Trials Rising Review

Trials Rising Review

01 Μαρτίου 2019 11:18
Ξανά και ξανά!

Θα ήταν ψέμα να πως υπήρξε έστω και ένας Trials τίτλος που να έπαιξα στο παρελθόν, αν και δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν της σειράς ούτε τα έχω παίξει όλα, και να μην διασκέδασα με τη ψυχή μου είτε μόνος μου είτε με παρέα. Ήταν πάντα αυτό το ‘σίγουρο χαρτί’ που ήξερα ότι θα βάλω να παίξω και θα περάσω πολύ ευχάριστα το χρόνο μου, βλέποντας τον μοτοσυκλετιστή μου να κάνει τα πιο τρελά ακροβατικά, να περνάει μέσα από ακραία σκηνικά και πίστες και εν τέλει...να σκοτώνεται με τον πιο θεαματικό τρόπο. Ξανά και ξανά. Και όχι μόνο δεν καταντάει κουραστικό ή εκνευριστικό αλλά αντιθέτως είναι άκρως εθιστικό και κάνει το replay button να παίρνει φωτιά. Ξεκινώντας να παίζω το Trials Rising βρήκα αυτό ακριβώς που αγάπησα τόσα χρόνια στην σειρά, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Το βασικό gameplay του παιχνιδιού παραμένει το ίδιο κλασσικό και επιτυχημένο με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Αναλαμβάνετε το χειρισμό ενός μοτοσυκλετιστή μέσα από μία 2.5D κάμερα και πρέπει να τρέξετε μέσα σε ευφάνταστες και πολύχρωμες πίστες με τρελά σκηνικά, αμέτρητα εμπόδια και παγίδες και εν τέλει να φτάσετε στον τερματισμό σε όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο μπορείτε. Παίζοντας περίπου 60 από τις 70+ πίστες που προσφέρει το single player campaign του παιχνιδιού πιστεύω ότι το Rising έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε επίπεδο level design από κάθε άλλο τίτλο της σειράς. Έχει πολύ όμορφα σκηνικά, έξυπνες και καλοσχεδιασμένες παγίδες και ένα πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο σύστημα σταδιακής αύξησης της δυσκολίας, η οποία όπως είναι αναμενόμενο ανεβαίνει κατακόρυφα όσο προχωράτε. Αυτά τα απότομα difficulty spikes ήταν ένα παράπονο που είχα από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς αλλά εδώ μου φάνηκε ότι η RedLynx πέτυχε την τέλεια ισορροπία.

Τα συνεχόμενα τρακαρίσματα, οι βίαιοι θάνατοι και οι κατεστραμμένες μηχανές ήταν και παραμένει σημαντικό κομμάτι των Trials προσφέροντας με ένα ακραία σουρελιστικό τρόπο άφθονες στιγμές γέλιου κάτι στο οποίο συμβάλλουν σημαντικά τα καλά σχεδιασμένα και ξεκαρδιστικά ragdoll physics του. Το ανορθόδοξο είναι ότι ποτέ δε θα βαρεθείτε να πεθαίνετε και να θέλετε κατευθείαν να παίξετε την ίδια πίστα ξανά και ξανά μέχρι να την καταφέρετε. Ακόμα και όταν καταφέρετε να τερματίσετε την πίστα, κατά πάσα πιθανότητα δε θα είστε ευχαριστημένοι με το χρόνο σας κι έτσι θα βρείτε τον εαυτό σας να παίζει την ίδια πίστα που τερματίσατε μετά από τόσο κόπο. Το gameplay είναι απλά απολαυστικό και πιστεύω λίγα παιχνίδια της arcade κατηγορίας πετυχαίνουν να γίνουν τόσο εθιστικά όσο αυτά της σειράς Trails.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν υλικά μιας συνταγής που προσφέρει άφθονο replayability που υπόσχεται να σας κρατήσει κολλημένους με το παιχνίδι για ατελείωτες ώρες. Εκτός του campaign, έχετε τη δυνατότητα να παίξετε ενάντια σε άλλους παίκτες είτε στο online multiplayer, με μέγιστο αριθμό 8 παικτών, είτε σε local multiplayer μέχρι 4 παίκτες μέσω split screen. Πολύ διασκεδαστικό επίσης είναι το mode όπου επιλέγετε να αγωνιστείτε σε πίστες που έχουν δημιουργήσει άλλοι παίκτες. Προσωπικά το θεωρώ το πιο διασκεδαστικό mode αν και δεν αφιέρωσα το ίδιο πολλές ώρες με το campaign. Οι πίστες αυτές δεν είναι ακριβώς ισορροπημένες ούτε εύκολες, αλλά έτσι κι αλλιώς σκοπός του Trials Rising δεν είναι να προσφέρει ευκολία αλλά στιγμές γέλιου και διασκέδασης.

Στο οπτικό κομμάτι το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενα ικανοποιητικό ελέω και της 2.5D φύσης του παιχνιδιού, τα γραφικά αν και δεν είναι εντυπωσιακά εξυπηρετούν τον “συμπληρωματικό” σκοπό τους και ό ήχος, ο οποίος για ένα τέτοιο παιχνίδι παίζει πιο σημαντικό ρόλο από την εικόνα (τουλάχιστον για εμένα) ντύνει άψογα το συνολικό gameplay. Στο κομμάτι της εμφάνισης του χαρακτήρας σας αλλά και των οχημάτων προσφέρονται άφθονες επιλογές για customisation, ενώ μπορείτε να ξεκλειδώσετε επιπλέον υλικό κερδίζοντας και ανοίγοντας loot boxes. Εν έτει 2019, η φράση “loot boxes” είναι αρκετή για να κάνει trigger με αρνητικότητα έναν gamer αλλά συγκεκριμένα στο Trials Rising αν και υπάρχουν, δε χρειάζεται να ανησυχείτε μιας και το παιχνίδι σας δίνει άφθονα καθώς παίζεται, ανεβαίνετε level και κάνετε in game δραστηριότητες.

Συνοψίζοντας : Αν είστε fan της σειράς Trials αξίζει να επενδύσετε το χρόνο σας. Παρόλο που το παιχνίδι δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη γνωρίζετε, παραμένει πολύ διασκεδαστικό ιδιαίτερα αν έχετε παρέα και με δεδομένη τη χαμηλή τιμή του αποτελεί μια καλή πρόταση σε αυτό το budget. Αν δεν έχετε παίξει ποτέ Trials αυτό είναι το καλύτερο παιχνίδι για να ξεκινήσετε. Με λίγα λόγια το Trials στοχεύει αποκλειστικά στη διασκέδαση και είναι ένα πολύ ξεκάθαρο ως προς το σκοπό του παιχνίδι για όλους.
Box Art
Tested on : PS4
Developer : RedLynx, Ubisoft Kiev
Publisher : Ubisoft
Distributor : CD Media S.A.
Available for : PS4, Xbox One, Switch, PC
Release date : 26-02-2019