The Outsider Review - Στο HBO ζωντανεύει μια από τις πιο ζοφερές ιστορίες του Stephen King

Με τον Ben Mendelsohn σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του
16 Μαρτίου 2021 11:43
The Outsider Review - Στο HBO ζωντανεύει μια από τις πιο ζοφερές ιστορίες του Stephen King

Αν ψάχνετε για μία μίνι ατμοσφαιρική σειρά υπερφυσικού και noir αισθητικής που να θυμίζει κάτι από True Detective ενώ ταυτόχρονα σας κατακλύζει και ένα αίσθημα νοσταλγίας για τα σκοτεινά λημέρια του σύμπαντος του Stephen King, δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε ποια είναι η επόμενη σας binge watching επιλογή: το The Outsider οπωσδήποτε!

Το HBO πέρυσι πρόσθεσε στην λίστα με τα τηλεοπτικά του διαμαντάκια το εν λόγω υποβλητικό δράμα τρόμου που συνιστά τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του King. Εν προκειμένω, καθήκοντα δημιουργού επωμίζεται ο Jason Bateman (Ozark) ο οποίος και πρωταγωνιστεί. Επίσης, ο βραβευμένος με Emmy, Ben Mendelsohn (Bloodline, Ready Player One, Robin Hood) ερμηνεύει και αυτός κεντρικό ρόλο στο σόου, λειτουργώντας παράλληλα και ως εξωτερικός παραγωγός.

Ο Richard Price έχει επιμεληθεί το σενάριο του project αυτού των Media Rights Capital και Temple Hill Entertainment, και το cast συμπληρώνουν οι: Cynthia Erivo (Bad Times at the El Royale), Bill Camp (The Looming Tower), Mare Winningham (George Wallace), Paddy Considine (The Ferryman), Julianne Nicholson (Law & Order True Crime: The Menendez Murders), Yul Vázquez (I Am the Night), Jeremy Bobb (The Knick), Marc Menchaca (Ozark), Hettienne Park (Hannibal), ο Michael Esper (Trust), John Gettier, Derek Cecil και η Summer Fontana.

Η πλοκή αφορά μία φαινομενικά τυπική περίπτωση έρευνας γύρω από τον ειδεχθή φόνο ενός ντόπιου αγοριού στην φανταστική επαρχιακή πόλη ‘Flint City’, της Oklahoma. Εκεί θα επιληφθούν του θέματος ο ‘Ralph Anderson’, ένας έμπειρος επιθεωρητής και η ‘Holly Gibney’(Erivo), μία ανορθόδοξη ιδιωτική ντεντέκτιβ. Και οι δυο μαζί πασχίζουν να διαλευκάνουν το έγκλημα μέσα από τα φρικτά ευρήματα που εντοπίζουν κάθε φορά. Εντούτοις, φτάνουν στο σημείο να αμφισβητήσουν όλα όσα γνώριζαν έως τώρα ως αληθινά, καθώς κάνει την εμφάνισή της με ανατριχιαστικό τρόπο μία μοχθηρή δύναμη που θα δοκιμάσει σκληρά τις αντοχές τους στην υπόθεση αυτή.

Στην συγκεκριμένη βραδυφλεγή σε ένταση μυθοπλασία, είναι διάχυτη μία απόκοσμη αύρα, συνδυάζοντας πολύ ισορροπημένα το σασπένς, το υπερβατικό, το ανεξήγητο αλλά και το ανθρώπινο στοιχείο, και όλα αυτά δοσμένα με μία σχεδόν κινηματογραφική αφήγηση η οποία συνθέτει έναν μακάβριο γρίφο υπό τους ήχους των Daniel Bensi και Saunder Jurriaans.

Η επιλογή του Ben Mendelsohn στον ρόλο του επικεφαλής της έρευνας, δεν θα μπορούσε να είναι πιο σωστή, αφού ο διάσημος ηθοποιός σχεδόν απ’ το πρώτο λεπτό κατορθώνει αβίαστα να πείσει τον θεατή ότι έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα εμπειρίας ως αστυνομικός ενώ παράλληλα πληροί το πρότυπο ενός σύγχρονου καταραμένου ήρωα.

Σταδιακά διαπιστώνει κάποιος πως πρόκειται για μία τραγική φιγούρα που παρά την κοφτερή ματιά και την εμπειρία που διαθέτει μπορεί ενίοτε να θολώνει στην προσπάθειά του να λάβει καίριες αποφάσεις σε ένα δόλιο παιχνίδι ανάμεσα στο είναι και στο φαίνεσθαι. Όμως, εν τέλει μέσα από την στάση του αποδεικνύει έμπρακτα ότι εξίσου μεγάλη σημασία έχει και το πώς διορθώνει κανείς το λάθος του.

Από την άλλη, η Cynthia Erivo ως η ιδιόρρυθμη και εκκεντρική ερευνήτρια που συνεργάζεται με τον ‘Ralph’, είναι απλά απολαυστική! Βλέπεις μία πολύ ιδιαίτερη, δυναμική, χαρισματική και εξαιρετικά εύστροφη παρουσία που εφαρμόζει απαρέγκλιτα το δικό της σύστημα εξιχνίασης όσο παράλογο και αν ακούγεται στα αυτιά των άλλων. Και παρά το ότι θα σου φανεί αρκετά αντισυμβατική και αλλοπρόσαλλη ως προς τις μεθόδους της, ουσιαστικά παραδέχεσαι ότι ήταν συνεχώς σε όλα to the point και μετρημένη. Ακόμη και όταν οι πάντες και τα πάντα μοιάζουν να είναι εναντίον της, εκείνη εξακολουθεί με θαυμαστή συνέπεια να παραμένει πιστή στο πλάνο και την φιλοσοφία της, και όντως η πραγματικότητα την δικαιώνει και στα δύο.

Και κάπου εδώ, ο δέκτης έρχεται να αναρωτηθεί πάνω στον τίτλο της ιστορίας: ποιος είναι λοιπόν, το ‘Outsider’; Τον δε ‘κακό’ της υπόθεσης καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου που αποτραβιέται αριστοτεχνικά στον επίλογο του The Outsider, φέρνοντας την πολυπόθητη κάθαρση για τους κύριους δρώντες και αφήνοντας στο κοινό μία γλυκόπικρη γεύση όσον αφορά το πώς αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Βρείτε τη σειρά στο IMDB