From Season 2 Review - Το 2ο κεφάλαιο του εφιάλτη άνοιξε…

Και τα τέρατά του ξεχύνονται ξανά ακόμη πιο ανελέητα
13 Ιουλίου 2023 11:26
From Season 2 Review - Το 2ο κεφάλαιο του εφιάλτη άνοιξε…

Η 2η σεζόν της underrated σειράς τρόμου και μυστηρίου From του Epix έχει καταφτάσει στη μικρή οθόνη για να μας βυθίσει ξανά στα σκοτεινά μυστικά του καταραμένου χωριού που σβησμένο από το χάρτη, παραμένει ένας μακάβριος πόλος έλξης θανάτου και δεινών.

Οι αδερφοί Russo και οι Jack Bender και Jeff Pinker του "Lost", συνεχίζουν να βρίσκονται πίσω από την παραγωγή ενός από τα πιο τίμια horror τηλεοπτικά εγχειρήματα των τελευταίων χρόνων. Στο τιμόνι του σόου ως δημιουργός είναι ο John Griffin. Ως επικεφαλής του cast επιστρέφει ο Harold Perrineau (Sons of Anarchy, Criminal Minds). Παίζουν επίσης οι: Eion Bailey, Catalina Moreno, Hannah Cheramy, Avery Konrad, Ricky He, Shaun Majumder, Simon Webster, Chloe Van Landschoot, Pegah Ghafoori, Elizabeth Saunders, Corteon Moore και ο David Alpay.

Ο 2ος κύκλος ξεκινάει δυνατά από το σημείο που μας είχε αφήσει ο πρώτος, όπου διαπιστώνει κανείς ότι καλά κρατεί η παγίδευση καινούργιων περαστικών από την μικρή επαρχία των Η.Π.Α. όπου βασιλεύει το παράδοξο και ο τρόμος. Οι κάτοικοι αυτής της κωμόπολης που μετρούν αρκετό καιρό εκεί, υποδέχονται τους νέους άτυχους που φυλακίζονται σε αυτό το μέρος-κολαστήριο. Κάθε βράδυ τα φρικιαστικά πλάσματα που ζουν στις υπόγειες στοές του τόπου, οργώνουν απ’ άκρη σ’ άκρη την περιοχή αλλά σιγά σιγά κάτι πάει να αλλάξει, όχι βέβαια απαραίτητα προς το καλύτερο.

Αναζητώντας εξηγήσεις όλοι όσοι προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει θα βρεθούν μπροστά σε ακόμη πιο οδυνηρές απαντήσεις που μοιάζουν με τιμωρία και μάλιστα χειρότερη από όσο τολμούν να φανταστούν. Η πηγή του κακού εξακολουθεί λυσσαλέα να φέρνει στην επιφάνεια ακόμη πιο βασανιστικά ερωτήματα και αμείλικτους εχθρούς. Τελικά, πώς ξεκίνησε όλο αυτό και υπάρχει τρόπος να το σταματήσουν; Όταν είσαι καταδικασμένος να ζεις κάπου όπου η αλήθεια μπλέκεται αξεδιάλυτα με την παράνοια και το άγνωστο, τί είναι αυτό που μπορεί να σε κρατήσει στην όχθη του φυσιολογικού και της ορθής κρίσης;

Το αίνιγμα που καλούμαστε να λύσουμε ως θεατές στο φρέσκο κεφάλαιο που ανοίχτηκε, αναπτύσσει αριστοτεχνικά και άλλα παρακλάδια καθώς διατυπώνονται κάποιες πολύ συγκεκριμένες θεωρίες για την προέλευση των αδηφάγων μοχθηρών οντοτήτων που ελευθερώνονται τη νύχτα. Τα κομμάτια του πάζλ τοποθετούνται επιδέξια για ακόμη μία φορά ώστε ο γρίφος αυτός να μην πάψει να συντηρεί το απόκοσμο και αγωνιώδες ύφος του. Ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, αρκεί να μην σε βρει ανυποψίαστο ή αρκετά απερίσκεπτο όταν βραδιάσει. Προφανώς, και το project παραμένει πιστό στο βραδυφλεγές σε ένταση χτίσιμο της εξέλιξής του, αλλά σίγουρα ανταμείβει τον θεατή με τις ανατροπές του που μεσολαβούν σε καίρια σημεία. Το σενάριο ξετυλίγεται με στιβαρά βήματα χωρίς να βιάζεται και χωρίς να σκοντάφτει σε κοινότοπα μοτίβα ή εντυπωσιοθηρικές ευκολίες.

