Resident Evil 7: Biohazard Video Review

Resident Evil 7: Biohazard Video Review

23 Ιανουαρίου 2017 14:36
Επιτέλους!

Το πόσα πρόσωπα έχει αλλάξει η σειρά Resident Evil την τελευταία δεκαετία, δεν περιγράφεται. Άλλαξε τόσο που δημιούργησε μία νέα εποχή από φανατικούς οπαδούς, των πρόσφατων ultra-action-military παιχνιδιών (Resident Evil 5 και Resident Evil 6), τα οποία, προσωπικά τα θεωρώ ως μία δυσάρεστη εξέλιξη για το λατρεμένο franchise. Εγώ ανήκω στην «πρώτη φουρνιά» οπαδών, αυτών που αγάπησαν την Jill, τον Chris, τον Leon, την Claire, την Rebecca και βίωσαν στο πετσί τους τον τρόμο από την Lisa, τον Tyrant, τον Licker, το Cerberus, στην έπαυλη, στο αστυνομικό τμήμα, στα εργαστήρια της Umbrella. Εκείνα τα Resident Evil ζητάω εδώ και πολλά χρόνια από την Capcom, η οποία όχι μόνο αδιαφορούσε τόσα χρόνια, αλλά έκανε τα αδύνατα δυνατά για να διαλύσει κάθε είδους πίστης που είχαμε ακόμη σε αυτήν.

Το Resident Evil 7 είναι η απόδειξη πως η εταιρία, αν θέλει, μπορεί να παραδώσει κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές, κάτι που θα επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων αυτών που μεγάλωσαν με τα παιχνίδια αυτά.

Παρά το γεγονός ότι η προοπτική πλέον είναι αυτή του πρώτου προσώπου, πέρα από την απουσία των zombies, ο τίτλος στη ραχοκοκαλιά του είναι ένα αυθεντικό, σχεδόν παραδοσιακό Resident Evil, με εξαιρετικό σχεδιασμό και τρόμο που αγγίζει δυσθεώρητα επίπεδα, ίσως περισσότερο από αυτό που θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος. Είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι, τεχνικά άρτιο, με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, μη αναμενόμενη εξέλιξη, με εκπλήξεις και κλασσικά ανατροπές που κρατάνε τον παίκτη προσκολλημένο στην οθόνη του για 10 περίπου ώρες.

Τόσο στο gameplay, όσο και στη γενικότερη δομή, ο νέος survival horror τίτλος παραμένει πιστός στις ρίζες αυτής της σειράς. Χάρτες, κλειδωμένες πόρτες, γρίφοι, τέρατα, melee και ranged μάχες, inventory management, safe heavens, manual saves, όλα είναι εκεί για να φέρουν αναμνήσεις στους παλιούς και νέες συγκινήσεις στους νέους παίκτες. Με έναν εκπληκτικό ήχο για σεμινάρια και φωτορεαλιστικά γραφικά, το Resident Evil 7 διώχνει από πάνω του την τσίκνα των δύο τελευταίων προκατόχων του.

Περισσότερα και πολύ πιο αναλυτικά, θα μάθετε στο εκτενές video review, το οποίο –όπως πάντα- είναι απαλλαγμένο από spoilers, οπότε μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς…κίνδυνο.

RESIDENT EVIL 7: BIOHAZARD VIDEO REVIEW

Συνοψίζοντας : Υπάρχουν μερικές «παράξενες» επιλογές, υπάρχουν μικρολάθη, αλλά στο σύνολό του το Resident Evil 7 είναι η μεγάλη επιστροφή των Resident Evil. Φέρνει νέο αέρα στη σειρά και ευελπιστώ να είναι η αρχή ενός «λαμπρού» μέλλοντος, τόσο για το franchise, όσο και για την ίδια την Capcom, η οποία μας διέψευσε όλους πανηγυρικά. Επιτέλους!
Box Art
Tested on : PS4
Developer : Capcom
Publisher : Capcom
Distributor : CD Media
Available for : PC, PS4, Xbox One
Release date : 2017-01-24