Το "Dahmer" είναι ασταμάτητο! Έγινε η 2η μεγαλύτερη σειρά του Netflix

Ανάμεσα στις αγγλόφωνες σειρές, εκθρόνισε το Bridgerton
12 Οκτωβρίου 2022 17:14
Το "Dahmer" είναι ασταμάτητο! Έγινε η 2η μεγαλύτερη σειρά του Netflix

Πριν μια εβδομάδα σας ενημερώναμε ότι η σειρά του Netflix με τον serial killer, Jeffrey Dahmer (Τζέφρι Ντάμερ), με τίτλο "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" μπήκε στο Top 10 των καλύτερων σειρών ιστορία του. 

Τώρα, όμως η αστυνομική σειρά που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του διαβόητου κανίβαλου, έσπασε ένα αδιανόητο ρεκόρ. Όπως ανακοίνωσε το Netflix, το "Dahmer" έγινε η 2η μεγαλύτερη σε τηλεθέαση αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία της υπηρεσίας, εκθρονίζοντας την επίσης δημοφιλέστατη σειρά "Bridgerton". 

Διανύοντας την 3η του εβδομάδα καρφωμένο στην κορυφή των Top 10 των αγγλόφωνων σειρών παγκοσμίως, σημείωσε ακόμη 205.33 εκατ. ώρες θέασης, φτάνοντας έτσι τις 701.37 εκατομμύρια ώρες θέασης συνολικά

Για να καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας του, το Stranger Things 4 που είναι στην κορυφή ως η μεγαλύτερη σε τηλεθέαση/προβολές αγγλόφωνη σειρά του Netflix, μέτρησε 1.25 δισεκατομμύρια ώρες θέασης τον πρώτο του μήνα. 

Ο Evan Peters που υποδύθηκε τον Dahmer παραδέχτηκε ότι για να μπει στο πετσί του ρόλου, πήγε σε μερικά "πολύ σκοτεινά μέρη" του μυαλού του

Dahmer: Καταδίκασε τη σειρά του Netflix η μητέρα ενός εκ των θυμάτων

Λίγα λόγια για τη σειρά

Το Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story υπογράφει ως δημιουργός, σεναριογράφος και showrunner ο Ryan Murphy του "American Horror Story" και του "Halston", μαζί με τον Ian Brennan. To Netflix είχε συνάψει ένα χρυσό πενταετές deal, το οποίο αποφέρει σημαντικούς καρπούς μέχρι σήμερα, με το "Dahmer" να είναι το αποκορύφωμα. 

Στη σειρά αυτή των δέκα επεισοδίων, πρωταγωνιστεί ο Evant Peters στο ρόλο του διαβόητου serial killer, με την αφήγηση να γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την οπτική γωνία των θυμάτων και καταδύεται βαθιά στην ανικανότητα και την απάθεια της αστυνομίας, που του επέτρεψε να προχωρήσει σε ένα μακελειό για πολλά έτη. Η σειρά δραματοποιεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις όπου ο Ντάμερ παραλίγο να συλληφθεί αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Βέβαια, με την τόση δημοσιότητα που έλαβε το Dahmer δε θα μπορούσε όλη να είναι θετική όταν αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο μιας αληθινής ιστορίας γεμάτη με ανθρωποκτονίες. Υπήρξαν επικριτές του -όπως και για άλλες παρόμοιες σειρές- ότι βοηθούν στο να γίνει εντυπωσιακός ή και να εκλογικευτεί ο χαρακτήρας ενός καταδικασμένου δολοφόνου. Σε άλλες περιπτώσεις οι συγγενείς των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν στα social media για το γεγονός πως αναπαριστά εκείνες τις στιγμές με τέτοιο τρόπο που τα τραύματα του παρελθόντος επιστρέφουν για αυτούς. 

Τις εντυπώσεις μας από το "Dahmer", που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