Rise of the Ronin: Επίπεδο δυσκολίας, multiplayer και όλα τα νεότερα για την αποκλειστικότητα του PS5

Τον Μάρτιο η κυκλοφορία του τίτλου
24 Φεβρουαρίου 2024 13:00
Rise of the Ronin: Επίπεδο δυσκολίας, multiplayer και όλα τα νεότερα για την αποκλειστικότητα του PS5

Η Team Ninja σε συνεργασία με το PlayStation έδωσαν στα φώτα της δημοσιότητας ένα ολοκαίνουργιο βίντεο από το Rise of the Ronin, το επερχόμενο μεγάλο αποκλειστικό παιχνίδι του PS5.  

Το νέο βίντεο διαρκεί περίπου 10 λεπτά και θέλει να σας παρουσιάσει τα στοιχεία του gameplay και της μάχης του παιχνιδιού, αλλά και να σας δείξει πόσες επιλογές θα έχετε για να προσεγγίσετε μια μάχη. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι το 2ο επεισόδιο της “Behind the Scenes” σειράς που ετοιμάζει η Team Ninja και προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τον τίτλο της. Η Sony λέει στην περιγραφή: Μάθε περισσότερα σχετικά με τα όπλα, την κοντινή αλλά και την εξ ’αποστάσεως μάχη, με μοναδικές ειδικές κινήσεις ώστε να επικρατήσεις στην περίοδο “Bakumatsu” της Ιαπωνίας του 19ου αιώνα

Παράλληλα με αυτό, η Team Ninja προέβη και σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα αναρωτιόντουσαν πολλοί παίκτες. Θα μπορείτε να αλλάξετε επίπεδο δυσκολίας; Υποστηρίζει το παιχνίδι co-op, όπως υπήρχε σε παλιότερους τίτλους της; Όλα αυτά τα απάντησε το στούντιο μέσα από ένα Q&A που έκανε και τα νέα είναι ευχάριστα. 

Μπορείτε να αλλάξετε επίπεδο δυσκολίας στο Rise of the Ronin; 

Ναι. Το Rise of the Ronin έχει τρεις διαφορετικές επιλογές σε Easy, Normal και Hard που τα ονομάζει Dawn, Dusk και Twilight αντίστοιχα, τα οποία θα μπορείτε να τα αλλάζετε μέσα από το παιχνίδι όποτε εσείς επιθυμείτε. Αν επιλέξετε να παίξετε στο Dawn, το παιχνίδι ξεκλειδώνει και διάφορες βοηθητικές επιλογές, όπως το να παίρνετε περισσότερη ζωή (health) από τα Medicines. 

To Rise of the Ronin έχει co-op; 

Η απάντηση και εδώ είναι θετική. Ναι, το Rise of the Ronin υποστηρίζει co-op με έως και τρεις παίκτες ακόμα (μαζί με εσάς δηλαδή τέσσερις παίκτες). Αν επιλέξετε να παίξετε με φίλους σας ή με αγνώστους, θα μπορείτε να κάνετε μαζί τις κεντρικές αποστολές (main missions), αν και θα χρειαστεί να είστε συνδρομητές στο PlayStation Plus. Το Rise of the Ronin δεν έχει PVP. 

Η περιγραφή του παιχνιδιού αναφέρει:  

Ξεκινήστε ένα επικό ταξίδι στην εμπόλεμη Ιαπωνία του 19ου αιώνα, σε αυτό το RPG δράσης και μάχης ανοικτού κόσμου από την Team NINJA, το έμπειρο στούντιο πίσω από τα Nioh και NINJA GAIDEN. Ιαπωνία, 1863. Ύστερα από τρεις αιώνες της καταπιεστικής διακυβέρνησης του Σογκουνάτου, Tokugawa, τα Μαύρα Πλοία της Δύσης φτάνουν στα σύνορα του έθνους και η χώρα βυθίζεται σε αναταραχή. Μέσα στο χάος του πολέμου, της αρρώστιας και της πολιτικής αναταραχής, ένας ανώνυμος πολεμιστής σφυρηλατεί το δικό του μονοπάτι, κρατώντας στα χέρια του τη μοίρα της Ιαπωνίας.   

Ως ένας σαμουράι χωρίς άρχοντα – ένας Ρόνιν – το πεπρωμένο σας ανήκει. Δείτε την ιστορία να ξετυλίγεται με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις επιλογές σας και τους χαρακτήρες με τους οποίους συμμαχείτε, καθώς προχωράτε. Βρεθείτε αντιμέτωποι με κρίσιμες αποφάσεις σε αποστολές, όπως το αν θα δολοφονήσετε ή αν θα προστατεύσετε σημαντικές προσωπικότητες, και ορίστε τον ρου της ιστορίας μέσω ενός πλούσιου συστήματος πολλαπλών επιλογών. 

Η περίοδος «Μπακουμάτσου» φέρνει το τέλος του Σογκουνάτου, καθώς ξεκινά μια νέα εποχή με Ανατολή και Δύση να συγκρούονται. Βιώστε αυτήν την πολιτιστική επανάσταση σε έναν ανοικτό κόσμο όπου θα συναντήσετε σημαντικές προσωπικότητες που θα διαμορφώσουν την ιστορία, αλλά και απλούς πολίτες που αναζητούν το φως που θα τους βγάλει από το σκοτάδι. 

Από τους βετεράνους δημιουργούς των Nioh και NINJA GAIDEN, το Rise of the Ronin προσφέρει άκρως καθηλωτική, αλλά και προσιτή μάχη, με επίπεδα πολυπλοκότητας που ταιριάζουν σε κάθε στιλ παιχνιδιού. Αντιμετωπίστε τους εχθρούς σας με μια ποικιλία όπλων για μάχες συμπλοκής ή επιτεθείτε εξ αποστάσεως με πιστά στην εποχή πυροβόλα όπλα. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη μάχη του Rise of the Ronin πατώντας εδώ.

Το Rise of the Ronin θα κυκλοφορήσει μόνο στο PlayStation 5 στις 22 Μαρτίου. Παρακολουθήστε το 2ο επεισόδιο του “Behind the Scenes” μέσα από τον player που ακολουθεί.