Ο Chadwick Boseman κέρδισε μεταθανάτιο Βραβείο Emmy

Wakanda Forever
04 Σεπτεμβρίου 2022 13:07
Ο Chadwick Boseman κέρδισε μεταθανάτιο Βραβείο Emmy

Ο Chadwick Boseman, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών το 2020, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, μόλις κέρδισε ένα ακόμη -και ίσως τελευταίο- βραβείο.

Συγκεκριμένα, η Television Academy τίμησε τη μνήμη του με ένα μεταθανάτιο Βραβείο Emmy. Η διάκριση αφορά τα voice-overs που είχε κάνει ο Boseman για τον πασίγνωστο χαρακτήρα του, τον Black Panther (T’Challa) για την animated σειρά What If…? της Marvel Studios για το Disney+.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το What If…? έκανε πρεμιέρα στη συνδρομητική υπηρεσία σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά το θάνατο του Boseman. Η ανθολογική σειρά εξερευνά εναλλακτικά timelines στο multiverse του MCU, τα οποία δείχνουν τι θα συνέβαινε αν σημαντικές στιγμές από τις ταινίες είχαν διαφορετική κατάληξη. Ο Boseman, λοιπόν, έπαιξε τον… Star-Lord T’Challa στην animated σειρά, η οποία έμελλε να είναι ένα από τα τελευταία του projects.

Φυσικά, πέρα από το What If…?, ο ηθοποιός έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, προσφέροντας εκπληκτικές ερμηνείες στα Captain America: Civil War, Black Panther και Avengers: End Game. Για την ιστορία, η solo ταινία του χαρακτήρα έγινε η πρώτη superhero κινηματογραφική παραγωγή στην ιστορία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, κερδίζοντας εν τέλει τρία χρυσά αγαλματίδια από την Ακαδημία.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως το sequel, το Black Panther: Wakanda Forever, είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου του 2022.

Στη σκηνοθεσία του "Wakanda Forever" συναντάμε ξανά τον Ryan Coogler, ο οποίος έφερε εις πέρας με επιτυχία την πρώτη Black Panther ταινία και έχει γυρίσει επίσης τα Creed, Fruitvale Station και το πολυβραβευμένο Judas and the Black Messiah.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Letitia Wright που θα παίξει ξανά την πριγκίπισσα της Wakanda, Shuri, ενώ ο Martin Freeman θα επιστρέψει στο ρόλο του Everett K. Ross, όπως και η Lupita Nyong'o στο ρόλο της Nakia. Το cast θα συμπληρώσουν οι Tenoch Huerta ως Namor, Angela Bassett, Danai Gurira, Winston Duke, Dominique Thorne.