Παίξαμε το Rainbow Six: Extraction και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας!

Μια πρώτη ματιά στο νέο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς!
14 Ιουνίου 2021 00:52
Παίξαμε το Rainbow Six: Extraction και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας!

Αδιαμφισβήτητα, η σειρά Rainbow Six είναι από τα μακροβιότερα και σταθερά ενεργά franchises της βιομηχανίας. Ειδικότερα το Siege αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια και αυτό που εδραίωσε τη θέση του Rainbow Six franchise ανάμεσα στα δημοφιλέστερα online games της τελευταίας πενταετίας. Με σταθερή υποστήριξη προς το παιχνίδι και με ένα fanbase που μετράει εκατομμύρια παικτών ανά τον κόσμο, η Ubisoft κάνει μία προσπάθεια να επεκτείνει τις δραστηριότητες του Rainbow Six, με το Extraction, το οποίο αποτελεί τη μετονομασία του Quarantine που μας…”άφησε χρόνους” για προφανείς λόγους! Να σημειώσω εξαρχής πως το Extraction δεν είναι κάποιο sequel ή παιχνίδι που έρχεται να αντικαταστήσει το Siege, αλλά ένα παράλληλο project που χρησιμοποιεί -εκτός από το όνομα- και διάφορα άλλα στοιχεία του δημοφιλούς online τίτλου, παραδίδοντας, ωστόσο, μία εντελώς διαφορετική συνταγή.

Μετά από πρόσκληση της Ubisoft, είχα την ευκαιρία προ ημερών, να παίξω -εξ’ αποστάσεως μέσω streaming- το Rainbow Six: Extraction για πάνω από δύο ώρες και μετά από την επίσημη αποκάλυψή του κατά τη διάρκεια του show του γαλλικού publisher, είμαι σε θέση να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες από τις εντυπώσεις μου.

Πρόκειται για ένα co-op shooter, που ζητάει από τον παίκτη και δύο ακόμη φίλους του να συνεργαστούν και με βασική ραχοκοκαλιά την τακτική, να ανταπεξέλθουν στον κίνδυνο μιας εξωγήινης απειλής. Στο ρόλο γνωστών Operators από τη σειρά, οι παίκτες θα κληθούν να ολοκληρώσουν απαιτητικά objectives που θα αλλάζουν κάθε φορά, την ώρα που η δυσκολία τους θα είναι κλιμακωτή. Ο τίτλος έρχεται με μπόλικες ωραίες ιδέες και μηχανισμούς, όσον αφορά στο gameplay, ενώ στα του shooting, αναμενόμενα δεν απογοητεύει. Το setting του είναι ατμοσφαιρικό και σκοτεινό, αν και δεν εμφανίζει κάτι που δεν έχω ξαναδεί, ωστόσο είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τη μουσική. Και αν δεν καταλάβετε για το τι ακριβώς παιχνίδι είναι το Extraction, απλά θα αναφέρω πως η συνταγή μοιάζει εξαιρετικά με παιχνίδια όπως θρυλικό Left4Dead και ακόμη περισσότερο το GTFO, που έκανε πάταγο στο Steam το 2019.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχω με το Rainbow Six: Extraction έχει να κάνει με το πόσο θα κρατήσει τον παίκτη, μιας και από αυτά που είδα, δεν βρήκα περιεχόμενο που μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια. Όσο έπαιξα, το ευχαριστήθηκα και το διασκέδασα, αλλά δε ξέρω αν θα ήθελα να αφιερώσω ακόμη τρεις, δέκα, είκοσι ώρες με αυτό το παιχνίδι. Αυτό μάλλον θα το γνωρίζω αφού δω το ολοκληρωμένο πακέτο, οπότε δε θέλω ακόμη να το αδικήσω, αλλά οφείλω να αποτυπώσω τις ανησυχίες μου.

Ο νέος τίτλος της Ubisoft αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, για τα Xbox Series S|X, Xbox One, PS4, PS5, PC και Stadia, θα υποστηρίζει cross-play, cross-save, ενώ θα συμπεριλαμβάνεται στην Ubisoft+ συνδρομή. Περισσότερα για το Rainbow Six: Extraction, καθώς και δικά μου gameplay πλάνα, στο βίντεο που ακολουθεί (δείτε στο λεπτό 04:00)