Dahmer: Συνέβη στα αλήθεια το σκηνικό του 2ου επεισοδίου στη σειρά του Netflix;

Βλέπουμε τον Jeffrey Dahmer του Evan Peters να κλέβει μια κούκλα, αλλά συνέβη έτσι;
16 Οκτωβρίου 2022 17:12
Dahmer: Συνέβη στα αλήθεια το σκηνικό του 2ου επεισοδίου στη σειρά του Netflix;

Το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου για τη σειρά "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" φάνηκε και στα νούμερα της σειράς του Netflix, η οποία πλέον είναι η 2η δημοφιλέστερη στην ιστορία του. 

Επειδή όμως η φύση της ιστορίας του Τζέφρι Ντάμερ είναι τέτοια που ιντριγκάρει τον κόσμο, καθώς και η σειρά αποτυπώνει με ιδιαίτερα ωμό και όσο το δυνατόν πιο πειστικό τρόπο τα γεγονότα, είναι λογικό ο κόσμος να αναρωτιέται εάν όλα αυτά συνέβησαν έτσι όπως τα παρακολούθησε. 

Ένα απο τα πιο αρρωστημένα σκηνικά που αναπαριστά η σειρά των Ryan Murphy και Ian Brennan είναι στο 2ο επεισόδιο με τίτλο "Please Don't Go. Σε αυτό ο Dahmer του Evan Peters κλέβει μια κούκλα-ανδρείκελο από ένα κατάστημα στο Μιλγουόκι, μόνο που δύο επεισόδια αργότερα στο 4ο το ανακαλύπτει η γιαγιά του. Αυτή το ξεφορτώνεται άρον-άρον και εξοργίζει τον Dahmer. 

Ενώ η σειρά παραλείπει μέρη της αληθινής ιστορίας, το περιστατικό με την κούκλα πράγματι συνέβη. Όπως αποτυπώνεται στην εκπομπή, ο Dahmer όντως μπήκε σε ένα πολυκατάστημα του Milwaukee μετά το σκοτάδι και έκλεψε μια ασημένια κούκλα, την οποία κρατούσε στο δωμάτιό του στο σπίτι της γιαγιάς του.

Το περιστατικό με την κούκλα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η γιαγιά του Ντάμερ την πέταξε, συνέβη σε μια κομβική περίοδο της ζωής του Ντάμερ, αρκετά χρόνια μετά την τυχαία δολοφονία του Στίβεν Χικς και πριν αρχίσει το φονικό του ξέσπασμα.

Το επεισόδιο 4 με τίτλο "The Good Boy Box" δείχνει τη γιαγιά του Dahmer, Catherine Dahmer (Michael Learned), να ανακαλύπτει την κούκλα στο δωμάτιο του Jeff πριν την πετάξει. Και αυτό το σκηνικό έγινε έτσι ακριβώς όπως το είδατε στη σειρά, πέταξε όντως την κούκλα του αφού υποπτεύθηκε για ποιον σκοπό είναι.

Η κούκλα και η απώλειά της είναι μια καθοριστική στιγμή για τον Dahmer, που τον υποδύεται φοβερά ο Evan Peters (American Horror Story). Όπως δήλωσε ο Dahmer σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Gisela K. Jeffrey Dahmer: The Milwaukee Monster, "ο σκοτωμός δεν ήταν ο στόχος. Ήθελα απλώς να έχω τον άνθρωπο υπό τον πλήρη έλεγχό μου, να μην χρειάζεται να λάβω υπόψη μου τις επιθυμίες του, να μπορώ να τον κρατήσω εκεί για όσο καιρό ήθελα... γι' αυτό προσπάθησα να δημιουργήσω ζωντανά ζόμπι με οξύ στο τρυπάνι".

Tags: