The Angel of Darkness: Το TNT επέλεξε ως showrunner τον Frank Pugliese

Ο τηλεοπτικός διάδοχος του The Alienist θα έχει και κάτι από την αύρα του House of Cards
27 Σεπτεμβρίου 2018 18:01
The Angel of Darkness: Το TNT επέλεξε ως showrunner τον Frank Pugliese

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το TNT επιστράτευσε τον υποψήφιο για Emmy, Frank Pugliese (House of Cards) ως δημιουργό της επερχόμενης αστυνομικής σειράς περιόδου The Angel of Darkness. Το εν λόγω project που συνιστά μία συμπαραγωγή της Paramount Television, του Studio T και της Anonymous Content, θα  λειτουργήσει ουσιαστικά σαν συνέχεια του The Alienist όπου το τιμόνι της σκηνοθεσίας είχε ο Cary Fukunaga (True Detective, Beasts of No Nation), και θα βασιστεί στο αμέσως επόμενο μυθιστόρημα του Caleb Carr.

Το The Alienist αποτέλεσε ένα από τα φετινά εγχειρήματα της μικρής οθόνης με την μεγαλύτερη απήχηση, συγκεντρώνοντας πάνω από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως μέσα από την διάθεσή του σε διάφορες πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων και αυτήν του Netflix. Τα κύρια ονόματα του cast, δηλαδή οι Daniel Brühl (Rush), Luke Evans (The Girl on the Train) και η Dakota Fanning (American Pastoral), θα επιστρέψουν στους γνώριμους ρόλους τους, για να εξιχνιάσουν ένα νέο, ανατριχιαστικό έγκλημα.

Ειδικότερα, εν προκειμένω θα δούμε την αστυνόμο ‘Sara Howard ‘(Fanning) να έχει ανοίξει το δικό της γραφείο ερευνών, και με την βοήθεια του εγκληματολόγου-ψυχιάτρου ‘Dr. Laszlo Kreizler’ (Brühl) και του ρεπόρτερ ‘John Moore’ (Evans) θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση ενός ακόμη κατά συρροή δολοφόνου που διαφεύγει της σύλληψης.

Η συνεργασία του Pugliese με το παραπάνω γνωστό δίκτυο δεν έγινε τυχαία δεδομένων και των αξιόλογων δουλειών στις οποίες συμμετείχε άλλοτε ως σεναριογράφος και άλλοτε ως παραγωγός, όπως το Night of the Living Dead, το Homicide που του απέφερε και βραβείο WGA, το Love and Blood, το Fallen Angels, το Street-time, το The Beat, το Law and Order, το Borgia και το Copper.

Η αντιπρόεδρος του TNT, Sarah Aubrey, δήλωσε χαρακτηριστικά πάνω στο όλο γεγονός: «Μετά την τεράστια επιτυχία του ‘The Alienist’, είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε έναν εξαιρετικά χαρισματικό και καταξιωμένο δημιουργό ο οποίος θα μπορούσε όχι μονάχα να αποδώσει κατάλληλα το αμέσως επόμενο δημοφιλές βιβλίο του Caleb Carr, αλλά και να προσθέσει σε αυτό μία ξεχωριστή άποψη. Με τον Frank, βρήκαμε έναν τρείς φορές υποψήφιο για Emmy, του οποίου οι μοναδικές ικανότητες θα εκτοξεύσουν σίγουρα το ‘The Angel of Darkness’ στα ίδια ύψη επιτυχίας όπως του προκατόχου του!».

Αλλά και ο Pugliese τοποθετήθηκε πάνω στο καινούργιο επαγγελματικό του βήμα, εκφράζοντας τα εξής: «Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να συνεργαστώ με το ταλαντούχο cast, το επιτελείο συντελεστών και την ομάδα που ζωντάνεψε το ‘The Alienist’. Εγώ ο ίδιος και οι σεναριογράφοι που θα επιστρατευθούν για το ‘The Angel of Darkness’ προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της ιστορίας που γεννήθηκε από τη θαυμαστή φαντασία του Caleb Carr».