Dahmer: Η σειρά του Netflix με τον serial killer είναι στις 10 πιο επιτυχημένες στην ιστορία

Για 2η συνεχή εβδομάδα στο Νο.1 των charts!
06 Οκτωβρίου 2022 15:38
Dahmer: Η σειρά του Netflix με τον serial killer είναι στις 10 πιο επιτυχημένες στην ιστορία

Οι συνδρομητές του Netflix έχουν λατρέψει τη νέα σειρά "DAHMER - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" και φαίνεται από τα δυνατά νούμερα "τηλεθέασης" που πραγματοποιεί.

Για 2η συνεχή εβδομάδα η σειρά των Ryan Murphy και Ian Brennan, με πρωταγωνιστεί τον Evan Peters, βρίσκεται στο Νο.1 των charts του Netflix, αποδεικνύοντας ότι ακόμη ο κόσμος το βλέπει ανελλιπώς και όλο περισσότερος κόσμος το ανακαλύπτει. 

Έσπασε όμως και ένα σημαντικό ρεκόρ καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες σε προβολές σειρές στην ιστορία του Netflix. Συγκεκριμένα, το "Dahmer" είναι η 9η καλύτερη σε προβολές αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix

Το κατόρθωμα αυτό μεταφράζεται και αλλιώς καθώς μέσα σε μόλις 12 ημέρες το έχουν παρακολουθήσει για πάνω από 496 εκατομμύρια ώρες και έχει ακόμη 16 ημέρες περιθώριο για να μετρήσει παραπάνω και να δημοσιεύσει το Netflix τα στατιστικά του πρώτου μήνα. Τουλάχιστον 56 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν παρακολουθήσει και τα 10 επεισόδια της μίνι-σειράς.

Συγκριτικά, το Squid Game είναι φυσικά η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών με 1.65 δισ. ώρες, ενώ το Stranger Things 4 η πιο επιτυχημένη ανάμεσα στις αγγλόφωνες σειρές με 1.35 δισ. ώρες προβολών. Πάντως προς το παρόν το "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" είναι η σειρά με το περισσότερο κοινό από την πρεμιέρα του Stranger Things 4, με σχεδόν 197 εκατομμύρια προβολές, βάσει στοιχείων του Netflix. 

Λίγα λόγια για το Dahmer

Στη σειρά αυτή των δέκα επεισοδίων, πρωταγωνιστεί ο Evant Peters στο ρόλο του διαβόητου serial killer, με την αφήγηση να γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την οπτική γωνία των θυμάτων και καταδύεται βαθιά στην ανικανότητα και την απάθεια της αστυνομίας, που του επέτρεψε να προχωρήσει σε ένα μακελειό για πολλά έτη. Η σειρά δραματοποιεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις όπου ο Ντάμερ παραλίγο να συλληφθεί αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Συνολικά αφαίρεσε τη ζωή σε 17 άνδρες και ανήλικα αγόρια μεταξύ 1978 και 1991. 

Βέβαια, με την τόση δημοσιότητα που έλαβε το Dahmer δε θα μπορούσε όλη να είναι θετική όταν αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο μιας αληθινής ιστορίας γεμάτη με ανθρωποκτονίες. Υπήρξαν επικριτές του -όπως και για άλλες παρόμοιες σειρές- ότι βοηθούν στο να γίνει εντυπωσιακός ή και να εκλογικευτεί ο χαρακτήρας ενός καταδικασμένου δολοφόνου. Σε άλλες περιπτώσεις οι συγγενείς των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν στα social media για το γεγονός πως αναπαριστά εκείνες τις στιγμές με τέτοιο τρόπο που τα τραύματα του παρελθόντος επιστρέφουν για αυτούς. 

Τις εντυπώσεις μας από το "Dahmer", που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