Κυκλοφορούν από σήμερα τα δύο μεγαλύτερα παιχνίδια του Μαρτίου!

Dragon’s Dogma 2 και Rise of the Ronin
22 Μαρτίου 2024 11:35
Κυκλοφορούν από σήμερα τα δύο μεγαλύτερα παιχνίδια του Μαρτίου!

Τα δύο μεγαλύτερα παιχνίδια του Μαρτίου κυκλοφορούν από σήμερα! Ο λόγος γίνεται για το Dragon’s Dogma 2 της Capcom, που τόσα χρόνια περίμεναν οι fans του πρώτου παιχνιδιού, αλλά και για το Rise of the Ronin, το νέο αποκλειστικό παιχνίδι του PlayStation 5, από την Team Ninja (Nioh, Ninja Gaiden).

To Dragon’s Dogma 2 είναι το νέο μεγάλο open world RPG της ιαπωνικής εταιρίας που περίμεναν οι fans περίπου 12 χρόνια για να πιάσουν στα χέρια τους και θα το βρείτε από σήμερα σε PC (Steam), PlayStation 5 και Xbox Series X|S. Στο Steam, ο τίτλος της Capcom κοστίζει 64.99 ευρώ, ενώ όσον αφορά τις κονσόλες, η τιμή του ανέρχεται στα 74.99 ευρώ. Φυσικά, όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια, έτσι και εδώ, θα βρείτε και άλλες εκδόσεις, όπως είναι η Deluxe Edition σε υψηλότερη τιμή κοντά στα 85 ευρώ.

Όσον αφορά το Rise of the Ronin της Team Ninja, δυστυχώς αυτό το παιχνίδι δε θα μπορούν να το παίξουν όσοι έχουν PC ή Xbox κονσόλες, αφού μιλάμε για μία αποκλειστικότητα στην πιο πρόσφατα οικιακή κονσόλα της Sony. “Ξεκινήστε ένα επικό ταξίδι στην εμπόλεμη Ιαπωνία του 19ου αιώνα, σε αυτό το RPG δράσης και μάχης ανοικτού κόσμου από την Team NINJA, το έμπειρο στούντιο πίσω από τα Nioh και NINJA GAIDEN” αναφέρει η περιγραφή του τίτλου. Το Rise of the Ronin κοστίζει 79.99 ευρώ, αλλά και εδώ θα βρείτε μία ακριβότερη έκδοση, την Digital Deluxe Edition που προσφέρει διάφορα καλούδια.

Και τα δύο παραπάνω παιχνίδια έρχονται και σε retail μορφή.

Διαβάστε την άποψή μας για το παιχνίδι της Capcom πατώντας εδώ. Ο Θέμης Μπολτσής, ο οποίος είχε αναλάβει την κάλυψη του τίτλου είχε πει μεταξύ άλλων:

Ελάχιστα είναι τα παιχνίδια εκεί έξω που μοιάζουν στο Dragon’s Dogma 2. Είναι ένα πραγματικά μοναδικό RPG, το οποίο περιγράφει τέλεια η λέξη «hardcore», όσο κλισέ και αν μοιάζει ο όρος πλέον. Το παιχνίδι ενσωματώνει μερικά πανέξυπνα συστήματα που βοηθάνε να εκτοξευθεί το immersion, εκμεταλλευόμενο για παράδειγμα στο έπακρο τον κύκλο ημέρας-νύχτας και αποκλίνοντας από την πεπατημένη όσον αφορά τον τρόπο που ταξιδεύεις το open-world του. Παράλληλα, το σύστημα μάχης του είναι άκρως εθιστικό, άμεσο και φαντασμαγορικό, ενώ και τα γραφικά του πανέμορφα. Συνολικά, είναι μια εμπειρία που δε συγχωρεί, δε χαρίζει και δε σε παίρνει από το χεράκι. Δεν υπάρχουν ούτε σημάνσεις για τα διαθέσιμα quests να φανταστείτε! Αυτό σημαίνει πως δεν είναι ένα παιχνίδι για όλους, αλλά είναι συγχρόνως και αυτό που το κάνει εν τέλει τόσο, μα τόσο, απολαυστικό!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Dragon’s Dogma 2!

Όσον αφορά το Rise of the Ronin του PlayStation 5, μπορείτε να βρείτε το σχετικό review των Unboxholics αν πατήσετε εδώ, ενώ και το UH Play με τον Σάκη και τον Αλέκο να παίζουν το παιχνίδι κάνοντας κλικ εδώ. Ο Γιώργος Πρίτσκας είχε πει μεταξύ άλλων στο review του τα εξής:

Το Rise of the Ronin ίσως να μην είναι και τόσο αξιοπερίεργο τελικά, αν το δούμε από την σκοπιά της αγοράς. Είναι μια φιλόδοξη ένωση δύο διαφορετικών κόσμων για την Team Ninja που, και με την βοήθεια της Sony στην παραγωγή, θέλει να κάνει το επόμενο βήμα εμπορικά. Να φύγει από το πιο περιορισμένο (αριθμητικά) κοινό των “βαριών” soulslike τίτλων με τους οποίους έχτισε πάλι το όνομά της τα τελευταία χρόνια, σε κάτι με μεγαλύτερη απήχηση. Είναι η ένωση λοιπόν του γραμμικού και “αυστηρού” δικού της κόσμου που στηρίζεται σε απαιτητικά και βαθιά συστήματα μάχης και των ΑΑΑ δυτικών open world παιχνιδιών που ποντάρουν στην αφήγηση, το δραματικό θέαμα και τον “φιλόξενο” σχεδιασμό τους. Αυτοί οι δύο κόσμοι έρχονται συχνά σε σύγκρουση, δημιουργώντας ένα σύνολο που μοιάζει πολλές φορές ασύνδετο και σε πόλεμο με τον εαυτό του. Ωστόσο, ξέρει ότι το μεγαλύτερο ατού του είναι το σύστημα μάχης και ποντάρει σε επίπεδο gameplay σχεδόν τα πάντα πάνω του. Και δικαιώνεται. Μπορεί να μην συγκλονίσει πολλούς  με το δράμα του αλλά αυτός ο μεταλλικός ήχος του parry, η έξαψη του ρίσκου με ιδρωμένα χέρια και καρδιά να τρέχει, παραμένει ακαταμάχητος από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο boss.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Rise of the Ronin!

Τα Dragon’s Dogma 2 και Rise of the Ronin κυκλοφορούν σήμερα 22 Μαρτίου. Εσείς ποιο από τους δύο τίτλους θα προτιμήσετε; Πείτε μας στα σχόλια!