Night Sky: Αξίζει το χρόνο σας η νέα sci-fi σειρά του Amazon Prime; - Review

Πρωταγωνιστούν οι οσκαρικοί Sissy Spacek και J.K. Simmons
28 Μαΐου 2022 12:42
Night Sky: Αξίζει το χρόνο σας η νέα sci-fi σειρά του Amazon Prime; - Review

Ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές όπου οι χαρακτήρες ανακαλύπτουν μία υπερφυσική πύλη η οποία τους οδηγεί σε φανταστικούς, παράξενους και σουρεαλιστικούς κόσμους, προσδίδουν στην ιστορία μία γοητεία αλλά και μία αίσθηση απόδρασης από την πραγματικότητα. The Chronicles of Narnia, Alice in Wonderland, The Nightmare Before Christmas, είναι μερικά παραδείγματα από ιστορίες που ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Συχνά, ο καινούργιος κόσμος που μόλις έχει ανακαλυφθεί, μοιάζει δελεαστικός, όμορφος και σίγουρα πιο ενδιαφέρον από τον κόσμο στον οποίο ζούνε οι εκάστοτε χαρακτήρες. Οι μαγικές αυτές πύλες περιμένουν υπομονετικά από κάποιον να τις ενεργοποιήσει και σπανίως μαθαίνουμε κάτι περισσότερο για την προέλευση τους, αφήνοντας τους ήρωες (άρα και τον θεατή) να αναπτύξουν τις δικές τους θεωρίες.

Η νέα σειρά του Amazon Prime, Night Sky, έκανε πρεμιέρα στις 20 Μαΐου και μέσα από 8 ωριαία επεισόδια μας παρουσιάζει την ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που κρύβει εδώ και 20 χρόνια ένα κοσμικό μυστικό στην πίσω αυλή τους. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, σχεδόν κάθε βράδυ, επισκέπτονται την μικρή αποθηκούλα που βρίσκεται έξω από το σπίτι τους. Στο υπόγειο της υπάρχει ένας μυστήριος θάλαμος. Αυτός ο θάλαμος είναι στη ουσία μία μαγική πύλη η οποία τους μεταφέρει σε ένα δωμάτιο με θέα έναν βραχώδη πλανήτη και τον υπέροχο ουρανό του. Ωστόσο όλα αλλάζουν όταν ένας νεαρός άντρας που πιστεύουν ότι είναι εξωγήινος, μπαίνει στη ζωή τους.

Δημιουργός της σειράς είναι ο Holden Miller σε συνεργασία με τον Daniel C. Connolly, σχετικά φρέσκοι κι οι δυο τους στον χώρο, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Sissy Spacek, J. K. Simmons, Chai Hansen, Adam Bartley, Julieta Zylberberg, Sonya Walger και Rocío Hernández.   

Ο βασικός υποψήφιος που θα στεκόταν δίπλα στην Sissy Spacek για τον ρόλο του συζύγου ήταν ο Ed O'Neill, ο γνωστός Al Bundy στο sitcom του τηλεοπτικού αμερικανικού δικτύου Fox, Married... with Children. Τελικά η συνεργασία του με το project δεν συνεχίστηκε και την θέση του πήρε ο J. K. Simmons. Η χημεία των Spacek και Simmons σίγουρα είναι αυτή που ξεχωρίζει ερμηνευτικά, στην δικιά τους σχέση άλλωστε στηρίζεται η βασική ιδέα της σειράς. Στους δυο πρωταγωνιστές βρίσκεται η καρδιά της αφήγησης και μέσα από τις δυναμικές που αναπτύσσονται μεταξύ τους, ο δημιουργός της σειράς ψηλαφίζει θέματα όπως η μοναξιά, η απώλεια, ο θάνατος, η εμπιστοσύνη αλλά και η συγχώρεση.  

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, παρόλο που η σειρά ως είδος ανήκει σίγουρα στο τομέα του φανταστικού, στο σύμπαν της, η επιστημονική φαντασία χρησιμοποιείται περισσότερο ως σκηνικό. Αυτό που πραγματικά απασχολεί τους συγγραφείς είναι οι σχέσεις των ανθρώπων που ζουν εκεί κι όχι τόσο ο sci-fi χαρακτήρας της.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, η σειρά παίρνει τον χρόνο της όσον αφορά την ανάπτυξη και την εξέλιξη των χαρακτήρων και αφήνει στην άκρη οτιδήποτε έχει να κάνει με την βασική πλοκή. Εκεί βρίσκεται ο συναισθηματικός της πυρήνας και δεν δείχνει να την ενδιαφέρει καθόλου να προχωρήσει μπροστά αν πρώτα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ανάγκες και τα θέλω των πρωταγωνιστών της.

Το τελικό αποτέλεσμα του Night Sky, δεν μπορεί παρά να κριθεί πετυχημένο. Εκπέμπει μία ζεστασιά αλλά και τρυφερότητα την οποία δεν συναντάμε πια στο είδος. Στο κομμάτι αυτό φυσικά, πέρα από τις γενναίες αποφάσεις που έπρεπε να πάρουν οι δημιουργοί της, οι Spacek και Simmons κάνουν την μεγάλη διαφορά. Η απλότητα στο “παίξιμο” τους, ο ρομαντισμός που υπάρχει μεταξύ τους αλλά και η αποτίναξη κάθε τοξικής ή εγωκεντρικής νοοτροπίας που συναντάμε καμία φορά σε δουλειές ηθοποιών, είναι το μεγαλύτερο προσόν της. Οι δυο τους λειτουργούν περισσότερο σαν οικοδεσπότες, και μας προσκαλούν με τις ερμηνείες τους να βιώσουμε μία ιδιαίτερη εμπειρία.

Η νέα σειρά του Amazon Prime λοιπόν, αξίζει σίγουρα την προσοχή σας. Ο ρυθμός της μπορεί να είναι ασυνήθιστος για το είδος του sci-fi, οι προθέσεις της όμως είναι τόσο αγνές και ζεστές, ικανές να ακουμπήσουν και τους πιο σκληρούς από εσάς εκεί έξω.