Το The Princess είναι μια R-rated ταινία....για το μεσημέρι του Σαββάτου | Review

Η Joey King δεν είναι μία συνηθισμένη πριγκίπισσα…
07 Ιουλίου 2022 10:33
Το The Princess είναι μια R-rated ταινία....για το μεσημέρι του Σαββάτου | Review

Ο Le-Van Kiet, σε σενάριο των Ben Lustig και Jake Thornton, μας παραδίδει το action θρίλερ-κωμωδία εποχής The Princess, μία διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης που ναι μεν μοιάζει, αλλά σίγουρα δεν είναι παραμύθι!

Η πρωταγωνίστρια του The Kissing Booth, Joey King ηγείται του cast, το οποίο συγκροτούν επίσης οι: Dominic Cooper, Olga Kurylenko, Veronica Ngo, Antoni Davidov, Ed Stoppard, Alex Reid, Katelyn Rose Downey, Kristofer Kamiyasu, Fergus O'Donnell και ο Todor Kirilov.

Η υπόθεση εστιάζει σε μία όμορφη πριγκίπισσα με ελεύθερο και ανυπότακτο πνεύμα, αλλά και με ισχυρή θέληση να υπερασπιστεί όλα όσα αγαπά. Αρνείται λοιπόν, να κάνει έναν προαποφασισμένο γάμο με τον σκληρό και άκαρδο ευγενή με τον οποίο είναι αρραβωνιασμένη. Έτσι, την απαγάγουν και την κρατούν όμηρο σε έναν ψηλό πύργο του κάστρου του πατέρα της. Ο εύθικτος και διψασμένος για εκδίκηση μνηστήρας της σκοπεύει με δόλο να εκθρονίσει τον βασιλιά και δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα. Μεθυσμένος από φιλοδοξία και τυφλωμένος από την ακατανίκητη επιθυμία του για εξουσία, βάζει μπρος τα αθέμιτα σχέδιά του. Η πριγκίπισσα χρειάζεται να παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να σώσει την οικογένειά της αλλά και το βασίλειο από τα νύχια αυτού του ανθρώπου-αρπακτικού που ζητά να τα καρπωθεί όλα!

Πρόκειται για ένα R-rated έργο, κάτι που αρχικά προκαλεί έκπληξη, καθώς αν σταθεί κάποιος στον ίδιο τον τίτλο του, αλλιώς περιμένεις να εξελιχθούν τα πράγματα και αλλιώς σημειώνονται. Φαντάζεσαι δηλαδή μία δεσποσύνη από βασιλική γενιά να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο, να αισθάνεται φοβισμένη, ευάλωτη, και προσδοκάς να γλιτώσει από όλο αυτό χάρη σε κάποιον ανέλπιστο σωτήρα… Αλλά εν τέλει, η ίδια δεν έχει ανάγκη από κανέναν ευεργέτη, παρά μόνο από τον εαυτό της.

Το εν λόγω project εν μέρει θέλει να παρουσιαστεί ως τρόπον τινά “ανατρεπτικό”, αλλά δεν καταφέρνει να ξεφύγει από κλισέ εντυπωσιοθηρικά μοτίβα, οπότε χάνει σε ευρηματικότητα. Επιπλέον, εντοπίζονται και ορισμένες υπερβολές πάνω στην πρόθεσή του δημιουργού να ενσωματώσει στην αφήγηση τρανταχτές αναφορές στα πλαίσια της γυναικείας ενδυνάμωσης.

Εντούτοις, παρά τις σεναριακές αστοχίες που ανιχνεύονται εδώ, το όλο εγχείρημα ακολουθεί γρήγορους ρυθμούς, με μπόλικη, ίσως μάλιστα υπέρ του δέοντος πολεμική δράση. Ενίοτε βέβαια, η ροή της ταινίας χάνει κάπως τη συνοχή της και τον στόχο της.

Αν και όχι πνευματώδες, το χιούμορ υπάρχει ως στοιχείο αν και πολλές ατάκες βγαίνουν κάπως λιγότερο αυθόρμητα ή επιτυχημένα. Τα σκηνικά βίας και αιματοχυσίας δεν λείπουν, αλλά φαίνονται στην πλειονότητά τους λιγάκι επιτηδευμένα.

H Joey King η οποία πρωταγωνιστεί εδώ, είχε παίξει εκπληκτικά στο βιογραφικό-αστυνομικό δράμα The Act (2019). Οπότε, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Θα λέγαμε πως στην παρούσα περίπτωση αδικείται λιγάκι από την επιλογή της να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο. Είναι σαν μπαίνει στα καλούπια μίας ηρωίδας κάπως υπερβολικά αλλοπρόσαλλης και που δύσκολα θα σου μείνει στο μυαλό ως μία ιδιαίτερη φιγούρα.

Η ηθοποιός τσαλακώνει με λάθος τρόπο την εικόνα της, υποδυόμενη ένα άτομο που ζει μία κατάσταση η οποία θυμίζει έντονα τρικυμία εν κρανίω. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της King να δώσει μία άλλη δυναμική στο φιλμ, υφίστανται αρκετές αδυναμίες στο όλο θέαμα που δύσκολα μπορούν να αντισταθμιστούν ή έστω να καμουφλαριστούν κάπως.

Το The Princess είναι μία κινηματογραφική μυθοπλασία που σε γενικές γραμμές μπορεί να ιδωθεί ευχάριστα κάποιο μεσημέρι Σαββάτου, ίσα ίσα για να σε διασκεδάσει και να σε κάνει να ξεχαστείς κάπως για μιάμιση ώρα, μέχρι να πέσεις πάνω σε μία πολύ πιο τίμια ή ενδιαφέρουσα πρόταση ταινίας.