Arslan: The Warriors of Legend Review

Arslan: The Warriors of Legend Review

15 Φεβρουαρίου 2016 09:01
Εξιστορώντας τις περιπέτειες του μικρού Πρίγκιπα Arslan

Το Arslan: The Warriors of Legend είναι το μικρό “παιδί” της anime σειράς The Heroic Legend of Arslan του Yoshiki Tanaka και το έκτο third-party παιχνίδι της Omega Force. Αρχικά γραμμένο σα νουβέλα στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο The Heroic Legend of Arslan έχει μεταφερθεί σε manga και anime πολλές φορές, με το πιο σημαντικό να είναι μια σειρά manga το 2013. Ο τίτλος αφηγείται την ιστορία του νεαρού διαδόχου του θρόνου της Pars, Arslan, καθώς αναγκάζεται να φύγει από το βασίλειό του όταν ο πατέρας του, ο βασιλιάς της Pars, προδίδεται και χάνει την κατάκτηση της περιοχή του. Ο Arslan και λίγοι σύντροφοί του, θα πρέπει εκ νέου να συντάξουν έναν στρατό και να πολεμήσουν ενάντια στις συντριπτικές πιθανότητες να επανακτήσουν το θρόνο του και να απελευθερώσουν το βασίλειό του. Μέσα από τα κατορθώματά του, ο Arslan, φτάνει σε συναισθηματική ωριμότητα, ενώ η σειρά αντιμετωπίζει επίσης βασικά θέματα, όπως τη δουλεία, το θρησκευτικό φανατισμό, την προδοσία και την ανθρωπιά.

Το παιχνίδι είναι προσαρμοσμένο σε αυτή την υπέροχη ιστορία και συνδυάζει αρμονικά το γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού τακτικής δράσης, το οποίο παραπέμπει στο πολύ γνωστό franchise της Koei-Tecmo, Dynasty Warriors. Χρησιμοποιώντας cell-shaded γραφικά και στηρίζοντας όλο το σχεδιασμό του χαρακτήρα της anime σειράς, το Arslan: The Warriors of Legend προσφέρει μια εμπειρία παιχνιδιού η οποία θα σας βυθίσει πλήρως στο σύμπαν του Arslan. Στο παιχνίδι επίσης, χρησιμοποιείται το ίδιο οπτικό στυλ και οι ταλαντούχοι ηθοποιοί από την τηλεοπτική σειρά χαρίζουν και εδώ τις φωνές τους, με αποτέλεσμα ένα σύνολο πιστό του κόσμου του anime. Οι παίκτες μπορούν να βυθιστούν πλήρως σε διάσημες σκηνές από την αρχική ιστορία, καθώς και στις πολλές μάχες του Arslan και των συμμάχων του. Στα του τεχνικού τομέα, υπάρχει η θετική αλλά και η αρνητική πλευρά του τίτλου. Ας ξεκινήσω με την αρνητική. Όπως προανέφερα, το παιχνίδι χρησιμοποιεί cell-shaded γραφικά, τα οποία σε γενικές γραμμές και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις δυνατότητες των νέων κονσόλων, δεν είναι καθόλου προσεγμένα. Θυμίζουν αρκετά την προηγουμένη γενιά και την παρτίδα σώζει λίγο το καλό framerate, ειδικά όταν μιλάμε για μια αρκετά μεγάλη κλίμακα, με πάρα πολλά μοντέλα στην οθόνη. 

Η θετική πλευρά του τίτλου στον τομέα των γραφικών, είναι τα anime cut scenes που υπάρχουν στο παιχνίδι, εξιστορώντας μας την ιστορία. Είναι πραγματικά πολύ όμορφα και καλοσχεδιασμένα και ειδικά οι λάτρεις του genre θα τα αγαπήσουν. Σε συνδυασμό με τις ιαπωνικές φωνές το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό και θεωρώ πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα όμορφη πινελιά που διατηρεί σε καλά επίπεδα το σύνολο του Arslan: The Warriors of Legend.

