Black Panther Wakanda Forever - Έτσι θα ήταν η ιστορία του εάν ζούσε ο Chadwick Boseman

T'Challa και γιος θα έσωζαν μαζί τον κόσμο
24 Δεκεμβρίου 2022 12:05
Black Panther Wakanda Forever - Έτσι θα ήταν η ιστορία του εάν ζούσε ο Chadwick Boseman

Αποκαλύφθηκε το αρχικό σενάριο του Black Panther 2 πριν φύγει από τη ζωή ο Chadwick Boseman, το οποίο ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που τελικά είδαμε στο Black Panther: Wakanda Forever

Ως γνωστόν, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ryan Coogler, αναγκάστηκε να γράψει από την αρχή το σενάριο και να οραματιστεί το sequel χωρίς την φυσική παρουσία του Boseman, πράγμα που έμοιαζε ακατόρθωτο, όμως τελικά συνέβη και μάλιστα με όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό τρόπο. 

Σε μια νέα του συνέντευξη στους New York Times, ο Coogler πρακτικά δημοσίευσε το σενάριο του sequel όπως αρχικά το οραματιζόταν. Σε αυτό το σενάριο θα βλέπαμε περισσότερο μια ταινία μεταξύ πατέρα και γιου καθώς ο T'Challa θα έπρεπε να βρει τρόπο να συνδεθεί με τον γιο του (Toussaint) εξαιτίας των 5 ετών του Blip (Snap) που απουσίαζε. 

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αποκάλυψε για το σενάριο: 

"Ήταν, "Τι θα κάνουμε με το Blip;" Αυτή ήταν η πρόκληση. Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που φτιάξαμε. Θα ήταν μια ιστορία πατέρα-γιου από την οπτική γωνία ενός πατέρα, επειδή η πρώτη ταινία ήταν μια ιστορία πατέρα-γιου από την οπτική γωνία των γιων.

"Στο σενάριο, ο T'Challa ήταν ένας πατέρας που είχε αυτή την αναγκαστική πενταετή απουσία από τη ζωή του γιου του. Η πρώτη σκηνή ήταν μια σεκάνς κινουμένων σχεδίων. Ακούτε τη Nakia να μιλάει στον Toussaint [το παιδί του ζευγαριού, που παρουσιάστηκε στο "Wakanda Forever" σε μια post-credits sequence]. Λέει, "Πες μου τι ξέρεις για τον πατέρα σου". Συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρει ότι ο πατέρας του ήταν ο Μαύρος Πάνθηρας. Δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ και η Nakia έχει ξαναπαντρευτεί έναν τύπο από την Αϊτή. Στη συνέχεια, περνάμε στην πραγματικότητα και είναι η νύχτα που όλοι επιστρέφουν από το Blip. Βλέπουμε τον T'Challa να συναντά το παιδί για πρώτη φορά.

"Μετά πηγαίνουμε τρία χρόνια μπροστά και είναι ουσιαστικά συν-γονέας. Είχαμε μερικές τρελές σκηνές για τον Τσαντ, φίλε. Η κωδική μας ονομασία για την ταινία ήταν "Summer Break" και η ταινία αφορούσε ένα καλοκαίρι που το παιδί περνάει με τον πατέρα του. Για τα όγδοα γενέθλιά του, κάνουν ένα τελετουργικό όπου βγαίνουν στους θάμνους και πρέπει να επιβιώσουν από τη φύση. Αλλά κάτι συμβαίνει και ο T'Challa πρέπει να πάει να σώσει τον κόσμο με το γιο του στα γόνατά του. Αυτή ήταν η ταινία."

Λίγα λόγια για το Black Panther: Wakanda Forever

Μέχρι σήμερα το sequel του Black Panther έχει συγκεντρώσει πάνω από $790 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. 

Η σύνοψη του Black Panther: Wakanda Forever:

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά T'Challa, η Βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και η Dora Milaje (Florence Kasumba), πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Wakanda προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) και του Everett Ross (Martin Freeman), να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα. 

Στη σκηνοθεσία του "Wakanda Forever" συναντάμε ξανά τον Ryan Coogler, ο οποίος έφερε εις πέρας με επιτυχία την πρώτη Black Panther ταινία και έχει γυρίσει επίσης τα Creed, Fruitvale Station και το πολυβραβευμένο "Judas and the Black Messiah".

Επίσης, παίζει και ο Martin Freeman που επιστρέφει στο ρόλο του Everett K. Ross, όπως και η Lupita Nyong'o στο ρόλο της Nakia. Το cast συμπληρώνουν οι Tenoch Huerta ως Namor, Angela Bassett, Danai Gurira, Winston Duke, Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena και Alex Livanalli.

Το Black Panther: Wakanda Forever προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες.