Only Murders in the Building Season 3 Review: Οι εντυπώσεις από τα πρώτα διαθέσιμα επεισόδια

Δυνατό ξεκίνημα για το τρίο που λατρεύει να λύνει μυστήρια
11 Αυγούστου 2023 17:56
Only Murders in the Building Season 3 Review: Οι εντυπώσεις από τα πρώτα διαθέσιμα επεισόδια

Ο John Hoffman, ένας από τους συν-δημιουργούς της σειράς, ενημερώνεται από την αστυνομία ότι ένας παλιός του φίλος αυτοκτόνησε. Μετά από την συγκεκριμένη είδηση, μη μπορώντας ο ίδιος να αποδεχτεί αυτά που άκουγε από τις αστυνομικές αρχές για την υπόθεση, ξεκινάει μόνος του μία άτυπη έρευνα προσπαθώντας να βρει τις απαντήσεις που τόσο βασάνιζαν το μυαλό του σχετικά με τις τελευταίες στιγμές του καλού του φίλου.

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του, είχε παθιαστεί σε τέτοιο βαθμό που πολύ απλά δεν μπορούσε να σταματήσει αν δεν μάθαινε το τι πραγματικά συνέβη. Τελικά, ο φίλος του είχε πέσει θύμα δολοφονίας.

Πριν από το τραγικό αυτό γεγονός όμως, τόσο ο Hoffman όσο και ο άλλος δημιουργός και showrunner της σειράς, Steve Martin, είχαν πάντα μία ιδιαίτερη αγάπη στα true crime podcasts αλλά και σε παλιότερα ντοκιμαντέρ, όπως το The Thin Blue Line του 1988 από τον Errol Morris. Αυτά τα λίγα για την έμπνευση των δημιουργών πίσω από την πετυχημένη σειρά της Hulu, Only Murders in the Building που έκανε πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου το 2021, κι έκτοτε έχει αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς.

Μετά από δυο απολαυστικές σεζόν, το τηλεοπτικό σόου των Martin και Hoffman επιστρέφει στο  Disney+ και υπόσχεται να μας αφήσει και πάλι κολλημένους στην οθόνη προσπαθώντας κι εμείς όπως κι οι πρωταγωνιστές της να λύσουμε το μυστήριο. Προς το παρόν υπάρχουν 2 επεισόδια διαθέσιμα από τον 3ο κύκλο, με τα υπόλοιπα να έρχονται κάθε εβδομάδα. Στο cast, πέρα από το γνωστό τρίο Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez, προστίθεται και μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, Meryl Streep.

H υπόθεση αυτή τη φορά βρίσκει τους Τσάρλς, Όλιβερ και Μέιμπελ, να ερευνούν έναν φόνο στα παρασκήνια μιας παράστασης του Μπρόντγουεϊ. Ο Μπεν Γκλένροι είναι ένας αστέρας του Χόλιγουντ, του οποίου το ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ διακόπτεται από τον πρόωρο θάνατό του. Οι τρεις τους καλούνται να λύσουν την πιο δύσκολη υπόθεση που έχουν αναλάβει ποτέ.

Η κεντρική ιδέα του Only Murders in the Building περιστρέφεται γύρω από τρεις άγνωστους που κατοικούν στην ίδια πολυτελή πολυκατοικία της Νέας Υόρκης, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα true crime podcasts. Έτσι, το κοινό τους ενδιαφέρον θα τους φέρει για ακόμη μία φορά κοντά όταν ένας φόνος συμβαίνει και πάλι μέσα στο ίδιο τους το κτίριο.

Ο δύσπιστος και πρώην αστέρας ενός αστυνομικού σόου Τσαρλς, ο εκκεντρικός μεγαλομανής θεατρικός σκηνοθέτης Όλιβερ, και η πάντα αινιγματική Μέιμπελ, συνθέτουν ένα ασυνήθιστο τρίο γεμάτο αντιφάσεις μεταξύ τους με κοινό στόχο παρ' όλα αυτά να αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από τη δολοφονία.

Η πετυχημένη φόρμουλα των δυο προηγούμενων σεζόν, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά ενισχύεται. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του πρώτου επεισοδίου, αισθάνεσαι την αυτοπεποίθηση στην σκηνοθεσία, στο γράψιμο αλλά και στις ερμηνείες των βασικών χαρακτήρων. Γνωρίζουν ότι έχουν ένα πολύ καλό υλικό στα χέρια τους και το βασικότερο όλων είναι ότι δεν έχουν πια να αποδείξουν τίποτα.

Το σόου είναι σχεδόν σίγουρο ότι, όχι μόνο θα κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα αλλά θα καταφέρει να τα ξεπεράσει. Ο ρυθμός, οι ατάκες, η σπιρτάδα, αποτυπώνει την ουσία των κλασικών whodunnit ενώ παράλληλα, οι δημιουργοί του το εμπλουτίζουν με μια σύγχρονη κωμική ματιά.

Οι καινούργιοι χαρακτήρες όπως αυτός της Meryl Streep, προσδίδουν σίγουρα επιπλέον ενδιαφέρον αλλά και πολύ έξυπνα σου δημιουργούν ερωτηματικά για τον ρόλο τους μέσα στην ιστορία.

Το πλούσιο σκηνικό της Νέας Υόρκης λειτουργούσε πάντα ως ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, προσθέτοντας αυθεντικότητα στη ζωή των χαρακτήρων. Το ίδιο το κτίριο στο οποίο μένουν οι τρεις χαρακτήρες έχει αποκτήσει τον δικό του χαρακτήρα με τους μυστικούς διαδρόμους και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Αυτή τη φορά όμως μπαίνουμε και στα παρασκήνια του θεάτρου, και θα περιμένουμε να δούμε με αγωνία τι μπορεί να συνέβη πίσω από αυτά.

Το Only Murders in the Building λοιπόν μπήκε δυνατά με την 3η του σεζόν και μετά από τα δυο πρώτα επεισόδια μας ξεκαθαρίζει ότι όσοι λατρέψαμε αυτή την σειρά δεν πρόκειται να μας απογοητεύσει. Τα υπόλοιπα οκτώ επεισόδια θα είναι διαθέσιμα κάθε Τρίτη μέχρι το φινάλε της σεζόν στις 3 Οκτωβρίου, όπου κι εμείς θα επιστρέψουμε με αναλυτικό κείμενο για τα όσα είδαμε.