Είδαμε τα πρώτα δύο επεισόδια του The Alienist: Angel of Darkness

Ο συνεχιστής του noir δράματος εποχής του Fukunaga είναι εξίσου δυνατός!
03 Αυγούστου 2020 11:16
Είδαμε τα πρώτα δύο επεισόδια του The Alienist: Angel of Darkness

Το 2018 έκανε το ντεμπούτο του στην μικρή οθόνη το υποβλητικό αστυνομικό σόου περιόδου The Alienist του TNT αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Caleb Carr, με τον Cary Fukunaga (True Detective, Beasts of No Nation, Sin Nombre) να βρίσκεται στο τιμόνι του όλου project και να μας βυθίζει στην καρδιά ενός ανατριχιαστικού μυστηρίου που τροφοδότησε τις προσδοκίες μας για συνέχεια που ήρθε επιτέλους με το The Alienist: Angel of Darkness.

Οι Unboxholics παρακολουθήσαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της καινούργιας σεζόν και πήραμε μία γεύση για το κουβάρι της φρέσκιας ιστορίας που ξεκίνησε να ξετυλίγεται με τον τηλεοπτικό διάδοχο του εν λόγω project.

Το εγχείρημα αυτό συνιστά μία συμπαραγωγή της Paramount Television, του Studio T και της Anonymous Content και φέτος πήρε σάρκα και οστά, προσλαμβάνοντας πια τον τίτλο The Angel of Darkness, αφού όσον αφορά την πλοκή του, την τιμητική του έχει το αμέσως επόμενο βιβλίο του Carr. Πλέον ως δημιουργός εδώ έχει επιστρατευτεί ο υποψήφιος για Emmy, Frank Pugliese (House of Cards) και ο Stuart Carolan, με σκηνοθέτη τον David Caffrey.

Φυσικά, εν προκειμένω, επανέρχονται δριμύτερα τα μέλη του κύριου cast του 1ου κύκλου, ο Daniel Brül (Rush) ως ο ψυχίατρος ‘Dr. Laszlo Kreizler’, ο Luke Evans (The Girl on the Train) ως ο εικονογράφος των New York Times εν ονόματι ‘John Moore’, και η Dakota Fanning (American Pastoral) ως η αστυνόμος ‘Sara Howard’, με την ομάδα αυτή να ρίχνεται για ακόμη μία φορά με αποφασιστικότητα στην εξιχνίαση ειδεχθών εγκλημάτων.

Μετά από την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου που έβαζε στο στόχαστρό του εκδιδόμενους άνδρες στην Νέα Υόρκη των τελών του 19ου αιώνα, ήρθε ο καιρός οι βασικοί δρώντες να καταπιαστούν με μία νέα υπόθεση. Ειδικότερα, τώρα πια η ‘Sara Howard ‘(Fanning) ως ντεντέκτιβ έχει ανοίξει το δικό της γραφείο ερευνών με γυναίκες-αστυνομικούς, και με την βοήθεια του εγκληματολόγου-ψυχιάτρου ‘Dr. Laszlo Kreizler’ (Brühl) και του ρεπόρτερ ‘John Moore’ (Evans) επιχειρούν να διαλευκάνουν την μακάβρια εξαφάνιση ενός βρέφους, με τον αδίστακτο δράστη να στήνει το δικό του ιδιότυπο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι καθώς μετέρχεται διάφορους τρόπους ώστε να διαφύγει της σύλληψης.

Το The Angel of Darkness έκανε μία πολλά υποσχόμενη πρεμιέρα με ένα διπλό χορταστικό επεισόδιο, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει σε εξαιρετική ισορροπία όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που μπορούν να καθηλώσουν τον δέκτη χωρίς υπερβολές και κοινότυπες συνταγές εντυπωσιασμού. Μένοντας πιστό στην διατήρηση της ρετρό αισθητικής από τα τέλη του 19ου αιώνα προς τις αρχές του 20ου, καταφέρνει να συνδυάσει το στοιχείο του τρόμου, του σασπένς και του αναπάντεχου με ταιριαστό τρόπο ώστε το κοινό να νιώθει ότι το συνεπαίρνει αβίαστα η όλη ατμόσφαιρα, αδημονώντας για το τί έπεται παρακάτω.

Το πολύβουο αστικό περιβάλλον της βικτωριανής Νέας Υόρκης μοιάζει να αποπνέει μία απροσδιόριστα απειλητική αύρα. Τα γκρίζα, μουντά χρώματα στον τριγύρω διάκοσμο συντείνουν στην δόμηση του αβέβαιου αυτού κλίματος, όπως άλλωστε η μουσική που συνοδεύει γεγονότα καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του μύθου, ενώ ταυτόχρονα και η αποτύπωση του τότε τρέχοντος γεμάτο εντάσεις κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι παραμένει εναργής, διαδραματίζοντας και αυτήν σημαντικό ρόλο όσον αφορά το προαναφερθέν κομμάτι.

Η πρόκληση που αναδύεται πια για τους πρωταγωνιστές προσλαμβάνει την μορφή ενός αμείλικτου απαγωγέα-δολοφόνου που εφαρμόζει το δικό του απερίγραπτα νοσηρό μοτίβο εγκληματικής δράσης επιλέγοντας ως στόχους του μωρά και αφήνοντας πίσω του φρικιαστικά ενθύμια θανάτου…

Το The Alienist: Angel of Darkness έκανε μία πολύ αξιόλογη αρχή, καλώντας μας να μπούμε ακόμη πιο βαθιά στους σκοτεινούς λαβυρίνθους του ψυχισμού ενός ακόμη διαταραγμένου μυαλού, την ώρα που ξεσκεπάζονται τα διάτρητα σημεία απονομής του Νόμου, σε έναν κόσμο που ζητάει επιτακτικά από τους τρεις παραπάνω γνώριμους ήρωες να υπερβούν εαυτόν τόσο απέναντι σε έναν απρόβλεπτο αντίπαλο όσο και απέναντι σε ένα σαθρό σύστημα δικαιοσύνης.

Βρείτε τη σειρά στο IMDB

Tags: