Αυτές είναι οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών

Σύμφωνα με μία ψηφοφορία
27 Δεκεμβρίου 2023 14:04
Αυτές είναι οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών

Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο λατρεμένες εποχές του χρόνου, τα Χριστούγεννα, με πολλούς ανθρώπους να βλέπουν ξανά και ξανά αγαπημένες παλιές ταινίες του κινηματογράφου. Υπάρχουν αμέτρητες ταινίες με θεματολογία την εορταστική περίοδο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη;

Το Ranker.com επιστρέφει σήμερα με μία νέα ψηφοφορία που έλαβε χώρα αυτές τις μέρες, όπου ο κόσμος ψήφιζε τις αγαπημένες του Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών. Υπάρχουν 15 που ξεχώρισαν και παρακάτω θα βρείτε ταινίες όπως το The Polar Express, το Die Hard, το Elf, φυσικά το Home Alone που είναι δημοφιλές και στην Ελλάδα, αλλά ίσως δεν πάει το μυαλό σας ποια ταινία ψήφισαν οι περισσότεροι.

Όχι, ο κόσμος δεν έδωσε την πρωτιά στο Home Alone, αλλά σε μία ταινία του 1989 του Jeremiah S. Chechik. Συνολικά, ψήφισαν περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι.

15. The Polar Express

Το The Polar Express που κυκλοφόρησε το 2004 σε σκηνοθεσία Robert Zemeckis έχει την 15η θέση με περισσότερους από 10.000 ψήφους.

14. How The Grinch Stole Christmas (2000)

Το How The Grinch Stole Christmas που είδαμε πριν από 23 χρόνια περίπου από τον Ron Howard βρίσκεται 14ο στην κατάταξη με 10.885 ψήφους από τον κόσμο.

13. Die Hard

Η κλασσική και άκρως Χριστουγεννιάτικη ταινία για πολλούς, το Die Hard με τον Bruce Willis βρίσκεται 13ο στην ψηφοφορία με περισσότερους από 13.000 ψήφους.

12. Muppet Christmas Carol

Το The Muppet Christmas Carol του 1992 με πρωταγωνιστές τους Michael Caine, Dave Goelz, Steve Whitmire και σκηνοθεσία του Brian Henson έχει την 12η θέση.

11. Frosty the Snowman

Το Frosty the Snowman με τους June Foray, Paul Frees και Billy De Wolfe που κατέφθασε στο μακρινό πλέον 1969 παραλίγο να μπει στη δεκάδα, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έχει την 11η θέση.

10. Miracle on 34 Street

Το Miracle on 34th Street με τους Maureen O'Hara, John Payne και Edmund Gwenn που κυκλοφόρησε το 1947 είναι η 10η ταινία.

9. The Santa Clause

Ας περάσουμε τώρα στα ‘90s, αφού το The Santa Clause με πρωταγωνιστές τους Tim Allen, Judge Reinhold και Wendy Crewson σε σκηνοθεσία John Pasquin έχει την 9η θέση με τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών.

8. A Christmas Story

Το A Christmas Story είναι μια πολύ επιτυχημένη ταινία που κυκλοφόρησε το 1983 και αυτή τη στιγμή είναι στην 8η θέση. Σκηνοθέτης ήταν ο Bob Clark, ενώ έπαιζαν μεταξύ άλλων οι Peter Billingsley, Darren McGavin και Melinda Dillon.

7. Its A Wonderful Life

Το λατρεμένο It's a Wonderful Life του 1946 από τον Frank Capra με τους James Stewart, Donna Reed και Lionel Barrymore είναι 7ο στη λίστα.

6. A Charlie Brown Christmas

6ο στην κατάταξη έχουμε το A Charlie Brown Christmas με τους Bill Melendez, Peter Robbins και Geoffrey Ornstein, το οποίο και αυτό κυκλοφόρησε τη δεκαετία των ‘60s.

5. Rudolph the Red-Nosed Reindeer

Το Rudolph the Red-Nosed Reindeer με την Janis Orenstein μπήκε μέσα στην πεντάδα και όπως φαίνεται αγαπάνε πολλοί αυτή την ταινία.

4. How the Grinch Stole Christmas (1966)

Δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο λατρεμένος σε πολλούς Grinch, αφού το How the Grinch Stole Christmas του 1966 με τους Boris Karloff, June Foray και Hal Smith βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης.

3. Elf

Και πάμε τώρα στην τελική τριάδα, με το λατρεμένο Elf με πρωταγωνιστές του Will Ferrell, James Caan και Bob Newhart σκηνοθεσία Jon Favreau να έχει κατακτήσει την 3η θέση.

2. Home Alone

Ναι, το λατρεμένο της Ελλάδας, Home Alone, είναι δεύτερο σε αυτή την ψηφοφορία με περισσότερους από 17.000 ψήφους. Στην ταινία έπαιζαν μεταξύ άλλων οι Macaulay Culkin, Joe Pesci και Daniel Stern και ήταν σε σκηνοθεσία Chris Columbus.

1. National Lampoon's Christmas Vacation

Η νούμερο 1 ταινία με τους περισσότερους ψήφους 19.396 στον αριθμό, είναι το National Lampoon's Christmas Vacation του 1989 σε σκηνοθεσία Jeremiah S. Chechik και πρωταγωνιστές τους Chevy Chase, Beverly D'Angelo και Randy Quaid.

Εσείς συμφωνείτε με την τελική τριάδα; Πείτε μας στα σχόλια!