Το πρώτο παιχνίδι με αύξηση τιμής από την Capcom είναι γεγονός

Και είναι το Dragon’s Dogma 2
29 Νοεμβρίου 2023 07:59
Το πρώτο παιχνίδι με αύξηση τιμής από την Capcom είναι γεγονός

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σάς είχαμε ενημερώσει για τις επίσημες δηλώσεις που είχε κάνει η Capcom όσον αφορά τα παιχνίδια και την τιμή τους. Η εταιρία πίστευε ότι οι ΑΑΑ τίτλοι του σήμερα κοστίζουν λίγα χρήματα, ενώ παράλληλα η ίδια δεν είχε ανεβάσει την τιμή των παιχνιδιών της, όπως άλλοι publishers.

Παρόλο που πολλές εταιρίες πουλάνε τα παιχνίδια τους στα 79.99 ευρώ στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η Capcom είχε μείνει στα 59.99 για τα πονήματά της. Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως αλλάζει τώρα, καθώς έγινε γνωστό ότι το Dragon’s Dogma 2 θα είναι ακριβότερο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της.

Εχθές μάθαμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού μέσα από ένα ειδικό showcase της Capcom και λίγη ώρα αργότερα ανανεώθηκε η επίσημη σελίδα του στο Steam. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί και η τιμή του, η οποία είναι στα 64.99 ευρώ για την απλή έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κοστίζει ακόμη περισσότερα χρήματα στις κονσόλες όπως τα Xbox Series X|S και PlayStation 5.

Αυτό έρχεται και επιβεβαιώνει και το GameSpot, το οποίο αναφέρει ότι ο επερχόμενος ΑΑΑ τίτλος θα κοστίζει στην Αμερική 70 δολάρια, αντί για 60 που κόστιζαν κανονικά τα παιχνίδια της Capcom.

Ο  Haruhiro Tsujimoto, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Capcom είχε δηλώσει παλιότερα τα εξής:

Οι τιμές των παιχνιδιών είναι πολύ χαμηλές. Το κόστος ανάπτυξης είναι περίπου 100 φορές υψηλότερο από ότι ήταν στην εποχή του Famicom. Ωστόσο οι τιμές των τίτλων δεν έχουν αυξηθεί τόσο πολύ.

Dragon's Dogma 2: Αυτή είναι η ημερομηνία και το νέο χορταστικό gameplay του

Μερικές πληροφορίες για το Dragon’s Dogma 2:

Η ιστορία του Dragon’s Dogma 2 ξεκινάει σε μια φυλακή, όπου η φωνή του δράκου αντηχεί στην ομίχλη των χαμένων αναμνήσεων. Στο sequel εκτός από νέο εξοπλισμένο και όπλα, θα βρείτε και ολοκαίνουργια τέρατα που προφανώς δεν υπήρχαν στο πρώτο παιχνίδι της. Ετοιμαστείτε να οπλιστείτε με σπαθιά, τόξα και διάφορες μαγείες, καθώς και πολλά abilities για να φέρετε τον χαρακτήρα στα μέτρα σας.

Το Dragon's Dogma 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου για τα PC (Steam), PS5, και Xbox Series X|S.