτόχρονα τρομακτική. Μας δίνεται έτσι μία γεύση για το πόσο αμείλικτοι αντίπαλοι αποδεικνύονται η μάγισσα-necromancer και το βαμπίρ-σύντροφός της οι οποίοι επιτίθενται στους ήρωες σχεδόν με το καλημέρα σας. Η ένταση φουντώνει όταν ο βρικόλακας με το σπαθί που κουβαλάει (το οποίο κυριολεκτικά διψάει για αίμα!) λαβώνει σχεδόν θανάσιμα τον «γίγαντα» της παρέας, Grog, που μετά βίας τη σκαπουλάρει. Χάρη στη σωτήρια παρέμβαση της Keyleth ένα τοίχος από φυτά διαχωρίζει αυτούς και τους εχθρούς τους που όμως προλαβαίνουν να διαφύγουν.


Επίκληση ανίερων πνευμάτων | Επ. “Shadows at Gates”

Αφότου η συντροφιά κλέβει το σκοτεινό βιβλίο της Delilah, η μάγισσα απελευθερώνει από τον κάτω κόσμο μοχθηρά πνεύματα-σκιές, απευθύνοντας κάλεσμα σε αυτά καθώς βρίσκεται σε έναν αυτοσχέδιο βωμό με μυστικιστικά σύμβολα και προφέρει ανατριχιαστικά, ακατάληπτα λόγια. Οι φρικιαστικές αυτές οντότητες έχουν τη δυνατότητα να καταλαμβάνουν το σώμα κάποιου και να προκαλούν επώδυνο, βασανιστικό θάνατο σε όποιον προσπαθήσει να τις πολεμήσει. Ωστόσο, έχουν και μία βασική αδυναμία: τρέμουν το φως! Και σε αυτήν ακριβώς την αχίλλειο πτέρνα θα χτυπήσει η συντροφιά του Vox Machina! H Keyleth με μία ολόλαμπρη σφαίρα που δημιουργεί με το μοναδικό της χάρισμα, εκπέμπει ένα εκτυφλωτικό κύμα φωτός και σώζει τους φίλους της από του χάρου τα δόντια διαλύοντας τα εφιαλτικά αυτά στοιχειά.


Λυσσαλέα καταδίωξη από υπερφυσικά ντοπαρισμένους λύκους | Επ. “Fate’ s Journey”

Η Delilah αποφασισμένη να πάρει πίσω το πολύτιμο απόκτημα με τα ξόρκια της, στέλνει μια αγέλη hardcore απέθαντων λύκων εναντίον της κομπανίας που ταξιδεύει με άμαξα μέσα στο δάσος. Ένα από αυτά τα θηρία απαγάγει τον Scanlan με έναν μάλλον αναπάντεχα ξεκαρδιστικό τρόπο όπως θα θυμάστε και δίνεται το έναυσμα για ένα ξέφρενο κυνηγητό, όπου ο Vax και ο Crog κάνουν κομματάκια κάποιο από αυτά τα κτήνη. Εντούτοις, χάνουν το βιβλίο της μάγισσας και τη γλιτώνουν πολύ φθηνά από μία παρά λίγο πτώση σε γκρεμό. Το αποτέλεσμα είναι να πάει στον βρόντο και το φιαλίδιο με τον αγιασμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στον πόλεμο με τους Briarwoods. Αλλά εντάξει, τα παιδιά δεν κολλούν εκεί. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές;!


Απόδραση από την φυλακή | Επ. “Spark of Rebellion”

