WandaVision: Τί σημαίνει η νέα post-credits σκηνή και ποια είναι αυτή η φιγούρα στον ουρανό;

Η αλλαγή που τρέλανε τους fans της Marvel!
30 Ιουνίου 2021 20:23
WandaVision: Τί σημαίνει η νέα post-credits σκηνή και ποια είναι αυτή η φιγούρα στον ουρανό;

Εδώ και μερικά 24ωρα μια αλλαγή στην post-credits σκηνή του WandaVision έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους fans της Marvel, καθώς προσπαθούν να καταλάβουν τι σημαίνει. Θέλει η Marvel Studios να περάσει κρυφά ένα καινούργιο easter egg με επιπτώσεις για το MCU γενικότερα ή είναι κάτι άλλο;

Διάφορα βιντεάκια κυκλοφορούν στα social media που έχουν καταγράψει τις αλλαγές στην post-credits σκηνή, που δείχνει την Scarlet Witch της Elizabeth Olsen να διαβάσει τα ξόρκια του Darkhold. Μια λεπτομέρεια όμως τράβηξε τα βλέμματα. 

Είναι αυτός ο Doctor Strange;

Μια σιλουέτα παρατηρείται στο αριστερό πάνω μέρος της οθόνης και οι fans εικάζουν πως πρόκειται για τον Doctor Strange που επισκέπτεται τη Wanda μιας και οι δυο τους θα συμπρωταγωνιστήσουν στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness. 

Σα να μην έφτανε αυτό και το σκηνικό γύρω από την καλύβα που μένει η Scarlet Witch έχει διαφοροποιηθεί. Τόσο η χρωματική παλέτα είναι διαφορετική (ίσως άλλο color grade για να ταιριάζει με το Doctor Strange 2 του Sam Raimi) αλλά και η βλάστηση γύρω έχει αλλάξει. 

Η 3η διαφορά είναι πως στα credits του 9ου επεισοδίου του WandaVision υπάρχει το όνομα του Michael Giacchino που είναι ο συνθέτης του theme του Doctor Strange. Αυτό έγινε διότι πλέον το όνομά του προστέθηκε στα credits και έτσι επιβεβαιώνεται πως στα τελευταία λεπτά του επεισοδίου ακούγεται μια πιο ζοφερή βερσιόν του theme. Άλλωστε ο Giacchino επιστρέφει για το soundtrack του Doctor Strange 2

Μήπως δεν είναι όλα όπως δείχνουν;

Ένας άλλος fan στο TikTok με γνώσεις editing έλεγξε ενδελεχώς το ανανεωμένο απόσπασμα μόνο που βρήκε πως δεν είναι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται τίποτα παραπάνω από ένα λάθος στο μοντάζ:

@curtskelton

#WandaVision

♬ original sound - Curt Skelton

Είναι όμως απλά ένα λάθος που ξέφυγε να "μασκαρευτεί" στο μοντάζ ή όντως η Disney θέλει να αφήσει ένα teaser; Δεν αποκλείεται οι fans απλά να βλέπουν αυτό που θέλουν να δουν και όχι αυτό που πραγματικά είναι. Ωστόσο, ότι παίζει το theme του Doctor Strange στην εν λόγω σκηνή σαφέστατα και είναι ένας σύνδεσμος με το Doctor Strange in the Multiverse of Madness.