Only Murders in the Building Season 3: Η αγαπητή σειρά επέστρεψε με περισσότερο μυστήριο - Review

Το ραντεβού μας με το μυστήριο έχει ανανεωθεί για ακόμη μία σεζόν
04 Οκτωβρίου 2023 19:17
Only Murders in the Building Season 3: Η αγαπητή σειρά επέστρεψε με περισσότερο μυστήριο - Review

Μετά από δυο απολαυστικές σεζόν, το τηλεοπτικό σόου των Martin και Hoffman επιστρέφει στο Disney+ και υπόσχεται να μας αφήσει και πάλι κολλημένους στην οθόνη προσπαθώντας κι εμείς όπως κι οι πρωταγωνιστές της να λύσουμε το μυστήριο. Στο cast, πέρα από το γνωστό τρίο Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez, προστίθεται και μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, Meryl Streep, όπως και ο ταλαντούχος και πασίγνωστος σε όλους μας, Paul Rudd.

Τόσο ο Hoffman όσο και ο Steve Martin, είχαν πάντα μία ιδιαίτερη αγάπη στα true crime podcasts αλλά και σε παλιότερα ντοκιμαντέρ παρόμοιου τύπου, όπως το The Thin Blue Line του 1988 από τον Errol Morris. Αντλώντας έμπνευση από προσωπικές ιστορίες και σειρές του είδους, η δική τους σειρά μυστηρίου, το Only Murders in the Building, θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου το 2021.

Η 3η σεζόν, η οποία έκανε φινάλε στις 3 Οκτωβρίου 2023, βρίσκει τους Τσάρλς, Όλιβερ και Μέιμπελ, να ερευνούν έναν φόνο στα παρασκήνια μιας παράστασης του Μπρόντγουεϊ. Ο Μπεν Γκλένροι είναι ένας αστέρας του Χόλιγουντ, του οποίου το ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ διακόπτεται από τον πρόωρο θάνατό του. Οι τρεις τους καλούνται να λύσουν την πιο δύσκολη υπόθεση που έχουν αναλάβει ποτέ.

Η κεντρική ιδέα του Only Murders in the Building περιστρέφεται γύρω από τρεις άγνωστους που κατοικούν στην ίδια εμβληματική πολυκατοικία, Arconia, στη Νέα Υόρκη.

Το κοινό τους πάθος αλλά και η διαρκής αναζήτηση για την αλήθεια, θα τους φέρει για ακόμη μία φορά κοντά όταν ένας φόνος συμβαίνει και πάλι μέσα στο ίδιο τους το κτίριο. Ο δύσπιστος και πρώην αστέρας ενός αστυνομικού σόου Τσαρλς, ο εκκεντρικός μεγαλομανής θεατρικός σκηνοθέτης Όλιβερ, και η πάντα αινιγματική Μέιμπελ, συνθέτουν ένα ασυνήθιστο τρίο γεμάτο αντιφάσεις μεταξύ τους με κοινό στόχο παρ' όλα αυτά, να αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από τη δολοφονία.

Ένα από τα θετικά στοιχεία της σειράς ήταν και συνεχίζει να είναι η ανάπτυξη των χαρακτήρων της. Το Only Murders in the Building εμβαθύνει στην προσωπική ζωή των πρωταγωνιστών της ιστορίας, κάνοντάς τους πιο ανθρώπινους και προσιτούς προς το κοινό.

Η πετυχημένη αυτή φόρμουλα των δυο προηγούμενων σεζόν, ενισχύεται εδώ από την προσθήκη των καινούργιων χαρακτήρων, φέρνοντας μαζί τα δικά τους σκοτεινά μυστικά. Οι προσωπικές ιστορίες των ρόλων που υποδύονται οι Meryl Streep, και, Paul Rudd, ενσωματώνονται εξαιρετικά στην βασική πλοκή, προσδίδοντας μία επιπλέον δραματικότητα στα γεγονότα αλλά και στις αποκαλύψεις.

Επίσης, ισορροπεί άψογα ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, χωρίς ποτέ να παραβλέπει την ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας.

Αυτό που διαχειρίζεται εξαιρετικά επίσης η σειρά, πέρα από τον τρόπο που τοποθετεί τα στοιχεία και τα κομμάτια του παζλ μέσα στην πλοκή, στην συγκεκριμένη σεζόν, “παίζει” πολύ έξυπνα με την μουσική και τους στίχους. Η αισθητική αλλά και η δύναμη της αφήγησης που μπορεί να σου προσφέρει ένα μιούζικαλ, αξιοποιείται από τους δημιουργούς και συγγραφείς της σειράς με εξαιρετική μαεστρία.

Έτσι, μας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσουμε την Meryl Streep σε ένα έντονα συγκινησιακό μουσικό κομμάτι με τίτλο Look for the Light αλλά και τον Steve Martin με το πιο παιχνιδιάρικο, Which of the Pickwick Triplets Did It.

Η μίξη του χιούμορ και του σασπένς, σε συνδυασμό με τις ανατροπές, το μυστήριο, τις σταδιακές αποκαλύψεις αλλά και την προσεκτική ανάπτυξη των χαρακτήρων, δίνει στη σειρά όλα εκείνα τα στοιχεία που θα περίμενε κανείς από ένα καλογραμμένο, φτιαγμένο με μεράκι και περίσσια αγάπη, whodunit σόου. Ενώ βάζει νέες προκλήσεις και εμπόδια στους χαρακτήρες, εξερευνώντας παράλληλα θεματικές όπως αυτές της οικογένειας, της φιλίας και της παράλογης αγάπης, τελικά, το μυστήριο λύνεται με έναν αποτελεσματικότατο τρόπο, κάνοντας την 3η σεζόν μία από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες σεζόν της σειράς.

Το Only Murders in the Building εν τέλει, συνεχίζει να κατακτά τις καρδιές των θεατών, παραδίδοντας μία μοναδική παράσταση εξαιρετικά αφιερωμένη στους λάτρεις των whodunit ιστοριών. Οι περιπέτειες όμως των Τσαρλς, Όλιβερ και Μέιμπελ δεν τελειώνουν εδώ καθώς έχουν ανανεωθεί για ακόμη μία σεζόν από την Disney+ και το Hulu μετά την επιτυχία της 3ης.