Οι ήρωες βάζουν στόχο να ελευθερώσουν έναν καλό φίλο του Percy από τη φυλακή και μαζί τους υπόλοιπους αντάρτες που στασίασαν εναντίον της τυραννίας των Briarwoods. Πάγια τακτική τους ο αιφνιδιασμός! Διεισδύουν κρυφά στο μέρος εκείνο και ακολουθεί ο χαμός! Κάπου εδώ λοιπόν, θα κονταροχτυπηθούν με πολύ στρατό, και τα σκηνικά που διαδέχονται το ένα το άλλο περιλαμβάνουν μπόλικα ξόρκια, ξύλο, και σμήνη από βέλη που σχίζουν τον αέρα. Ο πιο cool βάρδος που υπήρξε ποτέ (ναι μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί ακόμη και μ’ εκείνον του The Witcher) δημιουργεί έναν κλώνο του για να αποσπάσει την προσοχή των διωκτών τους ενώ ο Crog μακαρίζει την τύχη του όταν κατά λάθος βρίσκει μία αποθήκη γεμάτη με βαρέλια μπύρας! Η Keyleth ενώ δέχονται επίθεση προσλαμβάνει τη μορφή τίγρης ενώ ο Percy αφήνει πάλι τον θυμό του να τον καταλάβει επιτρέποντας στο ασίγαστο μίσος του να κυριαρχήσει μέσα του και να κυνηγήσει μέχρις εσχάτων όσους συνωμότησαν βλάπτοντας την οικογένειά του. Σαν μία άλλη Arya από το GoT, παραμένει ανυποχώρητος στο να εντοπίσει όλους τους κακούργους που έχει σκοπό να εξολοθρεύσει αφού συνέβαλαν στον αφανισμό των αγαπημένων του.


Ένας κακός δάσκαλος παίρνει το μάθημά του | Επ. “A Silver Tongue”

Το όνομα του καθηγητή Anders σίγουρα φιγουράρει στην λίστα αυτών που ζητούσε να εξοντώσει o Percy καθώς υπήρξε ένας από τους προδότες που οδήγησαν τους γονείς του στον θάνατο. Ο κάποτε μέντοράς του πριν χρόνια επέλεξε να προχωρήσει σε μία ανίερη συμμαχία με τον Brairwoods, με αποτέλεσμα ο ήρωας να εκδιωχθεί και να νομίσει ότι έχασε και την μικρή του αδερφή, Cassandra εξαιτίας της πλεκτάνης που στήθηκε εις βάρους του οίκου των de Rolos. Η σύγκρουσή του με τον καθηγητή θα είναι σφοδρή αλλά ο ύπουλος πολέμιός του έχει μάθει να παίζει βρόμικα. Έτσι, μεταξύ άλλων θα δώσει ζωή σε δύο γιγάντιες πανοπλίες για να σκοτώσουν τον Percy και θα υπνωτίσει ακόμη και τον Grog προκειμένου να τον στρέψει κατά της ομάδας του, αλλά κάπου εκεί ο πανούργος Anders θα μετανιώσει οικτρά και ένα μάθημα θα του δοθεί με τον σκληρότερο τρόπο! Η γάτα θα του φάει την γλώσσα ή καλύτερα μια σφαίρα!


Η Pike στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή | Επ. “The Tide of Bone”

Πλησιάζοντας προς το τέλος της ιστορίας, η Delilah πασχίζει να κερδίσει χρόνο και να εξασφαλίσει τη νίκη της εναντίον των Vox Machina, ανασταίνοντας μία ορδή ζωντανών-νεκρών. Ανάμεσά τους φυσικά υπάρχουν και πελώριοι-ζόμπι γίγαντες. Και ενώ όλα φαίνεται να οδηγούν σε συντριπτική ήττα για το γκρουπ, ξαφνικά ο τροχός γυρίζει. Μία αστραφτερή ακτίνα εμφανίζεται μέσα στη νύχτα και κατόπιν σαν από μηχανής θεός η αστρική προβολή της Pike, κόβοντας στη μέση ένα δυσθεώρητο σάπιο πλάσμα που ζυγώνει τους φίλους της με απίστευτη αγριότητα. Η Pike σπεύδει να τους συνδράμει, έχοντας περάσει μόνη της μία δύσκολη δοκιμασία που της έδειξε ποια είναι πραγματικά και για τι αξίζει να αγωνίζεται κανείς. Ανακτώντας πια τις υπερδυνάμεις της ορμά με αυτοθυσία για να προστατέψει αμάχους αλλά και όλους όσους νοιάζεται, και είναι απλά badass!


