Dragon’s Dogma 2: Τι είναι το Dragonsplague – Η αρρώστια των NPCs που μπορεί να καταστρέψει saves!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιδιαίτερο μηχανισμό
26 Μαρτίου 2024 17:35
Dragon’s Dogma 2: Τι είναι το Dragonsplague – Η αρρώστια των NPCs που μπορεί να καταστρέψει saves!

Καθώς εξερευνείτε τον πανέμορφο fantasy κόσμο του Dragon’s Dogma 2 κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε ακούσει για το λεγόμενο Dragonsplague, από τα ίδια σας τα pawns, τους NPC χαρακτήρες δηλαδή που μπορείτε να εντάξετε στο party σας.

Η ομάδα ανάπτυξης στην Capcom έχει επιμεληθεί έναν πραγματικά μοναδικό μηχανισμό για τον οποίο πρέπει να γνωρίζετε περισσότερα, είτε ξεκινάτε τώρα το playthrough σας είτε αν είστε στη μέση του ταξιδιού.

Τι είναι το Dragonsplague του Dragon’s Dogma 2;

Όπως προδίδει και το όνομά του, το Dragonsplague είναι ένας ιός που προσβάλει τους NPCs και τους κάνει να τρελαίνονται. Το αποτέλεσμα; Όταν πέφτετε για ύπνο, το μολισμένο pawn που έχετε στο party σας ξεκινάει να σκοτώνει όποιο NPC βρίσκει μπροστά του, όσο ο χαρακτήρας σας κοιμάται. Ναι, μπορεί να σκοτώσει μέχρι και εμπόρους ή quest givers!

Η αρρώστια μπορεί να μεταδοθεί προσλαμβάνοντας ένα pawn που είναι ήδη μολυσμένο ή μέσα από τις μάχες με δράκους, όπου μπορεί να κολλήσουν τα διάφορα μέλη της ομάδας. Αν κάποιο pawn έχει κολλήσει και δεν το βοηθήσετε, μεταμορφώνεται σε σκοτεινό δράκο και σκοτώνει ολόκληρες πόλεις!

Μιλώντας έκπληκτος για το θέμα, ένας παίκτης στο Steam έγραψε χαρακτηριστικά:

Στις 30+ ώρες, πήγα για ύπνο στην πρωτεύουσα Vernworth. Ένα μισθωμένο pawn τρελάθηκε και τους σκότωσε ΟΛΟΥΣ.

Κάθε NPC.

Κανείς δεν γλίτωσε!

Πώς να εντοπίσετε το Dragonsplague στο Dragon’s Dogma 2;

Ευτυχώς είναι αρκετά εύκολο να αποφύγετε το Dragonsplague και δεν πρέπει να σας αγχώνει ιδιαίτερα. Το πιο σημαντικό είναι να είστε παρατηρητικοί.

Τα μολυσμένα pawns θα εμφανίζουν διάφορα σημάδια της ασθένειας, όπως βήχα και ορατή δυσφορία. Για παράδειγμα θα αγγίζουν το κεφάλι τους σαν να ελέγχουν αν έχουν πυρετό ή πονοκέφαλο. Θα αρχίσουν επίσης να μην υπακούουν στις εντολές σας. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να καταλάβετε πως κάτι συμβαίνει. Για παράδειγμα, αν τους ζητάτε να κάνουν κάτι, θα απαντάνε με φράσεις όπως "Θα ενεργήσω από μόνος μου" ή "Μη μου λες τι να κάνω!". Τέλος, τα μάτια τους θα αρχίσουν να πάλλονται και θα αποκτήσουν μια κοκκινωπή απόχρωση.

Πώς να αντιμετωπίσετε το Dragonsplague στο Dragon’s Dogma 2;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη μόλυνση. Αν ένα από τα μισθωμένα pawn σας έχει μολυνθεί, το θέμα λύνεται πανεύκολα. Απλά το διώχνετε από το party σας ή το σκοτώνετε σκόπιμα πετώντας το από έναν γκρεμό ή σε ένα ποτάμι. Πρέπει να το προλάβετε πριν η αρρώστια επηρεάσει άλλα μέλη της ομάδας σας. Αν το βασικό pawn σας έχει μολυνθεί, η καλύτερη λύση είναι να το σκοτώσετε. Θα πρέπει να το ρίξετε στο νερό για να το πνίξετε, και στη συνέχεια να το φέρετε ξανά στη ζωή χρησιμοποιώντας Riftstone.

Επομένως είναι σημαντικό να κουβαλάτε πάντα μαζί σας τουλάχιστον ένα Riftstone. Επίσης είναι βασικό να αποφεύγετε τα inns σε περίπτωση που έχετε κάποια υποψία, καθώς τότε ξεκινά το δολοφονικό σερί.


Πηγή: Polygon