Τί απέγινε η live-action "Legend of Zelda" σειρά του Netflix;

Αποκαλύφθηκε η ιστορία πίσω από την ακύρωσή του
03 Φεβρουαρίου 2021 10:25
Τί απέγινε η live-action "Legend of Zelda" σειρά του Netflix;

Πίσω στο 2015, τότε που η λέξη πανδημία ήταν ευρέως άγνωστη, το Netflix είχε στα σχέδιά του μια live-action σειρά του The Legend of Zelda σε συνεργασία με τη Nintendo. Ωστόσο λίγο καιρό μετά είχε ακουστεί ότι η Nintendo ακύρωσε παντελώς το project, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση περί αυτού. 

Ο κωμικός Adam Conover που κάποτε δούλευε, όπως ισχυρίζεται, σε μια claymation σειρά του Star Fox, αποκάλυψε τον λόγο μιλώντας στο The Self Times podcast και το Collider. Όλη η συνεργασία λέγεται πως διακόπηκε εξαιτίας της διαρροής των πληροφοριών στην Wall Street Journal:

Ένα μήνα μετά υπήρχαν διάφορα ρεπορτάζ που έλεγαν πως το Netflix δεν θα κάνει πλέον τη σειρά Legend of Zelda. Και αναρωτιόμουν 'μα τι συνέβη;' Τότε άκουσα από το αφεντικό μου ότι δε θα κάνουμε ούτε το Star Fox. Τον ρώτησα 'τι συνέβη' και αυτός μου απάντησε 'κάποιος στο Netflix διέρρευσε το project του Legend of Zelda, δεν έπρεπε να μιλήσουν για αυτό, η Nintendo φρίκαρε και έσκισε όλα τα χαρτιά, ολόκληρο το σχέδιο για την τηλεοπτική μεταφορά τους. 

Είναι γνωστό πως η Nintendo φέρεται με υπερπροστατευτικότητα και σεβασμό στο πρωτότυπο υλικό της και με αυτό το συμβάν ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές που η ίδια είχε θέσει. Άλλωστε το IP του Zelda γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι από μόνο του εξαιρετικά επιτυχημένο και δε χρειάζεται μια σειρά σε streaming πλατφόρμα για να διαδοθεί.