Dragon’s Dogma 2: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επόμενο μεγάλο RPG παιχνίδι της Capcom

Σε λίγες ημέρες η κυκλοφορία του
11 Μαρτίου 2024 20:22
Dragon’s Dogma 2: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επόμενο μεγάλο RPG παιχνίδι της Capcom

Μέσα στον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το επόμενο μεγάλο RPG παιχνίδι από την Capcom, το οποίο περίμεναν οι fans πάνω από 10 χρόνια για να παίξουν. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Dragon’s Dogma 2, το sequel του παιχνιδιού του 2012, το οποίο επιστρέφει πλήρως ανανεωμένο, με μία ολοκαίνουργια ιστορία και gameplay που θέλει να εντυπωσιάσει.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού μπείτε ξανά σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο που δημιούργησε η ιαπωνική εταιρία.

Η περίληψη του Dragon’s Dogma 2 σύμφωνα με το PlayStation:

Ένα αφηγηματικό RPG για έναν παίκτη που επιτρέπει στους παίκτες να διαμορφώσουν την εμπειρία τους. Ξεκίνησε τη μεγάλη σου περιπέτεια, Arisen! Επιλέξτε την ειδίκευση του Arisen σας και δημιουργήστε το έμπιστο Pawn σας, καθώς εξερευνάτε δύο διαφορετικά βασίλεια γεμάτα μυστήριο, τέρατα και μαγεία. Νικήστε γιγάντιους εχθρούς χρησιμοποιώντας στρατηγική και πονηριά. Ακόμα και η ίδια η γη που σας περιβάλλει μπορεί να μετατραπεί σε όπλο. Η πολυαναμενόμενη συνέχεια μιας κλασικής περιπέτειας προσθέτει νέες δυνατότητες εξατομίκευσης του χαρακτήρα σας, εξυπνότερους εχθρούς, ρεαλιστική προσομοίωση φυσικής και άλλες βελτιώσεις για να σας προσφέρει έναν πλούσιο, μαγευτικό κόσμο που μπορείτε να εξερευνήσετε ελεύθερα.

Βελτιωμένες επιλογές δημιουργίας χαρακτήρα

Οι επιλογές δημιουργίας χαρακτήρα του Dragon's Dogma 2 είναι σημαντικά βελτιωμένες από το αρχικό παιχνίδι και επιτρέπουν στους παίκτες να εξατομικεύσουν το avatar του Arisen τους, αλλά και το έμπιστο Pawn του.

Δύο διαφορετικά και επικίνδυνα βασίλεια

Ως Arisen, θα κληθείτε να εξερευνήσετε τα βασίλεια Vermund και Battahl, τα οποία απειλούνται από τον Δράκο. Κάθε περιοχή αντιμετωπίζει διαφορετικά τον θρύλο του Arisen και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τη θέση σας στην κοινωνία.

Εχθροί με βελτιωμένη ευφυΐα

Οι μάχες του Dragon's Dogma 2 διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία που επιτρέπει στους εχθρούς να μαθαίνουν τα κόλπα σας και να αντιδρούν σε αυτά. Όμως μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε τις αδυναμίες τους και να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον προς όφελός σας ενάντια σε πανίσχυρους εχθρούς.

Οι απειλές που θα αντιμετωπίσετε

Θα συναντήσετε διάφορα τέρατα και θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα πολεμήσετε μαζί τους ή αν θα εξερευνήσετε άλλες επιλογές. Πρέπει να έχετε καλή επίγνωση της σύνθεσης της ομάδας σας, του χώρου που σας περιβάλλει και των πλεονεκτημάτων και των αδυναμιών των αντιπάλων σας.

Στα πόσα FPS θα τρέχει το παιχνίδι στις κονσόλες;

Οι εκδόσεις του Dragon’s Dogma 2 για τα PS5 και Xbox Series X|S δε θα έχουν επιλογές γραφικών. Σε αντίθεση με τους περισσότερους τίτλους που κυκλοφορούν, οι παίκτες δε θα μπορούν να διαλέξουν μεταξύ Performance ή Quality. Αντιθέτως, το παιχνίδι τρέχει με ξεκλείδωτο framerate, το οποίο κυμαίνεται κοντά στα 30FPS.

Το Dragon’s Dogma 2 έχει έναν μεγαλύτερο και πιο πλούσιο χάρτη από το πρώτο παιχνίδι

Το Dragon’s Dogma 2 είναι το επόμενο μεγάλο RPG παιχνίδι της Capcom, το οποίο όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, θα έχει έναν τεράστιο χάρτη για να εξερευνήσετε. Τόσο μεγάλο χάρτη, που θα είναι περίπου 4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του πρώτου παιχνιδιού, με πολλά περισσότερα μυστικά για να ανακαλύψετε.

Που και πότε θα κυκλοφορήσει το Dragon’s Dogma 2;

Το επόμενο μεγάλο RPG της ιαπωνικής εταιρίας θα κυκλοφορήσει μόνο για το PC, το PlayStation 5 και τα Xbox Series X και Xbox Series S. Ο τίτλος αναμένεται να γίνει διαθέσιμος παγκοσμίως στις 22 Μαρτίου.

Πόσο θα κοστίζει;

Στο Steam, ο τίτλος της Capcom κοστίζει 64.99 ευρώ, ενώ όσον αφορά τις κονσόλες, η τιμή του ανέρχεται στα 74.99 ευρώ. Φυσικά, όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια, έτσι και εδώ, θα βρείτε και άλλες εκδόσεις, όπως είναι η Deluxe Edition σε υψηλότερη τιμή κοντά στα 85 ευρώ.

Τι Classes θα έχει;

Το Dragon’s Dogma 2 θα σας δίνει πολλές επιλογές για να φτιάξετε εσείς όπως ακριβώς επιθυμείτε τον χαρακτήρα σας, ενώ τα βασικά classes είναι τέσσερα και αυτά είναι τα εξής: Thief, Mage, Fighter και Archer. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές για το κάθε class ανάλογα το δρόμο που θα πάρετε, αφού υπάρχουν και τα Mystic Spearhead, Magick Archer, Warrior, Sorcerer και άλλα.

Δείτε trailers και gameplay υλικό από το παιχνίδι παρακάτω: