Εξοργισμένη η κοινότητα του Dragon’s Dogma 2 – Πολλά παράπονα για τα microtransactions

Το λανσάρισμα δεν ήταν με το δεξί για το παιχνίδι της Capcom
22 Μαρτίου 2024 13:05
Εξοργισμένη η κοινότητα του Dragon’s Dogma 2 – Πολλά παράπονα για τα microtransactions

Το Dragon’s Dogma 2 κυκλοφόρησε σήμερα για το PC και τις κονσόλες και επιτέλους μπορούν να το απολαύσουν όλοι οι fans  που το περίμεναν για πάνω από μία δεκαετία, αλλά φυσικά και οι νέοι παίκτες. Ωστόσο, ο τίτλος, πέρα από τα πολύ θετικά reviews που έλαβε, τις τελευταίες ώρες έρχεται αντιμέτωπο με πολλά παράπονα από τους παίκτες.

Αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, το Dragon’s Dogma 2 έχει "Mostly Negative" user reviews (πάνω από 7.000 συνολικά reviews) στο Steam, καθώς φαίνεται ότι η Capcom έχει προσθέσει στο παιχνίδι της πολλά microtransactions. Πρόκειται για πολλά διαφορετικά πακέτα που θέλουν να κάνουν τη ζωή των παικτών ευκολότερη, όπως το να κάνουν fast-travel και να αλλάζουν τον χαρακτήρα τους, φυσικά με το κατάλληλο χρηματικό ποσό.

Για παράδειγμα, ένας τρόπος για να γίνει το fast travel στο παιχνίδι, είναι βάζοντας ένα Portcrystal σε οποιοδήποτε σημείο θέλει ο παίκτης στον χάρτη και χρησιμοποιόντας ένα Ferrystone να γίνεται το teleport. Και τα δύο αντικείμενα είναι σπάνια, αλλά αυτό παύει να ισχύει τώρα -για όσους θέλουν, αφού η Capcom προσφέρει το Portcrystal στην τιμή των 2.99 ευρώ. Υπάρχει όριο στα πόσα Portcrystals μπορούν να είναι ενεργά και το παιχνίδι επιτρέπει έως 10 συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μπορούν να αποκτηθούν μέσα στο παιχνίδι.

Πολλοί άνθρωποι είναι επίσης εκνευρισμένοι με το γεγονός ότι το Dragon's Dogma 2 δεν τους αφήνει να αλλάξουν την εμφάνιση του χαρακτήρα τους, χωρίς να βρουν ή να πληρώσουν για ένα Art of Metamorphosis. Το Art of Metamorphosis κοστίζει στο Steam 1.99 ευρώ.

Συνεχίζοντας με τα παράπονα, το Dragon’s Dogma 2 είναι τόσο αληθινό που μπορεί κάποιο NPC να πεθάνει. Αν προλάβει ο παίκτης, μπορεί να επισκεφθεί ένα νεκροταφείο και να χρησιμοποιήσει spell για να το επαναφέρει στη ζωή. Η Capcom, ωστόσο, πρόσθεσε τη δυνατότητα μέσω των microtransactions να επαναφέρετε ένα NPC, αν πληρώσετε πραγματικά χρήματα. Το Wakestones κοστίζουν 0.99 ευρώ.

Ακολουθούν εικόνες με μερικά από τα microtransactions που προστέθηκαν μετά το launch του Dragon's Dogma 2:

Μέσα στα microtransactions υπάρχουν και τα Rift Crystals, τα οποία μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι παίκτες για να αγοράσουν σπέσιαλ αντικείμενα ή να προσλαμβάνουν νέα Pawns στο party τους. Τα Rift Crystals υπάρχουν κανονικά και μέσα στο παιχνίδι.

Όσον αφορά την έκδοση του PC, υπάρχουν και διάφορα παράπονα στο performance λόγω του Denuvo που πρόσθεσε η Capcom.

Το Dragon’s Dogma 2 κυκλοφορεί από σήμερα σε PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.