Αυξάνεται και πάλι η τιμή του Netflix - Τί γίνεται στην Ελλάδα;

Τουλάχιστον στα δύο πιο διαδεδομένα συνδρομητικά πακέτα του
30 Οκτωβρίου 2020 18:15
Αυξάνεται και πάλι η τιμή του Netflix - Τί γίνεται στην Ελλάδα;

Ακριβώς πριν από έναν μήνα σας είχαμε μεταφέρει τα λόγια ενός αναλυτή που ισχυριζόταν πως μια αύξηση στην τιμή της συνδρομής του Netflix ήταν προ των πυλών, τουλάχιστον πριν το 2020. Δυστυχώς, για μια μερίδα των συνδρομητών του εκεί έξω, αυτό τελικά επαληθεύτηκε. 

Το The Verge μετέδωσε πρώτο πως το Netflix αυξάνει τις τιμές των δύο δημοφιλέστερων συνδρομητικών πακέτων του. Συγκεκριμένα η Standard συνδρομή (1080p ανάλυση/έως 2 οθόνες) από τα $12.99 πηγαίνει στα $13.99, δηλαδή θα χρεώνεται $1 δολάριο παραπάνω, ενώ το Premium πακέτο (4K HDR/έως 4 οθόνες) αυξάνεται κατά $2 και από τα $15.99 αυξάνεται στα $17.99.  Τέλος, το Basic πακέτο των $8.99 παραμένει ως έχει. 

Οι αυξήσεις αυτές ισχύουν ήδη για τους νέους συνδρομητές της υπηρεσίας, ενώ όσοι διατηρούν συνδρομή θα δουν την αλλαγή από τον επόμενο λογαριασμό τους. Ο εκπρόσωπος του Netflix που πραγματοποίησε τις επίσημες δηλώσεις του streaming γίγαντα ανέφερ μεταξύ άλλων πως έγινε ούτως ώστε να ανταπεξέλθει στα ολοένα και αυξανόμενα κόστη παραγωγής του ευρύτατου θεματικά περιεχομένου του. 

Προς το παρόν αυτές οι τιμολογιακές αυξήσεις αφορούν την ΗΠΑ και τον Καναδά, με το Netflix να δηλώνει πως κοιτάει ξεχωριστά την κάθε χώρα όταν πρόκειται να προβεί σε μια τέτοια κίνηση και τόνισε ότι "η αύξηση αυτή στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει ούτε προμηνύει κάποια αλλαγή τιμής σε παγκόσμια κλίμακα."

Ωστόσο, η πρόσφατα ιστορία δείχνει πως αργά ή γρήγορα αυτές οι τιμολογιακές αυξήσεις εφαρμόζονται παντού απλά σταδιακά. Επομένως με την Ελλάδα τι ισχύει; Το καλοκαίρι του 2019 είχαν αυξηθεί οι τιμές των πακέτων της υπηρεσίας στην χώρα μας, μερικούς μήνες μετά των υπόλοιπο κόσμο. Επομένως, δεν αποκλείεται η ιστορία αυτή να επαναληφθεί, παρά τις διαψεύσεις του Netflix.