Η Capcom πιστεύει ότι τα παιχνίδια είναι πολύ φθηνά

Σε σχέση με το κόστος παραγωγής τους
26 Σεπτεμβρίου 2023 12:12
Η Capcom πιστεύει ότι τα παιχνίδια είναι πολύ φθηνά

Οι παραγωγές στα βιντεοπαιχνίδια του σήμερα έχουν γίνει χωρίς αμφιβολία μεγαλύτερες, με μεγάλα στούντιο του χώρου να χρειάζονται εκατομμύρια δολάρια για να κυκλοφορήσουν το AAA παιχνίδι τους.

Εκτός από τα κόστη της παραγωγής ενός παιχνιδιού, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί και η τιμή τους σε πολλές χώρες, αφού ένας τίτλος του PlayStation 5 για παράδειγμα, μπορεί να αγγίξει και τα 79.99 ευρώ (standard έκδοση) στην Ελλάδα.

Ωστόσο, φαίνεται πως για τον πρόεδρο της Capcom, αυτά τα χρήματα είναι λίγα, σε σχέση με το πόσα λεφτά δαπανούν οι εταιρίες για να τα δημιουργήσουν. Μιλώντας στο Nikkei κατά τη διάρκεια του Tokyo Game Show 2023, ο Haruhiro Tsujimoto, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρίας έκανε μερικές δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν.

Ο Tsujimoto μίλησε για τα κόστη ανάπτυξης των παιχνιδιών επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα παιχνίδια πωλούνται σχεδόν στις ίδιες τιμές όπως πριν από μία δεκαετία, παρά το υψηλότερο κόστος της ανάπτυξής τους.

Οι τιμές των παιχνιδιών είναι πολύ χαμηλές. Το κόστος ανάπτυξης είναι περίπου 100 φορές υψηλότερο από ότι ήταν στην εποχή του Famicom. Ωστόσο οι τιμές των τίτλων δεν έχουν αυξηθεί τόσο πολύ.

Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Capcom είναι από τους μεγαλύτερους publishers παγκοσμίως ΑΑΑ παιχνιδιών και είναι από τις λίγες εταιρίες που δεν έχει αυξήσει -ακόμα- τις τιμές των παιχνιδιών της. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, οι παραπάνω δηλώσεις του προέδρου ίσως υποδηλώνουν ότι η αύξηση είναι αναπόφευκτη.

Tags: