Good Boys Review - Μία πιτσιρικαρία έξω από καλούπια

Που θα σας κάνει να θελήσετε να κάτσετε με την νεολαία!
15 Μαρτίου 2021 17:30
Good Boys Review - Μία πιτσιρικαρία έξω από καλούπια

Οπωσδήποτε, η παιδική ηλικία ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει την κινηματογραφική παραγωγή, γενόμενη η μήτρα κάθε λογής project: από αυτά που μπορεί να έχουν μία πιο δραματική χροιά μέχρι κάποια άλλα που τα χαρακτηρίζει ένα πιο ανάλαφρο ύφος, και σ’ αυτήν ακριβώς την δεύτερη κατηγορία έρχεται να προστεθεί η αντισυμβατική κωμωδία Good Boys της Universal Pictures! Είναι μία ιδιότυπη νεανική μυθοπλασία όπου η φιλία, η ξεγνοιασιά, η ανεμελιά και ο αυθορμητισμός έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο, ενώ φυσικά το χιούμορ προσφέρεται σε γενναίες δόσεις και ίσως μάλιστα ενίοτε με κάποια πιο χοντροκομμένα σπαρταριστά γεγονότα. Βεβαίως, οι χαβαλετζίδικες αναφορές στην pop κουλτούρα δεν λείπουν από το όλο πλάνο και είναι απολαυστικές.

O Gene Stupnitsky (The Office, Bad Teacher) με αυτή του τη δουλειά επιχειρεί να μυηθεί στον χώρο της σκηνοθεσίας, με τον Lee Eisenberg να υπογράφει το σενάριο. Ως πρωταγωνιστές βλέπουμε τους Jacob Tremblay (The Room), Keith L. Williams (The Last Man on Earth), και τον Brady Noon. Συμμετέχουν επιπρόσθετα οι Molly Gordon (Life of the Party) και Midori Francis (Ocean’s Eight). Οι Seth Rogen, Evan Goldberg και James Weaver συντονίζουν τις διαδικασίες παραγωγής.

Η ταινία αφορά τον δωδεκάχρονο ‘Max’ (Tremblay) που του αρέσει μία συμμαθήτριά του, και επειδή πρόκειται να πάει σ’ ένα πάρτι, πανικοβάλλεται στην ιδέα του πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που προκύψει εκεί το πρώτο του φιλί. Συνεπώς, μαζί με τους κολλητούς του, ‘Thor’ (Noon) και ‘Lucas’ (Williams) σκαρώνουν ένα κόλπο για να πάρουν από πρώτο χέρι μια γνώμη επί του θέματος κατασκοπεύοντας τους γείτονες. Έτσι, “δανείζονται” στα κρυφά το drone του πατέρα (Will Forte) του, το οποίο στην πραγματικότητα δεν επιτρέπεται καν να το πλησιάσει. Εντούτοις, λόγω μίας αναποδιάς το drone παύει να λειτουργεί. Οι πιτσιρικάδες αγχωμένοι παλεύουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα πριν πάρει είδηση ο γονιός του παιδιού. Κάνουν κοπάνα από το μάθημα και πασχίζουν να περισώσουν ό,τι μπορούν, μπλέκοντας σε σκηνικά που θυμίζουν ιστορίες για αγρίους!

Η συγκεκριμένη ανατρεπτική περιπέτεια είναι γεμάτη μπελάδες για τους μικρούς, παρορμητικούς της ήρωες που προφανώς και λόγω του νεαρού της ηλικίας τους αντιμετωπίζουν με μία πηγαία αισιοδοξία και αφέλεια την καθημερινότητά τους. Μοιάζει να μην τους πτοεί κανένα δυσάρεστο απρόοπτο αφού το αντιμετωπίζουν με θαυμαστή ευρηματικότητα.

Όποτε ζορίζουν τα πράγματα, δεν διστάζουν να ριψοκινδυνεύσουν αυτοσχεδιάζοντας κάθε φορά για το πώς μπορούν να υπερβούν τα εμπόδια που προκύπτουν. Μάλιστα, για καλή τους τύχη, πετυχαίνουν τα περισσότερα από όσα σχεδιάζουν, με τους ίδιους να νομίζουν ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα βγάλει κανείς πέρα!

Το φιλμ μέσα από ανατροπές, ευτράπελα και επεισοδιακές καταστάσεις προσεγγίζει με σαρκαστική διάθεση αλλά ενίοτε και κυνικά το θέμα της προεφηβείας και της γενικότερης μετάβασης σε μία φάση όπου οι ορμόνες στήνουν σωστό γλέντι!

Καθένας από τους κύριους χαρακτήρες έχει την δική του ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και προσωπικότητα που σίγουρα συμπαθιούνται αμέσως από το κοινό αφού ο εκάστοτε έχει κάτι που σε κερδίζει αβίαστα! Στην κυριολεξία, τα τρία αυτά αστείρευτα σε φαντασία ζιζάνια δεν λένε να κάτσουν σε ησυχία και η μία αταξία διαδέχεται την άλλη ώστε εύλογα να αναρωτιέται κανείς που θα τους οδηγήσει η κατεργαριά και η αφοβία τους.

Ο θεατής αναπόφευκτα θα παρατηρήσει ορισμένες υπερβολές και ακραίες εκβάσεις ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά μπορεί να σταθεί επιεικής και να προσπεράσει τις όποιες ενστάσεις του χάριν της ευχάριστης ψυχαγωγικής αύρας και του παράγοντα της έκπληξης που είναι αισθητά παρόντα εν προκειμένω. Η πλοκή εκτυλίσσεται γρήγορα χωρίς να βαλτώνει και το ενδιαφέρον δεν πέφτει καθόλου μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Το Good Boys μας θυμίζει με απίστευτη ζωντάνια, αθωότητα και οικείο ύφος πως για κάθε παιδί κάποτε ισχύει το «όλα της 6ης δημοτικού δύσκολα», όταν πια είναι κοντά το πέρασμά του σε μία εποχή γεμάτη συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και άλλες αλλαγές, δηλαδή λίγο πριν διαβεί το κατώφλι της εφηβείας του!

Βρείτε την ταινία στο IMDB