Dahmer: Καταδίκασε τη σειρά του Netflix η μητέρα ενός εκ των θυμάτων

Η μητέρα του Tony Hughes κατακεραύνωσε τη σειρά που σαρώνει στο Netflix
11 Οκτωβρίου 2022 18:10
Dahmer: Καταδίκασε τη σειρά του Netflix η μητέρα ενός εκ των θυμάτων

Η σειρά Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story του Netflix αποτελεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες του 2022 και επίσημα, έχοντας καταγράψει κιόλας τηλεθέαση ρεκόρ στην υπηρεσία. 

Η σκληρή φύση της θεματολογίας της, διότι ασχολείται με την αληθινή υπόθεση του serial killer, Jeffrey Dahmer (Evan Peters), και ο ωμός τρόπος που παρουσιάζει τα γεγονότα έγιναν αφορμές για να ξεσηκωθούν αντιδράσεις. 

Τώρα, η μητέρα ενός εκ των θυμάτων του Dahmer, η Shirley Hughes μίλησε στο The Guardian και κατακεραύνωσε τη σειρά του Netflix. Πρόκειται για την μητέρα του Tony Hughes, που ήταν το 12 θύμα του Dahmer. Ο Tony ήταν το επίδοξο μοντέλο που έχασε την ακοή του και το 6ο επεισόδιο της σειράς με τίτλο "Silenced" εστιάζει σε αυτόν. Η δολοφονία του σημειώθηκε στις 24 Μαίου του 1991 σε ηλικία μόλις 31 ετών. 

"Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να χρησιμοποιούν τα ονόματά μας και να βγάζουν τέτοια πράγματα" είπε η 85χρονη σήμερα Shirley Hughes, που 30 χρόνια μετά ακόμη παλεύει να μιλήσει για το θέμα αυτό. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δει όλη τη σειρά. 

Ο Dahmer κάλεσε τον Tony στο σπίτι του για να τον φωτογραφήσει έναντι αμοιβής. O Dahmer, ωστόσο, τον νάρκωσε και τρύπησε το κρανίο του σε μια από τις προσπάθειες του να προκαλέσει μια «κατάσταση ζόμπι» και να κρατήσει τα θύματά του υποτονικά. Ο Tony δεν επέζησε από το φρικτό πείραμα και έμεινε στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας του Dahmer για τρεις ημέρες, πριν ο δολοφόνος, γνωστός και ως «Κανίβαλος του Μιλγουόκι» τον διαμελίσει και κρατήσει το κρανίο του.

Στη σειρά βλέπουμε να τον δολοφονεί με ένα σφυρί και έπειτα δείχνει τον Τζέφρι Ντάμερ του Evan Peters να μαγειρεύει και να τρώει το συκώτι του. Η Shirley έμαθε για τη δολοφονία του γιου της αφού οι ερευνητές τον αναγνώρισαν μέσω οδοντιατρικών αρχείων.

Ο Evan Peters που υποδύθηκε τον Dahmer παραδέχτηκε ότι για να μπει στο πετσί του ρόλου, πήγε σε μερικά "πολύ σκοτεινά μέρη" του μυαλού του

Dahmer: Η σειρά του Netflix με τον serial killer είναι στις 10 πιο επιτυχημένες στην ιστορία

Λίγα λόγια για τη σειρά

Το Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story υπογράφει ως δημιουργός, σεναριογράφος και showrunner ο Ryan Murphy του "American Horror Story" και του "Halston". To Netflix είχε συνάψει ένα χρυσό πενταετές deal, το οποίο αποφέρει σημαντικούς καρπούς μέχρι σήμερα, με το "Dahmer" να είναι το αποκορύφωμα. 

Στη σειρά αυτή των δέκα επεισοδίων, πρωταγωνιστεί ο Evant Peters στο ρόλο του διαβόητου serial killer, με την αφήγηση να γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την οπτική γωνία των θυμάτων και καταδύεται βαθιά στην ανικανότητα και την απάθεια της αστυνομίας, που του επέτρεψε να προχωρήσει σε ένα μακελειό για πολλά έτη. Η σειρά δραματοποιεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις όπου ο Ντάμερ παραλίγο να συλληφθεί αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Βέβαια, με την τόση δημοσιότητα που έλαβε το Dahmer δε θα μπορούσε όλη να είναι θετική όταν αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο μιας αληθινής ιστορίας γεμάτη με ανθρωποκτονίες. Υπήρξαν επικριτές του -όπως και για άλλες παρόμοιες σειρές- ότι βοηθούν στο να γίνει εντυπωσιακός ή και να εκλογικευτεί ο χαρακτήρας ενός καταδικασμένου δολοφόνου. Σε άλλες περιπτώσεις οι συγγενείς των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν στα social media για το γεγονός πως αναπαριστά εκείνες τις στιγμές με τέτοιο τρόπο που τα τραύματα του παρελθόντος επιστρέφουν για αυτούς. 

Τις εντυπώσεις μας από το "Dahmer", που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