Στα του gameplay τώρα, μπορώ να πω πως το παιχνίδι χολώνει αρκετά, χωρίς βέβαια να είναι και για “κλάματα”. Ο τίτλος είναι παραπλήσιος με τα Dynasty Warriors, οπότε όσοι γνωρίζουν την εν λόγω σειρά, ξέρουν ακριβώς τι να περιμένουν. Το gameplay του Arslan όμως υπολείπεται δημιουργικότητας και γρήγορα καταντάει επαναλαμβανόμενο, με κάποια πολύ βασικά combos και πολλούς αντιπάλους στην οθόνη. Το μόνο νέο στοιχείο, το οποίο επίσης κουράζει μετά από λίγο, είναι το Mardan Rush. Με τη συγκεκριμένη κίνηση, παίρνουμε για μερικά δευτερόλεπτα το ρόλο ολόκληρου ιππικού, πεζικού ή τοξοτών, με αποτέλεσμα να διασπάσουμε τις δυνάμεις των αντίπαλων μας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με εκατοντάδες στρατιώτες να παρασέρνουν εκατοντάδες άλλους και με τα Hits να ανεβαίνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Κατά τα άλλα, ίδια περιβάλλοντα, ίδιες αποστολές και ίδια δομή κάθε φορά σε κάθε αποστολή.

Ο οπλισμός του παίκτη είναι φτωχός (προϋπάρχει στους χαρακτήρες) και αρκετά κλασσικός. Σπαθιά, δόρατα και τόξα είναι τα μοναδικά όπλα που θα συναντήσετε στο παιχνίδι. Αυτά με τη σειρά τους δέχονται κάποιες αναβαθμίσεις αναλόγως την πρόοδό μας, με διάφορα elements αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να προσθέσουμε διάφορες skill cards στους παίκτες, δυναμώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα στατιστικά τους, αλλά και εδώ έχουμε στην ουσία άλλο ένα αχρείαστο χαρακτηριστικό, που δεν προσφέρει κάτι αξιόλογο στην όλη εμπειρία.

Εκτός του βασικού story mode, υπάρχει και το Free mode. Στο συγκεκριμένο Mode μπορούμε να παίξουμε κάποιες μεμονωμένες αποστολές συν τα Extra Scenarios. Πρόκειται για αποστολές που βασίζονται σε επεισόδια από τα αρχικά μυθιστορήματα και τη σειρά manga που δεν παρουσιάζονται στο Story Mode ή το anime. Αυτά μπορούν να παιχτούν στο story mode και ξεκλειδώνονται σε διάφορα σημεία καθώς προχωράμε μέσα στο παιχνίδι. Οι παίκτες θα είναι σε θέση να απολαύσουν ένα σύνολο περίπου 50 διαφορετικών σεναρίων μεταξύ του Story Mode και των Extra Scenarios. Μια αρκετά θετική προσθήκη.

Λίγα λόγια για το σύμπαν του Arlan…

Το Heroic Legend of Arslan anime άρχισε να προβάλλεται στις 5 Απριλίου 2015. Το anime βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα φαντασίας με το ίδιο όνομα του Yoshiki Tanaka και στο manga αργότερα του Hiromu Arakawa. Ο πρώτος τόμος της σειράς κυκλοφόρησε το 1986 και η επιτυχημένη σειρά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με συνολικά 14 τόμους και πουλώντας πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2013, ο Hiromu Arakawa, ο φημισμένος δημιουργός της σειράς Fullmetal Alchemist, ξεκίνησε την προσαρμογή της ιστορίας σε manga. Κυκλοφόρησε τρία κεφάλαια και από τότε η σειρά έχει τυπώσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. 

Συνοψίζοντας : Στο τέλος, το Arslan: The Warriors of Legend αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στον παίκτη. Από τη μία θέλεις να το αγαπήσεις, από  την άλλη τα διάφορα προβλήματα σε αποτρέπουν από αυτό. Το δυνατό του στοιχείο βέβαια είναι η πολύ όμορφη ιστορία του και τα φανταστικά anime cut scenes που την εξιστορούν. Στο σύνολό του ο τίτλος προσφέρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα στους φίλους των anime έχει να χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές. Στους υπόλοιπους, μάλλον δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο και ουσιαστικό.
Box Art
Tested on : Xbox One
Developer : Omega Force
Publisher : Koei
Available for : PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360, PC
Release date : 2016-02-12