Οι μύχιοι δαίμονες βγαίνουν αληθινοί | Επ. The Darkness Within

Έχοντας μπροστά του την Delilah πλήρως συντετριμμένη ύστερα από την απώλεια του συζύγου της και άρα πιο ευάλωτη εντός του Percy ξεπηδά η επιθυμία να προχωρήσει επιτέλους στην τιμωρία της. Μεθάει από το «όπιο» της εκδίκησης και εντός του εξαλείφεται κάθε ίχνος αυτοσυγκράτησης. Όλο του το είναι διακατέχεται αποκλειστικά από την ακόρεστη πείνα για αυτοδικία. Δε σκέφτεται τίποτα άλλο παρά να την κάνει να υποφέρει και να πληρώσει ακριβά για τα εγκλήματά της. Τότε, όμως, οι σύντροφοί του διαπιστώνουν ότι ίσως δεν είναι το μόνο που τον έχει κυριεύσει. Υπάρχει και κάτι άλλο που τον σπρώχνει προς την αυτοκαταστροφή και πυροδοτεί την οργή του. Μέσα στο περίτεχνο πιστόλι που είχε σφυρηλατήσει για να θανατώσει όσους του προξένησαν ανείπωτο πόνο, ένας δαίμονας βρήκε την ευκαιρία να κρυφτεί. Η κρίση του Percy θολώνει και μέσα από παραισθήσεις βιώνει πάλι το τραύμα από τα περασμένα, βλέποντας παντού γύρω του εχθρούς. Όμως, ευτυχώς κατορθώνει να συνέλθει και να αντιληφθεί πάνω στην ώρα τι συμβαίνει, με την επαναφορά του στην πραγματικότητα να έρχεται σαν αληθινό χτύπημα!


Θεριά και δράκοι | Επ. “The Terror of Tal’ Dorei-Part 2”

Η παρέα φτάνει μέχρι και σε λημέρι δράκου -ο οποίος σημειωτέον: πετάει κεραυνούς αντί για φλόγες- και φυσικά μένουν συνεπείς στην αποστολή τους να προστατέψουν τον κόσμο από τέρατα. Αρχικά, αξιοποιούν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, και συνεννοούνται μεταξύ τους όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε το αποτέλεσμα να τους δικαιώσει, κάτι που εν τέλει επιβεβαιώνεται και στην πράξη. Με μία συντονισμένη επίθεση αλά η ισχύς εν τη ενώσει σωριάζουν κάτω τον παραπάνω θρυλικό τέρας και εισπράττουν τα εύσημα.


«Από τον Scanlan με αγάπη» | Επ. “Scanbo”

Ο αντιπερισπασμός του Scanlan στο συγκεκριμένο επεισόδιο είναι απλά ανεκτίμητος μαζί με την χάρη, την τσαχπινιά, το χιούμορ και την ακαταμάχητη γοητεία αυτής της μορφάρας που απογειώνει τη μυθοπλασία. Τη στιγμή που οι φίλοι του επιχειρούν να σώσουν την Cassandra, αυτός έχει τη φαεινή ιδέα να κάψουν συθέμελα την έπαυλη του Δούκα Vedmire. Ψάχνοντας σ’ όλο το αρχοντικό τον οικοδεσπότη, με φόρα ανοίγει μια πόρτα και πέφτει κατά λάθος πάνω στο εν λόγω γομάρι-αξιωματικό την ώρα που είναι καθήμενος στην τουαλέτα! Ο υπέρτατος βάρδος ξεκινά να τρέχει μέχρι που τρυπώνει σε ένα δωμάτιο με στρατιώτες που παίζουν DnD! Με σβέλτες κινήσεις τρέπεται πάλι σε φυγή και χρησιμοποιεί τα φίλτρα που είχε ανακαλύψει τυχαία πιο πριν, ώστε τη μία να συρρικνώνεται, την άλλη να τηλεμεταφέρεται (για να μην επεκταθούμε και στην μετατροπή του σε τρικεράτοψ!) και σε μία άλλη φάση ξερνάει φλόγες. Σ’ αυτό το τελευταίο σου βγαίνει να αναφωνήσεις: «Scanlan, ρίχ’ το!» μόλις προφταίνει να τον γραπώσει ο Δούκας! Ο τελευταίος κάνει το λάθος να τον φέρει πολύ κοντά στο πρόσωπό του μόνο και μόνο για να το νιώσει να γίνεται φλαμπέ στο λεπτό. Η μάχη τους ολοκληρώνεται λίγο αργότερα όταν ο Vedmire δέχεται ένα επίπονο κύμα ηλεκτρισμού στην ευαίσθητη περιοχή του «από τον Scanlan με αγάπη»!