Το The Dark Knight Rises κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους πριν από 11 χρόνια – Facts που ίσως δε γνωρίζατε

Η τριλογία του Christopher Nolan έκλεισε πριν από 11 ολόκληρα χρόνια
21 Ιουλίου 2023 17:35
Το The Dark Knight Rises κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους πριν από 11 χρόνια – Facts που ίσως δε γνωρίζατε

Πρόσφατα είδαμε μερικά facts για το The Dark Knight του Christopher Nolan, μιας και κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια. Τώρα ήρθε η σειρά του The Dark Knight Rises. Ναι, οι δύο ταινίες του σκηνοθέτη κυκλοφόρησαν τον ίδιο μήνα, και το “Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η επιστροφή” έκλεισε 11 χρόνια σαν σήμερα από την πρεμιέρα του.

Με πρωταγωνιστές τους Christian Bale, Morgan Freeman, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard και Joseph Gordon-Levitt, το The Dark Knight Rises γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε κριτικές το The Dark Knight. Ωστόσο, τα πήγε εκπληκτικά στο box office με έσοδα που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μερικά facts που ίσως δεν γνωρίζατε για το κλείσιμο της τριλογίας του Nolan.

Ένας αποκαλούσε τον εαυτό του Joker και σκότωσε 12 άτομα

Στις 20 Ιουλίου 2012, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας στο Κολοράντο, ένας ένοπλος άνδρας φορώντας μάσκα άρχισε να πυροβολεί μέσα στον κινηματογράφο, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 12 άτομα και να τραυματίσει άλλα περίπου 58. Η αστυνομία έφτασε στο περιστατικό και συνέλαβε έναν ύποπτο, τον 24χρονο Τζέιμς Ίγκαν Χολμς. Τη στιγμή της σύλληψής του, ο Χολμς αποκαλούσε τον εαυτό του Joker.

To The Dark Knight Rises είναι ο “πόνος”

Ο Christopher Nolan είχε πει ότι η ταινία αυτή πραγματεύεται τον “πόνο”, ενώ το Batman Begins τον “φόβο” και το The Dark Knight το “χάος”.

Ο Tom Hardy συμφώνησε για το ρόλο του χωρίς να διαβάσει το σενάριο

Σύμφωνα με το IMDB, ο Tom Hardy πήρε το ρόλο του Bane, του εμβληματικού κακού της ταινίας, χωρίς καν να διαβάσει το σενάριο. Οι παραγωγοί του είχαν πει ότι θα έπρεπε να προπονηθεί σκληρά και θα είχε πρόσβαση σε εξοπλισμό που θα «γούσταρε».

Δεν υπάρχει πουθενά ο Joker

Πολλοί άνθρωποι είχαν την απορία γιατί δεν ακούγεται πουθενά το όνομα του Joker στην ταινία. Σύμφωνα με το IMDB, από σεβασμό στον Heath Ledger, ο Joker δεν αναφέρεται πουθενά σε όλο το The Dark Knight Rises.

Το παλτό του Bane…

Η ενδυματολόγος της ταινίας, Lindy Hemming, είχε δηλώσει παλιότερα ότι της πήρε δύο χρόνια για να σχεδιάσει το παλτό του Bane. Εκείνη εμπνεύστηκε από ένα σουηδικό τζάκετ του στρατού και ένα ρούχο της Γαλλικής Επανάστασης, για να κάνει τον Bane να φαίνεται εξίσου δικτατορικός και επαναστατικός.

Η Lamborghini του Bruce Wayne

Όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες, το κύριο αυτοκίνητο του Bruce Wayne είναι μια Lamborghini. Στο Batman Begins οδηγάει την Lamborghini Murciélago Roadster, στο The Dark Knight την Lamborghini Murciélago LP640, ενώ στο The Dark Knight Rises την Lamborghini Aventador LP 700-4. Η λέξη Murciélago σημαίνει νυχτερίδα στα Ισπανικά.

Το αεροπλάνο που θυμάστε στην ταινία συνετρίβη ένα χρόνο μετά

Το αεροπλάνο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την ταινία από τον πράκτορα της CIA για τη μεταφορά του Dr. Pavel, συνετρίβη σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία αυτής της ταινίας. Το αεροσκάφος, Embraer EMB-110 Bandeirante συνετρίβη στις 29 Ιουνίου 2013 στη Μποτσουάνα. Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης πέθαναν.

Η τελική μάχη του The Dark Knight Rises

Το The Dark Knight Rises είναι η μόνη ταινία στην τριλογία του Nolan, που η τελική μάχη της λαμβάνει χώρα τα ξημερώματα. Στις υπόλοιπες ήταν πάντα νύχτα.

Το The Dark Knight Rises δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα για Όσκαρ

Το The Dark Knight Rises είναι η μόνη ταινία του Nolan, μετά το Insomnia του 2002 που δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ.

Η Lady Gaga και η…Catwoman

Η παραγωγή κοιτούσε την Lady Gaga για το ρόλο της Selina Kyle aka Catwoman

O Jim Gordon και το…κλείσιμο

Και στις τρεις ταινίες το Nolan, ο Gordon είναι ο τελευταίος χαρακτήρας στον οποίο ο Batman μιλάει πριν φύγει.