Selena Gomez: Διέγραψε ένα βίντεο στο Instagram και το Χόλιγουντ τα έβαλε μαζί της

Πιθανότατα γιατί παραβίασε τους κανόνες της απεργίας του συνδικάτου SAG-AFTRA
31 Αυγούστου 2023 13:49
Selena Gomez: Διέγραψε ένα βίντεο στο Instagram και το Χόλιγουντ τα έβαλε μαζί της

Στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων και έντονων αντιδράσεων βρίσκεται η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός, Selena Gomez, ύστερα από μια ανάρτησή της στο Instagram που αφορά τη σειρά "Only Murders in the Building" στην οποία συμπρωταγωνιστεί μαζί με τους Steve Martin και Martin Short. 

Συγκεκριμένα, ήταν ένα behind the scenes βίντεο με πλάνα από τα γυρίσματα της 3ης σεζόν, μόνο που η ανάρτησή της ήταν άτοπη και άκομψη -κατά τους χρήστες των social media- αλλά κυρίως παραβίασε τους κανόνες τήρησης της απεργίας του συνδικάτου SAG-AFTRA, που συνεχίζει από τα μέσα Ιουλίου. Η ανάρτηση είχε ταγκαριστεί και ο λογαριασμός του Only Murders in the Building, κάτι που πρακτικά αποτελεί διαφήμιση της σειράς, μόνο που τα μέλη του συνδικάτου δεν επιτρέπεται να προμοτάρουν τη δουλειά τους με κανέναν τρόπο, έως ότου λήξει η απεργία

Οι συνάδελφοί της αλλά και διάφοροι χρήστες σχολίασαν ως "ακατάλληλη" και "εκτός πραγματικότητας" την ανάρτηση της Gomez, η οποία ωστόσο παρέμεινε ενεργή στo Instagram για περίπου 15 ώρες. Πρόλαβε να συγκεντρώσει γρήγορα πάνω από 1.5 εκατομμύριο likes και ύστερα κατέβηκε, αλλά υπάρχουν screenshots του post, όπως θα δείτε παρακάτω. 

"Εκτός τόπου και χρόνου" έγραψε ένας χρήστης στα σχόλια, ενώ άλλοι σχολίασαν ότι πρόκειται για "ευθεία παράβαση" των κανόνων της απεργίας. Η Σελένα Γκόμεζ δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια με κάποια δήλωσή της για αυτό το συμβάν, μέχρι στιγμής. 

Το σωματείο SAG-AFTRA είναι το μεγαλύτερο του Χόλιγουντ και εκπροσωπεί πάνω από 160.000 ηθοποιούς και καλλιτέχνες, μαζί με το Writer's Guild of America (WGA) που είναι το αντίστοιχο για τους σεναριογράφους. Η μαζική κινητοποίησή τους γίνεται ούτως ώστε να τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους από τις επαναλήψεις στις streaming υπηρεσίες, ζητώντας αύξηση των μισθών τους, αλλά και δίκαιους όρους και προστασία έναντι στην επικείμενη επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης. 

Στον αντίποδα βρίσκεται το Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) που εκπροσωπεί στην ουσία τα μεγάλα κεφάλια του Χόλιγουντ, δηλαδή τα στούντιο των Netflix, Disney, Amazon, Apple, Paramount Pictures, Universal και άλλων πολλών. Οι δυο πλευρές ωστόσο ακόμη δεν έχουν βρει τη χρυσή τομή, με την απεργία να δείχνει πως θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα, αφήνοντας το Χόλιγουντ στεγνό από νέες παραγωγές. 

Τέλος, το Only Murders in the Building προβάλλεται μέσα από το Disney+ στην Ελλάδα, με τα μέχρι στιγμής επεισόδια της 3ης σεζόν να είναι διαθέσιμα.