Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το God of War Ragnarök: Valhalla

Το DLC αποκαλύφθηκε στα The Game Awards και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα
08 Δεκεμβρίου 2023 14:05
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το God of War Ragnarök: Valhalla

Προσοχή: Διαβάστε το άρθρο μόνο αν έχετε ολοκληρώσει το God of War Ragnarök.


Κατά τη διάρκεια των The Game Awards 2023, η Sony και η Santa Monica Studio έκαναν την έκπληξη και ανακοίνωσαν το God of War Ragnarök: Valhalla. Όχι, δεν πρόκειται για το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο του franchise, αλλά για ένα DLC που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο PlayStation σε μερικές ημέρες.

Μέσα από το επίσημο PlayStation Blog, ήρθαν και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες μετά το σόου των The Game Awards, που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας, αν σκοπεύετε να παίξετε το God of War Ragnarök: Valhalla. Το πακέτο επέκτασης σας προσκαλεί να ταξιδέψτε μαζί με τον Kratos προς τη Valhalla σε ένα προσωπικό ταξίδι προς ένα μέλλον που δεν πίστευε ποτέ ότι είναι δυνατό.

Η Ιστορία του God of War Ragnarök: Valhalla

Η Sony είπε ότι το God of War Ragnarök: Valhalla είναι ο επίλογος των γεγονότων που είδαμε στο Ragnarök και ακολουθεί τον Kratos σε ένα «βαθιά προσωπικό ταξίδι». Μετά την μάχη του με τον Odin και την αποχώρηση του Atreus, ο Kratos θα ακολουθήσει ένα μονοπάτι που δεν πίστευε ποτέ ότι είναι δυνατόν να διαβεί. Εκείνος μεταφέρεται στις μυστηριώδεις ακτές της Valhalla συνοδευόμενος φυσικά από τον φίλο του, τον Mimir. O Kratos, λοιπόν, θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του και μέσα από διάφορες δοκιμασίες πρόκειται να αντιμετωπίσει τον απόηχο του παρελθόντος του.

Αλλαγές στις μάχες και roguelite στιλ

Το στούντιο είπε μέσα από το PlayStation Blog, ότι ξεπέρασε τον εαυτό του με αυτό το DLC θέλοντας να κάνει κάτι διαφορετικό και να φέρει φρέσκες ιδέες στο franchise. Ουσιαστικά, αυτό το πακέτο επέκτασης έχει roguelite στιλ και όσον αφορά τις μάχες, εκτός από το combat που ξέρετε και αγαπήσατε, προσθέτει και νέα elements για πρώτη φορά στη σειρά. Η ομάδα ανάπτυξης είπε ότι έχει προσθέσει νέους εχθρούς που δεν υπήρχαν στο βασικό παιχνίδι, ενώ αν ο Kratos πεθάνει μέσα στη μάχη, θα γίνεται και πάλι revive για να ξεκινήσει από την αρχή.

Η Santa Monica είπε: «Κατά τη διάρκεια κάθε προσπάθειας, θα μαθαίνετε και θα προσαρμόζεστε στις προκλήσεις που έχει να προσφέρει η Valhalla. Όσες περισσότερες προκλήσεις ξεπερνάτε, τόσο περισσότερους πόρους θα κερδίσετε που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μόνιμες αναβαθμίσεις που επηρεάζουν τόσο τον Kratos, όσο και την ίδια τη Valhalla. Η συγκέντρωση ανταμοιβών και γνώσεων κατά τη διάρκεια των προσπαθειών σας θα σας βοηθήσει να πλησιάσετε όλο και περισσότερο στην ανακάλυψη των μυστηρίων που περιμένουν τον Kratos

Builds και εξοπλισμός

Ο Kratos θα έχει πρόσβαση σε όλα του τα όπλα και σε ένα skill tree που είναι πλήρως αναβαθμισμένο, αλλά και το Spartan Rage πάντα γεμάτο σε κάθε του προσπάθεια. Καθώς θα βρίσκεστε περισσότερο μέσα στην Valhalla, θα παίρνετε Glyphs που θα αναβαθμίζουν τα στατιστικά σας, διάφορα Perks με σημαντικές ικανότητες, Runic Attacks και ό,τι άλλο φαντάζεστε, έτσι ώστε να γίνει αυτό το ταξίδι σας πιο εύκολο. Το στούντιο λέει ότι θα μπορείτε να μετατρέψετε τον Kratos όπως ακριβώς αρμόζει στο gameplay στιλ σας.

Βαθμός δυσκολίας

Το God of War Ragnarök: Valhalla θα έχει πέντε διαφορετικά difficulty settings, έτσι ώστε να επιλέξετε αυτό ακριβώς που σας ταιριάζει, για να μη γίνει τόσο πολύ βάναυσο αυτό το ταξίδι.

Είναι ξεχωριστό από το βασικό παιχνίδι

Το God of War Ragnarök: Valhalla είναι ξεχωριστό από το βασικό παιχνίδι και δε θα χρειαστεί να έχετε ολοκληρώσει τον τίτλο για να το παίξετε. Ωστόσο, όπως λέει η Santa Monica -αλλά προτείνουμε και εμείς- καλό θα ήταν να τερματίσετε πρώτα το God of War Ragnarök, για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, καθώς το Valhalla είναι ο επίλογος της ιστορίας.

Πότε θα κυκλοφορήσει το DLC;

Το πολύ καλό της υπόθεσης είναι ότι δε θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ μέχρι να μπείτε στον κόσμο του God of War Ragnarök: Valhalla, καθώς η Santa Monica είπε ότι θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου, δηλαδή την επόμενη Τρίτη, για τα PlayStation 4 και PlayStation 5.

Πόσο θα κοστίζει το God of War Ragnarök: Valhalla;

Η Sony αποφάσισε ότι αυτό το DLC θα είναι δωρεάν για όλους τους παίκτες που έχουν στην κατοχή τους το βασικό παιχνίδι, και έτσι, δε θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποια έξτρα χρήματα για να γίνει δικό σας.

Ακολουθεί το trailer του παιχνιδιού

Εσείς θα παίξετε το God of War Ragnarök: Valhalla; Πείτε μας στα σχόλια!