Τον μίτο της αφήγησης συνθέτουν οι η αίσθηση της απειλής και του ανοίκειου. Η ατμοσφαιρική εξιστόρηση εξασφαλίζεται μέσα από τις κινήσεις της κάμερας, την μουντάδα που ντύνει τις εναλλαγές ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, και την υποβλητική μουσική που συνοδεύει κάθε σκηνή. Η διασκευή του “Que Sera, Sera” (Whatever Will Be, Will Be) από τους The Pixies, στους τίτλους αρχής, θα πυροδοτήσει και πάλι το κόλλημά σου με τον μελωδικό αυτόν σκοπό. Οι σχέσεις όσων καταφέρνουν να επιβιώσουν από τις απειλές που καιροφυλακτούν εκεί έξω, δοκιμάζονται.

Μερικές λιγοστές στιγμές ελπίδας λάμπουν παρήγορα μέσα στην καταχνιά του φόβου και της ανασφάλειας, κάνοντας το αύριο να φαντάζει λιγότερο άχαρο και δυσοίωνο. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα διαφυγής; Μεταξύ άλλων, ένα απροσδόκητο συμβάν δείχνει πως τελικά ίσως ο αντίπαλός τους να μην είναι ανίκητος ή άτρωτος. Οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται εξαιρετικά και σε αυτή τη σεζόν με αμεσότητα και φυσικότητα. Ακόμη και όσοι υποδύονται τις καινούργιες αφίξεις ξεχωρίζουν ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Ο δέκτης δεν μπορεί να μη διακρίνει το πόσο αντιπροσωπευτικά αποδίδονται αυτά τα άτομα συνιστώντας μία μικρή κοινωνία με ετερόκλητα γνωρίσματα, ποικίλες εμπειρίες, καταβολές, οπτικές και συμπεριφορές. Σίγουρα, ο Harold Perrineau που υποδύεται τον σερίφη αποτελεί το κέντρο βάρους των πρωταγωνιστών, αλλά και το υπόλοιπο επιτελείο των ηθοποιών ακόμη και αυτών που προστέθηκαν πρόσφατα, δεν παύει να σε κερδίζει! Μπορεί η κοινότητα να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνουν ενωμένοι αλλά κανένα μέτωπο δεν είναι αρραγές. Πάντα θα υπάρχει κάποιος ή κάτι που θα εκτροχιάσει την κατάσταση. Ήδη όμως, ορισμένοι κατατρύχονται από φρικτά οράματα και όνειρα που εν μέρει αποδεικνύονται προφητικά.

Μέσα από τις αντιξοότητες, εντούτοις, αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση είναι το καταφύγιο όσων κατέληξαν στην ιδιότυπη αυτή ύπαιθρο-φυλακή. Βασικός κινητήριος μοχλός είναι η λιγοστή αισιοδοξία ότι υπάρχει τέλος στον λαβύρινθο, απλώς είναι πολύ καλά κρυμμένο.

Το φινάλε του 2ου κύκλου του From το οποίο ήδη ανανεώθηκε και για 3η σεζόν, επιφυλάσσει για το κοινό μία πολύ αναπάντεχη τροπή ώστε να φουντώσει εντός σου η περιέργεια για το τι θα απογίνουν και το τί ή ποιος είναι στην πραγματικότητα ο σαδιστής διώκτης τους;